Programajánló – ápr. 26., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

HeppTrupp_BÓDOG ÉS SZOMORILLAVasárnap folytatódik a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenárison, az Eleven design hétvége a Bartók Béla úton. Szívünk csücske a téma, a helyszín és a program miatt a Nagy Civil Futás, ahol 13 órától a Rutkai Bori Banda is koncertezik, de lesz még hordozós séta, koncertek, bábelőadás, miutcank.hu piknik, 100 éves buszok ünnepe a Kelenföldi buszgarázsban és sok minden más is. Programajánló vasárnapra a Minimatinétól!

ÁPRILIS 26., vasárnap

nagy_civil_futas_skanzen

Április 26-án, vasárnap a szentendrei Skanzenben rendezik meg a Nagy Civil Futást. Fussatok, sétáljatok vagy csak töltsétek velük a vasárnapod, érezzétek jól magatokat, és segítsétek az emberi jogi civil szervezetek munkáját. A futás célja a figyelemfelhívása arra, hogy az adó 1%-a felajánlható civil szervezetek számára. A futóverseny ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrált futó ingyenesen vehet részt a programokon, és az egész napot a Skanzenben töltheti. Az egész családnak megéri eljönni, hiszen a kísérőknek is mindössze 500 Ft-os belépőt kell váltaniuk, mely levásárolható a Skanzen területén. A jótékonysági futás minden korosztály számára teljesíthető. A rajt időpontja: április 26. vasárnap, 11:00-kor. Helyszíni regisztráció 9:00-tól A táv 5km, szintidő nincs, a részvétel a fontos. A futás minden korosztály számára teljesíthető. 13 órától a Rutkai Bori Banda koncertezik. Egész napos programok a Skanzen területén: játékudvar, perecsütő, gyöngyfűzés, gyertyamártás, ostorkészítés, boszorkánykonyha, falusi iskola, civil szervezetek programjai.

hordozos_seta

Budapesti hordozós séta – Kossuth tér-Olimpia Park, 10:00 (ingyenes)
A budapesti kerületek hordozós klubjai találkoznak 10 órakor a Kossuth téren, majd innen együtt átsétálnak az Olimpia Parkba. Itt lesz beszélgetés, piknikezés (batyus piknik, mindenki vigyen, amit szeretne és bedobják a közösbe). Csatlakozni természetesen útközben is lehet vagy akár az Olimpia Parkban. Szokásosan nem feltétel, hogy hordozott babával menjetek, bárhogyan lehet érkezni. Ingyenes!

eszterlanc_mesezenekar

Eszter-lánc Mesezenekar – BJC, 10:00
A Szeleburdi vasárnap sorozatának idei évadját az Eszter-lánc Mesezenekar koncertje zárja a BJC-ben. A koncert kivételesen nem 11, hanem 10 órakor kezdődik. A programsorozat ősszel folytatódik tovább. Jegyár: 1000 Ft, családi 3200 Ft.

ringato_cifra_palota

Cifra Palota – Müpa, 10:00-13:00 (ingyenes)
10 órától ismét vár benneteket a Cifra Palota a Müpában.

hepp-trupp-bodog-es-szomorilla

Hepp Trupp Társulat: Bódog és Szomorilla MOM, 10:30
Egy kietlen út és egy váratlan találkozás. Egy vándor király – uralkodói feladatok nélkül. Egy kósza tündér – szakirányú varázsdiploma nélkül. Egy öreg bőrönd és egy szeszélyes piknikkosár. Rengeteg kérdés. Rengeteg meglepetés. A Hepp Trupp Társulat Bódog és Szomorilla című előadását 10:30-tól nézhetitek meg a MOM-ban. Jegyár: 800 Ft, kísérőknek 500 Ft.

apacuka

Családi Akvárium az Apacukával – Akvárium Klub, 11:00
Ezen a vasárnapon 11 órától az Apacuka lép az Akvárium Klub színpadára. Előtte és utána Bookline játszóházzal várnak benneteket. Belépő: 700 Ft, 3 éves korig ingyenes.

