Szent István korát idéző mesetér nyílt Budafokon!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Augusztusban új játszóteret adtak át ezúttal Budafokon, amelyet Kő Boldizsár és csapata készített és Szent István kora ihletett. Ahogy már megszokhattuk tőlük, különleges játékokkal, vidám színekkel, sok izgalmas részlettel, egyedi játékkal és nem utolsó sorban szeretettel készítették el a legújabb meseteret is. A helyszínen jártunk!

A játszótér központi eleme a forgó hinta, amelynek tetején a Szent Koronát láthatjátok, és még honfoglalás társasjáték is van körülötte.

A két mókuskerekeket egyszerre megforgatva megmozdul Imre herceg a toronyban. Nagyon szerettük a szamaras libikókát és a rúgós falovakat is.

A fészekhinta sem akármilyen tartóelemet kapott, illetve a többi hinta is igazán különleges díszítésű.

A kis kápolna a kisebb gyerekeknek készült, ami olyan mint egy kis játszóvár. Létrán lehet felmászni, és egy csúszdán lejutni.

A homokozó fölé jurta árnyékoló került.

A játszótér másik fontos eleme a királyi vár, ahova kardokon felmászva juthatunk fel és egy kígyó-sárkány csúszdán juthatunk le a leggyorsabban.

A játékok köré színes piknikező padok is kerültek, de kedvenceink a kis, színes házikós padok voltak.

Hasznos tudnivalók:

• van ivókút a játszótéren
• WC sajnos nincs
• kerékpártárolót találtok a bejárat mellett

Hol: Budafok, Szent István tér
Nyitva: napnyugtáig

A legjobb programokért látogassatok el hetente frissülő weboldalunkra és közösségi oldalunkra! Hírlevelünkre itt tudok feliratkozni.

Fotók: Minimatiné