Nyári táborkörkép 2015. – 2. rész

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

uszotaborok

Válogatásunk második részében július közepétől egészen augusztus végéig találtok különböző tematikájú táborokat a délutáni projektektől kezdve az egész napos, sőt egész hetes kirándulásokig. Bringaszerelés, kutyás tábor, mesekönyv készítés, közös főzés, környezettudatos életmód és még sok minden más. Táborkörkép 2. rész a Minimatiné csapatától! Ha kiválasztottátok a nektek szimpatikusat, érdemes minél előbb jelentkezni, mert a helyek hamar betelnek.

KREATÍV-ALKOTÓS-MŰVÉSZETI

noga_studio_nyari_taborok

A Noha Stúdió táborainak célja, hogy a megtervezett, de a szabad fantázia használatára, rögtönzésre és helyzetfelismerésre sarkalló játékos programok keretében a gyerekek minél több ismeretet sajátítsanak el környezetükről, egymásról és saját képességeikről. Hétfőtől péntekig reggel 9-től 17 óráig tartanak a foglalkozások, de lehet akár 1 napra is menni. Nagyon szimpatikus például a július 13. és 17. közötti időpontban megrendezésre kerülő Cyclonomia Bringaszerelő projekt hét délutánonként 14 és 18 óra között, de lesz még július 20. és 24. között Kuruttyoló Békakirály tábor, augusztus 3. és 7. között Pagony meseíró tábor, valamint kreatív, kézműves és táncos táborok is.
Korosztály: 5-16 év
Időpontok: több időpontban és tematikával

helloanyu_tabor

A HelloAnyuban is tematikus táborokkal várnak benneteket július és augusztus folyamán is. Július 13-17. között Kekam-Bár: A dzsungel hangjaival, július 20-24. között Nyárzengő Tábor: zene-mese-alkotás alternatív zenetanítási és művészetterápiás módszerekkel; augusztus 3-7. között Ugorj a békákkal! – játékos tanulásmotivációs és stresszkezelő tréning; augusztus 10-14. között Mocorgó Tábor: interaktív mozgásfejlesztés bűvészkedéssel, óriásbuborékokkal kincskereséssel, papírsárkány-reptetéssel.
Korosztály: óvodástól iskolásig
Időpontok: lásd fent

tematikus_het_pagony

Júliusban és augusztusban tematikus délelőttökkel (10:00-13:00) vár benneteket a Bartók Béla úton a Pagony. Július 20. és 24. között mesekönyvet készíthettek Gévai Csillával, augusztus 10-14. között sakkozhattok, augusztus 24-28. között pedig festménymesék lesznek Soós Dórival.
Korosztály: 5-10 év
Időpontok: lásd fent

betuteszta_taborok

A budakeszi Betűtészta Mesekönyvboltban július 20. és 24. között és a Cellux Csoporttal főzhettek.
Korosztály: iskolás
Időpontok: július 20-24.

anderson

A Ferenciek tere 4. alatt található Anderson Arts and Education Research Lab-ban egészen augusztus végéig különböző tematikájú programokkal készülnek 6-16 éves gyerekeknek, délelőtti és délutáni napszakra is. Mehettek egész hétre vagy csak egy-egy alkalomra is (angolul és franciául beszélő gyerekeket is fogadnak).
Korosztály: 6-16 év
Időpontok: június végétől augusztus végéig

fecni_muhely

A FECNI műhely című nyári tábor a kortárs művészetek és az urbánus terek kísérletező – aktivizáló eszköztárával dolgozik. A tábort a 2B Galériában rendezik meg, a Ráday utca „közepén”. Innen kalandozhattok majd el, a kerület izgalmas pontjaiba. A következő kép- és hang alkotó technikákkal kísérleteznek majd: fotó, videó, animáció, hang-„feldolgozás”, de palántázhattok és kiállítást is rendezhettek közösen a résztvevőkkel.
Korosztály: iskolás
Időpont: július 27-31.

nemzeti_galeria_tabor

Sárkányok, csaták, királyok, kisasszonyok, hajózás és űrutazás egy helyen. Június 22. és augusztus 7. között heti turnusokban minden hétköznap várnak benneteket a Magyar Nemzeti Galéria és a Vasarely Múzeum nyári táboraiban.
Korosztály: 6-14 év
Időpont: június 22. – augusztus 7.

rajzfilmes_tabor

Az iskolai szünetekben rajzfilmes táborokat rendez a Magyar Rajzfilm Kft. stúdiójában. Az ötnapos táborok alatt megismertetik a résztvevőkkel a rajzfilmkészítés titkait. Gyermekszerető, hozzáértő animátorok segítik a gyerekeket a filmkészítésben, hogy kedvenc figurájukat életre kelthessék. A kész filmet hazavihetik. Külföldieket is szívesen látnak.
Korosztály: iskolás kortól
Időpontok: június 15. – augusztus 28.

