Programot ajándékba

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Boribon és Annipanni_01

Legjobb ajándék az együtt eltöltött idő. Miért ne adhatnánk valami olyan közös programot karácsonyra, amire az egész család szívesen emlékszik majd vissza. Íme néhány tipp, hova vihetjük el kisebb és már nagy csemetéinket. Karácsony körüli időpontokra többnyire december elején elfogynak a jegyek, de januárra és februárra is érdemes jegyet vásárolnunk.

A-holdkiraly-palotaja

A MüPá-ban a legkisebbeknek vehetünk jegyet a szerdai Ringató foglalkozás (1000 Ft/család) valamelyikére vagy a hétfői Tesz-Vesz Muzsikára (1000 Ft/család). A 3-8 éves korosztálynak ajánlják A csudálatos tárogató című előadást január 18-án és február 1-jén. Belépő: 1000 Ft/fő. Február 15-én a veszprémi Kabóca Bábszínház A Holdkirály palotája című előadását nézhetjük meg szintén 1000 Ft/fő-ért. A karácsony előtti időszakban plusz két helyszínen is vásárolhatunk jegyet az előadásokra. A MOM Park Bevásárlóközpontban a Csörsz utcai főbejáratnál az Információs pulttal szemben hétfőtől szombatig 10 és 20 óra között, vasárnap 10 és 18 óra között, és a WestEnd City Centerben minden nap 10 és 20 óra között az Aluljárószinten, a karácsonyfával szemben.

Semmi_02

A Budapest Bábszínház Boribon és Annipanni című előadását 3 éves kortól nézhetitek meg. Februárra még vannak jegyek 1000-1600 Ft-ért. 13 éves kortól pedig a Semmi című előadást ajánljuk 2200-2500 Ft-ért, illetve a színház több bérletéből is választhatunk.

Bábszínház_Kippkopp történetei_foto-szlovak_judit

A Kolibri Színházba december 16-ától elérhetők a jegyek a januári előadásokra, illetve a februári hétvégi programokra. Kisebbeknek a csecsemőszínházi előadásokra mehetnek (Toda, Négy évszak, Tekergő, Pont, pont, vesszőcske), óvodásoknak és kisiskolásoknak Moha és Páfrányt, Kippkopp történeteit, Bors nénit ajánlják, de ifjúsági programokat is találunk. A jegyárak 1200-1600 Ft között mozognak.

Lisztkukacok_zeneakadémia

Zeneakadémián a Liszt kukacok akadémiájának előadására vásárolhatunk jegyet a 10-15 éves korosztálynak 1200 Ft-ért. A következő időpont február 2-a. Január 19-én pedig a Budafoki Dohnányi Zenekar tolmácsolásában hallhatjuk R. Strauss Don Juan című művét. Belépő: 1200-2500 Ft.

Március végén mutatja be az Erkel Színház Mozart-Lackfi János Parázsfuvolácska című művét. Ez a fuvola azért Parázs és nem Varázs, mert számos rettentő ügyes bűvészművész-gyermek hajigálja majd a lángokat, kicsik és nagyok hatalmas ámulatára. Belépő: 200-1800 Ft.

opera_gyerekek_makaroni_mester

Az Operában megnézhetjük, hogy merre tekereg Makaróni mester a színfalak mögött. A 8-12 éves korosztálynak ajánlott program következő időpontjai: január 24., február 1., március 16. és 18. Belépő: 2000 Ft.

Katona_Üvegfal mögött_005

A Katona József Színház előadásaira ezen a hétvégén (dec.13-15.) 33%-kal olcsóbban vásárolhatunk jegyeket. A középiskolásoknak az Üvegfal mögött vagy a Mennyekbe vágtató prolibusz  remek ajándék lehet. Ha nem tudtunk választani, akkor ajándékutalványt is adhatunk.

Fotó: Budapest Bábszínház, MüPa, Kolibri Színház / Szlovák Judit, Katona