Online gyerekprogramok hétvégére – január 16-17.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Budapest Bábszínház: Weöres Sándor: Holdbeli csónakos – elérhető szombaton 10:30-22:00

Kaláka raktárkoncert, izgalmas film a gombákról, virtuális utazás Japánba, premieres színházi előadás és klasszikus zenei koncert is szerepel eheti online programjaink között. Online gyerekprogramok hétvégére a Minimatinétól!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Kaláka raktárkoncert (ingyenes)

50 év dalaiból válogatott a Kaláka együttes, akiknek raktárkoncertjét itt éritek el. Ingyenes!

A gombák birodalma – elérhető január 17-éig! (ingyenes)

A számos díjjal kitüntetett film a legújabb kutatási eredményeket bemutatva, látványos képsorokkal kalauzol el bennünket a gombák még alig-alig ismert világába. Itt éritek el.

Egész estés animációs filmek az M2 gyerekcsatornán – szombaton és vasárnap 18:10

Szombaton este az Éliás, a kis mentőhajó című egészestés filmet nézhetitek meg, majd vasárnap a Zambéziát, reklámok nélkül az m2 gyerekcsatornán.

JANUÁR 16., szombat

Fabula Bábszínház: Mazsola – szombaton 10:00

Mazsola, a gazdájától elkergetett induri-pinduri malac és a melegszívű Manócska felejthetetlen történetei elevenednek meg a bábszínpadon. Jegyár: 3300-6000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Világjáró gyerekek: Japán – Deák 17 Galéria, online, szombaton 10:00 (ingyenes)

Sok izgalmas dolgot tudhattok meg Japánról. Találkozhattok Satoe Tone gyermekkönyv-illusztrátorral, aki a japán újévhez szorosan kötődő kínai horoszkóp állatjegyeiről mesél, valamint origami foglalkozásra invitál. Ezután készíthettek japán zen kertet, ujjbábokat varázslatos japán lényekkel és szakura lámpást! Részletek itt. Ingyenes!

Budapest Bábszínház: Weöres Sándor: Holdbeli csónakos – elérhető szombaton 10:30-22:00

Jégapóhoz négy király érkezik leánykérőbe, ám Pávaszem királylány egészen másra vágyakozik. Titokban szerelmes az elérhetetlen Holdbeli csónakosba. A királykisasszony Medvefia, a lapp királyfi segítségével elmenekül kérői elől, és ezzel elkezdődik világkörüli kalandja. 8 éves kortól ajánlott. Jegyár: 2500-4900 Ft. Jegyvásárlás itt.

Nemzeti Táncszínház: Állatok farsangja – szombaton 11:00 (ingyenes)

Egy kalandokkal teli utazás táncos története. Részletek itt. Ingyenes!

Kolibri Színház: Gimesi Dóra: Emma csöndje bemutató – élő közvetítés, szombaton 15 órától

A hétéves Emma épp két hete, három napja és tíz perce jár iskolába. Más, mint az osztálytársai: különösen érzékeny a zajokra, és retteg, ha meg kell szólalnia mások előtt. Az emberekkel nehezen kommunikál, ám a tengeri állatokat megérti. Szülei munkahelyén, a tengerbiológiai kutatóközpont állatkórházában barátja lesz a sebesült cápa, a narvál, a lamantin, a rája, a polip. Emma úgy képzeli, hogy a világ egy nagy akvárium, ő pedig egy pici tengeri uborka az akvárium fenekén…A bemutató élő közvetítése 2021. január 16-án, szombaton 15 órától lesz megtekinthető. Kezdés előtt 15 perccel lehetőség nyílik csatlakozni az élő közvetítéshez. Az előadás 7 éves kortól ajánlott, egy szünettel (a szünet időtartama kb. 20 perc). Jegyár: 2000-5000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Nefelejcs Bábszínház: Sündisznócska lovagol – elérhető szombaton 0:00-23:59

Mulatságos mese a hatalmas mackó bácsiról, és a kicsi, de annál furfangosabb süniről. Mese közben Móra Ferenc: Az egyszeri szarka, és Móricz Zsigmond: Pirimogyoró versét dalban mondják el. A dalokat Szula Miklós hangszerelte. Jegyár: 3000-6800 Ft. Jegyvásárlás itt.