Tóbiás_Matiné

Tóbiás matiné – MR 6-os stúdió, 11:00 vagy élőben a Bartókon (ingyenes, regisztrációs)
Ha a hónap utolsó vasárnapja, akkor nem feledkezünk meg a Tóbiás matinéról, amely 4-10 éves gyerekeknek szóló játékos ismeretterjesztő sorozata az MR 6-os stúdiójában. A műsorvezető Lukácsházi Győző segítségével, hangszerekkel, zenei stílusokkal, zeneszerzőkkel ismerkedhettek, kitűnő zenészekkel találkozhattok, és közben sokat játszhattok. Ingyenes, regisztráció szükséges (a Rádió közönségszolgálatán). A Bartók Rádión élőben is követhetitek a műsort.

pirez

Piréz Műhely – Millenáris park, 11:00-13:00 (ingyenes)
Amíg a Könyvfesztiválon nézelődtök, addig a pirézesek szívesen megmozgatják a gyereksereget a Teátrum előtti füves területen 11 és 13 óra között. Ingyenes!

wamp

WAMP – Erzsébet tér, 11:00-19:00 (ingyenes)
A WAMP is tavaszi üzemmódra kapcsol, s a hosszú és álmos tél után Budapest legnépszerűbb dizájnvására újra az Erzsébet térről jelentkezik vasárnap 11 és 19 óra között. Kizárólag válogatott hazai tervezők és művészek, minőségi gasztro termékeket kínáló családi manufaktúrák és műhelyek portékái közül válogathattok. Ingyenes!

szaloki_agi

Zöld forgatag Csepelen – Királyerdei Művelődési Ház, 13:00-20:00
A fesztivál témája a környezet védelme, a múlt és jövő összekapcsolása, a generációk összekötése, a környezettudatosság előtérbe helyezése. Programok: Szalóki Ági és Dés András, CanarRo, Tamariska Táncműhely bemutatkozás és táncház, kézműves programok, kerekasztal-beszélgetések, civil szervezetek programjai.

mi_utcank

Miutcánk.hu piknik – Gellért hegy, Filozófusok kertje, 15:00
A Miutcánk.hu egy lokális közösségi oldal, ahol kapcsolatba léphetsz a szomszédaiddal, szívességet kérhetsz és adhatsz, helyben megoldást találhatsz igényeidre. Például, ha lemaradt a bevásárló listáról a tojás a vasárnapi sütihez, akkor nem kell felhívni a távoli rokonokat, elég üzenned az oldalon keresztül a szomszédoknak. Most közös piknikezésre hívnak benneteket 15 órától a Gellért hegyre, a Filozófusok kertjébe. Vigyetek pokrócot, enni-innivalót és jó szomszédokat. Ingyenes!

kucok_foto_Dusa_Gabor__624

Kucok – Jurányi, 15:30 és 17:00
15:30-tól és 17 órától a Jurányiban a Kucok című előadást láthatjátok. Kucokfalva lakói, vagyis a kiváló jazzmuzsikusokkal kiegészült Tünet Együttes, a gyerekek segítségét kérik az elveszett királylány felkutatásában és az éjszaka lidérceinek elűzésében. Az úton a kis kalandorok találkozhatnak az egyszemű óriással, a rozsdás robottal vagy a lila hangyásszal. A játék, a tánc és a zene részesei lesznek, miközben ők maguk is mesehőssé válnak. Felnőtt 800 Ft, gyerek 1200 Ft.

csengo_bongo_delutan_foto_CsillagPal_resize

Csengő-bongó délután – Operaház, 15:30 és 17:00
15:30-tól és 17 órától ismét vár benneteket a Csengő-bongó délután az Operaházban.

kelenfold_buszgarazs

100 éves a budapesti autóbusz-közlekedés – Kelenföldi buszgarázs, 10:00-16:00
Nyílt nap a Kelenföldi buszgarázsban 10 és 16 óra között a Hamzsabégi út 55-ben. Szakmai programokkal, tesztvezetéssel, régi járművek bemutatójával és a kisebbeket játékokkal várják. A teljes programot itt nézhetitek meg.

Különszámunkat Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál gyerekprogramjairól itt olvashatjátok.
A szombati ajánlót itt találjátok.
Időpont szerint a Napibontóból tudtok válogatni.

Era kedvencei: Nagy Civil Futás+Rutkai Bori Banda a Skanzenban, Ringató+Varró Dani+A kis szellem+Matyi és Sári a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, hordozós séta és piknik az Olimpia Parkban, Tóbiás matiné a Rádióban
Rozi kedvencei: Nagy Civil Futás+Rutkai Bori Banda a Skanzenban, Nyílt nap a Kelenföldi buszgarázsban