12 jó családi program május 1-jére

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ugyan idén pont hét közepére esik a május 1-je, de néhány jó programot választottunk nektek erre a napra is a majálison túl… Retró időutazást, lazulást a Római-parton, állatos és sportos programokat ajánlunk.

Retró majális a Skanzenben – Szentendre, Skanzen, május 1., 9:00-17:00

Csobbanjatok a Balatonba és mártózzatok meg a korszak divatvilágában! A balatoni nyaralásokat és a hetvenes évek mindennapjait idézik meg május 1-jén. Sportpálya, sátor és kemping varázsol nyári hangulatot a múzeumba. Elkészíthetitek a korszak játékait, az egész napos időutazást pedig a divat, a reklám és a nyaralás témakörébe kalauzoló beszélgetések teszik teljessé. Lesz még: vurstli (körhinta, céllövölde, vattacukor), kemping (pop-up kiállítás), szállj fel te is a Skanzen Roburra!, trabantos bemutató, retró ételek és Májusfa-állítás is. Belépő: felnőtt 2000 Ft, diák 1000 Ft, 6 év alatt ingyenes.

Fellini megnyitó – Római-part, Fellini, május 1., 11 órától (ingyenes)

11 órától Danny meséli el a gyerekeknek a Szaszuma és a szél című zenés történetet, 18 órától pedig
Magácska koncert is lesz a szezonnyitó rendezvényen. Meg persze séta, kavicsok, limonádé a parton. Ingyenes!

Majális – Budakeszi Arborétum, május 1., 9:00-18:00

Állatsimogató, ugrólóvár és food truck az erdei focipályán, piknikezés és bérelhető sportszerek várnak rátok a Budakeszi Arborétumban. Délelőtt 11 órakor Erdei bábszínház is lesz a Szabad Színház előadásában. A bábszínház megtekintéséhez az általános belépőjegyen kívül meg kell váltani a 3 éven felüli gyermekek részére a „Kombinált jegyet”: 500 Ft/fő. Az előadás után felállítják az arborétum május fáját is. Belépő: családi jegy (2 felnőtt, 1 gyermek): 2500 Ft/fő, további gyermekjegyek a családi jegyhez: 400 Ft/fő, 3 év alatt a belépés ingyenes.

Ingyenes a belépés a Vasúttörténeti Parkba

Május 1-jén ingyenesen látogatható a Vasúttörténeti Park. A plusz szolgáltatások, kerti vasút, hajtányozás fizetősek a mai napon is.
Emellett a Gyermekvasúton a LEGO vonat is közlekedik. Ezekre a járatokra a normál vonatokra érvényes jegyen kívül nosztalgia pótjegy váltása is szükséges. Hűvösvölgyből 10:10 és 13:45, Széchenyihegyről 11:40 és 15:00 indul!

A Nagy futam – Belváros, május 1., napközben (ingyenes)

Formulaautók, oldtimerek, túrakörautó- és ralibemutató – a két Norbi, Michelisz és Kiss sem maradhat ki, mint ahogy felvonulnak a hazai autósport további sztárjai is, például az idén a ralikrossz világbajnokságon induló Szabó Krisztián, vagy a Dakar-ralin 14 alkalommal rajthoz álló Szalay Balázs. Május 1-jén 8 órától 13 óráig megnyitják a paddockot a nézők előtt, ekkor nyílik lehetőség a boxutca-látogatásra, majd 14 órakor elrajtol a háromórás show a Formula–1-es Aston Martin Red Bull Racing részvételével. Ingyenes!

Hofherr-Dutra Gépmajális – Új Tündérkert étterem, XVIII.ker., Gyöngyvirág utca 8., május 1. 10 órától (ingyenes)

A Hofherr-Dutra Emléktársaság 11. alkalommal rendezi meg a Gépmajálist, ahol a régi járművek mellett lesznek még játékok, traktoros felvonulás, májusfa és gyerekprogramok. Ingyenes!

Piczinke majális – Piczinke Póniudvar, május 1., 10:00-18:00

Május 1-jén az egész Póniudvar átalakul egy nagy majálissá. Családi rendezvény, piknikezés, játékok, cuki állatok, jó hangulat, májusfaállítás, zene és sok-sok gyerekprogram vár rátok. Belépés: 2000 Ft/fő (2 éves kortól).

Rutkai Bori Banda koncert – Törökbálint, Kinizsi rét, május 1., 15:30 (ingyenes)

A törökbálinti Rét Majálison ma 15:30-től a Rutkai Bori Banda koncertezik. 11 órától pedig Fabók Mancsi Bábszínháza várja a gyerekeket. Ingyenes!

Kockás Piknik + I. Szentendrei Rozéünnep – Szentendre, Czóbel park, május 1.

Terítsd le kedvenc kockás takaródat a Czóbel Parkban, pihenj és piknikezz! Lesz még többek között kőfaragás Pap Lajossal, Rubik Kocka bemutató és oktatás, kötélhúzó verseny, koncertek, játékok. Ingyenes!

Városi Sport Füzet

Ezen a napon akár választhattok is egy helyszínt a vadonatúj Városi Sport Füzetből. Nincs más dolgotok, mint ingyenesen letölteni, és már indulhat is a családi felfedező játék.

+2

Nézzétek meg a legújabb budapesti játszótereket!
Érdemes Adyliget és a csepeli Rákóczi kert legújabb játszótereit is felkeresni, de ajánljuk még kedvenceinket, a margitszigeti pólós játszóteret vagy a Gellért-hegyi csúszdás játszóteret is erre a napra.

Kirándulás és bringa
Mi biztos, hogy egy könnyű túrával töltjük ezt a napot, és mivel csak 1 napos a szünet, közelebbi célpontokat választunk! Válogassatok ti is kirándulás válogatásainkból vagy tekerjétek körbe a Velencei-tavat!

Ha inkább jó könyvek társaságában töltenétek ezt a napot, összegyűjtöttük a legjobb újdonságokat a kicsiknek és ovisoknak, kisiskolásoknak és a 9 év feletti korosztálynak.

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.