JANUÁR 17., vasárnap

Nefelejcs Bábszínház: Kippkopp a hóban – elérhető vasárnap 0:00-éjfélig

Valódi bábmusical elevenedik meg a gyerekek előtt, akik a mese végére szinte harsogják: Kippkopp a hóban, igazi hős valóban… Jegyár: 3000-6800 Ft. Jegyvásárlás itt.

Budapest Bábszínház: Beatrix Potter: Nyúl Péter – elérhető vasárnap 10:30-22:00

Nyúl Péterrel mindig történik valami. Mágnesként vonzza a bajt, a galibát. A nagy sikerű Boribon és Annipanni alkotói ezúttal Beatrix Potter bájos állatmeséiből készítettek előadást az óvodás és kisiskolás közönségnek. 4 éves kortól ajánlott. Jegyár: 2500-4900 Ft. Jegyvásárlás itt.

Kszel Attila – Szűcs Péter Pál: LA FONTAINE, AVAGY A CSODÁK ÉJSZAKÁJA (mese) – elérhető vasárnap 11:00-16:00

„Az állatmesék egyidősek az „embermesékkel”. Az örök kérdés az, hogy vajon mi ruházzuk-e fel az állatokat emberi tulajdonságokkal, avagy fordítva. Mi tanultunk meg bizonyos viselkedésformákat tőlük? Aiszóposz, a görög meseíró példázatoknak szánta meséit, La Fontaine korabeli gúnyiratoknak. A mi mesénk úgy indul, hogy egy elrontott kísérlet nyomán,  a „csodák éjszakáján” egy helyre – La Fontaine padlására – kerülnek téren és időn át mindazok, akiknek szívében ugyanazon mesék élnek. Kik ők, és hogyan jutnak vissza? Kiderül a végére, ígérem.” Jegyár: 3500 Ft. Jegyvásárlás itt.

Vaskakas Bábszínház: A halhatatlanságra vágyó királyfi – vasárnap 11:00 (ingyenes)

A halhatatlanságra vágyó királyfi leghőbb vágya, hogy felkutassa a Halhatatlanságot, feleségül vegye, és boldogan éljenek, amíg világ a világ, sőt, még azon is túl – örökkön örökké. Csillapíthatatlan halhatatlanságvágya arra sarkallja, hogy egy nap, hátrahagyva az apját, és a rá váró királyságot, útnak induljon, és felkutassa a Halhatatlanságot, a világ végén is túl élő, magányos királylányt. Ingyenes! Elérhető a Vaskakas Bábszínház YouTube csatornáján.

Budafoki Dohnányi Zenekar online koncert – Megérthető zene 3.: ÖRÖK FORRÁS: A klasszika harmóniája – vasárnap 11:00 (ingyenes)

„Mindennek szemléltetésére eljátszunk egy Haydn szimfóniát is, amely egy „virtuális szimfónia”, azaz Haydn négy különböző szimfóniájának tételeiből összeállított alkotás. A kiválasztott tételek bemutatásával jól felismerhető a haydn-i zenei világ jelenléte Prokofjev művében.” Részletek ittIngyenes!

Svábhegyi Csillagvizsgáló GALAXIS ÚTIKALAUZ: Hold volt, Hold nem volt – holdvilági történetek holdkórosoknak – vasárnap 20:00

A Galaxis Útikalauz januártól egy 10 részes Spacebontó sorozattal jelentkezik, mely 10 rész egymásra épül, a Földtől elindulva egyre mélyebbre kalauzoljuk nézőinket a rejtélyes Világűrben. Jegyár: 1490 Ft.