Ilyen lett a Szaffi játszótér – Budán újabb tematikus játszóteret adtak át!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szaffi-jatszoter

Az I. kerületben az elmúlt évben több tematikus játszótér is készült. A Vuk, a PomPom és a Mátyás király játszótér után 2019 szeptemberében adtak át egy újabb helyszínt. Ilyen lett a Szaffi játszótér, melyet a Csónak utca végén találtok.

Ha a környéken jártok vagy laktok, illetve szeretitek Dargay Attila Szaffi című rajzfilmjét, akkor érdemes a Vár oldalában található helyszínt felkeresni. A Szaffi játszótér elég  kicsi, de nagyon hangulatos. Főként az óvodás korosztálynak ajánljuk.  Megtaláljátok a mesefilm fő szereplőit és Cafrinka anyó kunyhóját is, amely egy nagy árnyas fa lombja mellé épült.

A csúszdás házikó mellett van trambulin és mászódomb is.

A kisebbeknek egy mászókás mini csúszdát is készítettek, illetve ezen a részen van egy forgó, baba- és baba-mama hinta.

A homokozóban egyelőre sok olyan közös játék volt, amit mindenki használhat.

Van még teknősbéka kút, pelenkázós mosdó és nyáron párakapu is működik.

A Szaffi játszótér teraszos elrendezése a terület adottsága, érdemes főleg a kicsiket szemmel tartani, mert sok meredek rész van.

Megközelítés: gyalogosan néhány perc felfelé a Clark Ádám térről, vagy 16-os busszal a Donáti utca megállóig, onnan felfelé kell indulni a Csónak utcán. Nyitva reggel 8-tól sötétedésig. Hétköznap délelőtt csak a környék óvodásai használhatják! 

Nézzétek meg a többi idén elkészült játszóteret is: az óbudai Holdudvart, az Adyligeti játszóteret, a csepeli Rákóczi-kertet. Hamarosan további újdonságokkal érkezünk.


Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, újdonságokat, aktualitásokat hetente egyszer hírlevélben is megkapni,
itt tudtok feliratkozni!