Online gyerekelőadások decemberben! – remek színházi programok várnak rátok

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színházak ismét „házhoz jönnek”. Összegyűjtöttünk néhány lehetőséget szürke, borús, ködös napokra, amikor esetleg nincs kedvetek kimozdulni. Nekünk nagyon hiányoznak a színházi programok, viszont nagyon örülünk, hogy olyan vidéki társulatok előadásait is megnézhetjük, akikhez normális esetben nem jutnánk el, illetve ilyen módon támogathatjuk őket.

Budapest Bábszínház

Ezúttal nem közvetítéseket láthattok a Bábszínházból, hanem előadásaikat mostantól filmként nézhetitek meg. A Budapest Bábszínház azon dolgozott az elmúlt hetekben, hogy a darabjaikat igazán professzionális minőségben rögzítsék olyan részletekre is fókuszálva, ami a nézőtérről nem mindig látható. Egy arckifejezés, egy gesztus, egy finom bábmozdulat, egy apró részlet a báb ruháján, amit eddig nem vettetek észre, de mégis érdekes, izgalmas. Szombaton és vasárnap, meghatározott idősávban tesznek közzé előadásokat, amelyre 2500-4900 Ft-os jegy vásárolható a készlet erejéig! Részletek itt. Jegyvásárlás itt.

Vaskakas Bábszínház – Győr

Szombatonként online matinéval vár benneteket a Vaskakas Bábszínház. A Mikulás új szánja című előadásukat Mikulás alkalmából december 6-án 11 órától mutatják be – ezúttal online – a Vaskakas Bábszínház, sok-sok meglepetéssel, izgalommal és zenével. Az előadások a Vaskakas Bábszínház hivatalos YouTube csatornáján érhetők el. Érdemes lesz őket hétről hétre követni az adventi időszakban is. December 13-án a Leszállt az ég dicső királya, december 20-án az Éneklő Betlehem, december 27-én az Óz című előadásokat nézhetitek meg 11 órától. Ingyenes!

Nemzeti Táncszínház – Budapest

Kedden és csütörtökön felnőtt előadásokkal (20:30-tól), szombatonként gyerekelőadásokkal (11 órától), ingyenes vetítésekkel várnak benneteket a Nemzeti Táncszínház weboldalán. Részletek itt. Ingyenes!

Kolibri Színház – Budapest

A Kolibri Színház oldalán ismét jelentkeznek a Kolibri MobilMesék, valamint előadás felvételeket és élő közvetítéseket kínálnak közönségnek YouTube csatornájukon hétvégenként. Az előadások általában egész hétvégén elérhetők, jegyvásárlás itt. Részletek itt. Jegyár: 1000-5000 Ft.

Bóbita Bábszínház – Pécs

Régebbi és új előadásait mutatja be YouTube csatornáján a pécsi Bóbita Bábszínház. Megnézhetjük többek között A hollókirály vagy a Holle anyó című előadásaikat is. Részletes program és link ittIngyenes!

Fabula Bábszínház

A Fabula Bábszínház oldalán decemberben megnézhetitek a Mazsola, a Mazsola és Tádé, a Mikulás ajándéka, a Brumi és a téli álom című előadásokat. Jegyár: 3300-6600 Ft. Részletek itt, jegyvásárlás itt.

Kabóca Bábszínház – Veszprém (ingyenes)

A bezárás következtében egy ideig újra az online térbe költözik a Kabóca Bábszínház is. Érdemes lesz követni Facebook oldalukat és YouTube csatornájukat is. Mind a négy adventi hétvégén gyertyát gyújtanak majd a bábszínház adventi koszorúján és karácsony közeledtével egy ünnepi témájú, betlehemes előadással is meglepik a családokat. Lesz még emellett mese is a weboldalukon bábszínészek közreműködésével, hangoskönyv formájában.

Griff Bábszínház – Zalaegerszeg (ingyenes)

A zalaegerszegi Griff Bábszínház hétvégenként elérhetővé teszi néhány régebbi előadásának felvételét, amelyet YouTube csatornájukon érhettek el. Részletek itt. Ingyenes!

Kövér Béla Bábszínház – Szeged

El tudtok képzelni egy olyan bábszínházat, ahol a házi kedvenceitekkel együtt is nézhetitek az előadást? Az online bábszínház ennek sem szab határt! Új, Lakjatok mi szívünkben című produkciójukat több kamerával rögzítették, és a felvételt december 6-tól minden adventi vasárnapon online sugározzák majd a bábszínház honlapján. Az énekekben bővelkedő darab különlegessége, hogy a szent család betlehemi szálláskeresésének és a kis Jézus születésének története korunkban elevenedik meg. Mária és József egy mai város házainak ajtajain kopogtat, hogy hajlékra leljen. Az angyal nem a pásztoroknak, hanem a 21. század emberének hozza az örömhírt. Napjaink városlakói azonban mindig rohannak, idegeskednek, nem érnek rá sem az ünnepre, sem az örömhírre, sem a kis Jézusra. Részletek itt. Jegyár: 1200 Ft.

Vojtina Bábszínház – Debrecen

Ábránd és a Vojtina TV új évaddal tér vissza, hogy szórakoztasson minket és természetesen, hogy beszámoljon a Vojtina Bábszínház történéseiről. Emellett online előadások is lesznek decemberben! Részletek itt.

Ha esetleg a jegyvásárlás link alatt nem találtok még előadásokat, térjetek vissza később, mert a helyszínek nagy része csak az adott héten tölti fel a jegyvásárláshoz szükséges linket!

További programokat Online rovatunkban találtok! Tartsatok velünk az adventi időszakban is, mert rengeteg jó programmal és könyvvel érkezünk!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.