Programajánló – jan. 7-8., szombat-vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az év első ajánlójában igazán vidám programokat találtok az elkövetkezendő hideg napokra. Filmek a Puskinban, bábszínházi előadások több helyszínen, hangszersimogató, cirkuszi kavalkád vár rátok szombaton és vasárnap.

JANUÁR 7., szombat

Bogyó és Babóca – Puskin, szombaton 10:00

A két főszereplő Bogyó, a csigafiú, és Babóca, a katicalány történeteit láthatjátok ezen a szombaton a Puskinban. Jegyár: 800 Ft.

A kíváncsi kiselefánt – StúdióK, szombaton 11:00

A „leporelló képeskönyvek” – technikáján alapuló, Henri Rousseau-t idéző festői dzsungelvilág megidézése élő zenével. Az előadás után a gyerekek Németh Ilonával képzőművészeti formában dolgozhatják fel élményeiket. Jegyár: 1500 Ft.

Madaras kitűző készítése – Két Egér Könyvesbolt, szombaton 11:00

Szombaton 11 órától ismét Színes Egér, ahol papagájos kitűzőt készíthettek mozgatható szárnyakkal, de lehet más madarat is alkotni. Belépő: 500 Ft (levásárolható).

Papírszínházi mesék – Mesemúzeum, szombaton 11:00

A császár új ruhája, Hamupipőke, Jancsi és Juliska történeteit hallgathatjátok meg szombaton a Mesemúzeumban. Jegyár: gyerek 400 Ft, felnőtt 600 Ft. Ajánlott korosztály: 5-8 éves korig.

A rézerdő lakói és Brass Cirkusz – Thália, szombaton 11:00 és 14:30

A rézerdő lakói zene, játék, kacagás. Az előadás elsősorban az óvodás és a kisiskolás korúakat célozza meg, de eddig mindenkit „eltalált”. A 11 órakor kezdődő program 3 éves kortól ajánlott. 14:30-tól és 6 éves kortól ajánlott a csapat másik előadása, a Brass Cirkusz szintén a Tháliában. Zene zendül, harsona harsan, dob dönög – egy lendületes indulóra bevonul a zenekar: öt rézfúvós és egy dobos. Jegyár: 2000 Ft/fő.

Újévköszöntő cirkuszi délután – Kultúrkúria, szombaton 15:00

Csupa móka és kacagás vár rátok ezen a délutánon a Kultúrkúriában: Guruló cirkusz – a Mikropódium Bábszínház előadása, Varázspercek – Habók János bűvész előadása, Fénycirkusz – a Tűzfészek Tűzzsonglőr Társulat bemutatója és kézműves játszóház is lesz. Belépő: 700 Ft.

Hangszersimogató klub – Óbuda, 3K, szombaton 15:30

Bársony Bálint és zenekara interaktív foglalkozása és mini koncertje gyerekeknek. A Hangszersimogató célja a hangszerek hangjának megismertetése, az együtt zenélés és éneklés örömének átadása kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A foglalkozás énekes vezetője: Korzenszky Klára, a Makám együttes énekesnője. Jegyár: 800 Ft.

JANUÁR 8., vasárnap

Vasárnapi gyerekprogramok – Opera

A 4-10 éves korosztályt várja az Operában vasárnap 9 órától a Varázslatos Opera, 10:30-tól a Hangszervarázs, majd 15:30-tól a Csengő-bongó délután. Részletek itt. Jegyárak: 1000-1200 Ft.

Cifra Palota: Vízkereszt – Müpa, vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes)

Kerekítő-Tippentő Benedek Krisztina vezetésével, Halálian jó történet a Barboncás Társulat bábelőadása, Újévköszöntő táncház Szente János vezetésével, valamint kézműves programok várnak rátok az idei év első Cifra Palotáján. Ingyenes!

A kockásfülű nyúl – Puskin, vasárnap 10:00

A kockásfülű nyúl fülét összetekeri, odarepül ahol baj van és ahol tud, segít. Ezeket a filmeket láthatjátok vasárnap: Menyus és a rajzverseny, Menyus meg a foxi, Kistöfi eltéved, A fényképezőgép, A kölcsönkért babakocsi, Kutyasétáltatás, A repülő térkép,
A csodakocsi. Belépő: 800 Ft.

Liszt-kukacok Akadémiája – Zeneakadémia, vasárnap 11:00

Mi hang? Hogyan jön létre, miből áll, mettől kezdve tekintjük zenének, és mikortól halljuk zajnak? Ilyen kérdésekre is keresi a választ a Gryllus Samu által vezetett kortárs zenei gyerekprogram, amelyen maguk a gyerekek is hangszerekké változnak. Jegyár: 900 Ft.

A csúnya kacsa – Jurányi, vasárnap 15:00

Mit tehet egy kacsa, ha másnak születik, mint a többiek? Mit tehet egy kacsa, ha elveszti a családját? Mit tehet egy kacsa, ha nem találja a helyét a a világban? Mesejáték 6 éves kortól, zenével. Nagyon sok zenével. Jegyár: 1500 Ft.

Nézzétek meg évkezdő workshop válogatásunkat is!

Era kedvencei: Cirkuszi délután a Kultúrkúriában, Hangszersimogató a 3K-ban
Rozi kedvencei: A rézerdő lakói és Brass Cirkusz a Tháliában, Hangszersimogató a 3K-ban