ÖKO, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS KIRÁNDULÓS

humusz_tabor

Bolygó kalandorok táborába olyan gyerekeket vár a Hulladék Munkaszövetség, akiket érdekel a környezetük és szeretnek is aktívan tevékenykedni benne. Amit nyújtanak: a felfedezés izgalmát, a foglalkozások során a gyerekek játszva, saját tapasztalataik útján ismerhetik meg a nagyváros zsibongó forgatagának legapróbb lakóit, és éltető elemeink: a levegő, a víz, a talaj sajátosságait. Az „Ismerd meg és óvd!” elv alapján olyan érzékenyítő programokat szerveznek, melyek által a fiatalok kiszakadnak egy időre a digitális, magányos világból és jó társaságban, szép környezetben, aktívan szívhatják magukba az élményeket.
Korosztály: 7-12 éveseknek
Időpontok: augusztus 3-7.

kapocsfalusitabor2013

A Kapocs a gyermekért a Tisza-tóhoz egy igazi falusi tábort szervez, mintha csak a nagyinál nyaralnál jeligével. Már csak augusztus 9-14-ig van hely!
Korosztály: 7-14 év
Időpontok: több időpontban

lato_mezo_tabor

A Látó-mező Közösségi Ökotábort idén is Nagybörzsönyben, Magyarország egyik még eredeti szépségében megmaradt erdős vidékén rendezik meg. A résztvevők egy hét alatt belekóstolhatnak a vidéki életbe, az önellátás alapjaiba, a környezettudatos életmód rejtelmeibe, a közösségek fenntartó erejébe. Megismerkedhetnek az erdő, a mező, a patak flórájával és faunájával. Jelentkezési határidő: május 15.
Korosztály: 7-14 év
Időpontok: július 27.-augusztus 2., augusztus 3-9.

madartani_tabor

A Magyar Madártani Egyesület idén is rengeteg helyszínen és időpontban vár benneteket.
Korosztály: 7+
Időpontok: több időpontban

magosfa_tabor

Érdekel a természet? Az erdei vadak, madarak, a patakban élő sosem látott állatok? Szívesen kóstolnál ehető erdei növényeket? Szeretnél meredek szurdokvölgyekben, lankás legelőkön, hegytetőkön, vadregényes ártéren csatangolni? Megnéznéd csillagászati távcsővel napkitöréseket és a bolygókat? A Magosfa Alapítvány Természet és Klíma Táborában sok izgalmas programmal várják a gyerekeket Kismaroson.
Korosztály: 8-18 év
Időpont: július-augusztus

elmeny_velunk

Az Élmény Velünk nyári táboraiban a Dunakanyarban és Budapesten barangolhattok és izgalmas helyeket fedezhettek fel. A tábor bázisa a Fruska Bisztro a Kopaszi-gáton, innen indulnak és érkeznek a gyerekek (egyes napokon a Nyugati pályaudvarról és ide vissza). Sok csapatjátékkal, kirándulással, kincskereséssel várnak benneteket.
Korosztály: 6-11 év
Időpont: június 15. – augusztus 28.

Az Állatkert Zoo Tábora a gyerekek és a szülők körében egyaránt népszerű. A tábor célja, hogy a gyerekek úgy töltsék el a szünetet, hogy az ne csak  szórakoztató, de hasznos is legyen. A Kecskeméti Vadaskert, A Veszprémi, a Xantus János, és a Debreceni Állatkert is táborokkal vár benneteket.
Korosztály: több korcsoportban óvodástól iskolásig
Időpontok: több időpontban

MOZGÁS, EGYÉB

bringaakademia_tabor

Elmúltál már 9 éves, de nem vagy még 13? Szeretnél egy igazi bringás kalandot, ahol játszva ismerkedhetsz a biztonságos biciklizéssel? Ha igen, a Bringa Akadémia nyári táborban a helyed, ahol megismerkedhetsz a kerékpáros közlekedési szabályokkal is. Az ötnapos napközis táborban a kőbányai Sportligetben található BringaParkban egésznapos játék várja a gyerekeket sok bringázással.
Korosztály: 9-13 év
Időpontok: június végétől augusztus közepéig

24

Körbebringáznátok a Balatont? Sok-sok bringázással, csobbanással és rengeteg élménnyel vár benneteket a Tour de Balaton tábor, ahol 9 nap alatt körbetekerhetitek a magyar tengert.
Korosztály: 8-18 év
Időpont: július 25.-augusztus 2.

elmenyfalu_sarud

Sarudon, a Tisza-tónál szörf-, vitorlás- és horgász táborokkal várnak benneteket a nyár folyamán. A szállás egy teljesen felújított parasztházban lesz egy hozzá kapcsolódó sportpályával, kerékpárokkal, társasjátékokkal, kerttel, kerti tóval, kemencével.
Korosztály: 6-14 év
Időpontok: egész nyáron

judo_jujitsu_gyerek_nyari_tabor

A Jiu Jitsu táborba várják azokat a Budapesti Budo és Mozgásművészeti Egyesület, akik már ismerik és akik még nem ezt a harcművészeti ágat.
Korosztály: 5-14 év
Időpont: augusztus 3-8.

bodor_major_lovastabor

A Bodor Major a Szentendrei-szigeten ismét lovas táborokat indít a nyári szünetben, heti turnusokban hétfőtől péntekig, 6 éves kortól 17 éves korig. A gyakorlati lovas oktatás mellett a gyerekek elméleti és lóápolási ismeretekre is szert tesznek és élvezhetik a major szórakoztató programjait is.
Korosztály: 6-17 év
Időpont: több időpontban

labdamnia

Aki szereti a kosárlabdát, a focit, a kézilabdát, a lábteniszt és floorballt, a görkorit és még ki tudja mennyi labdás ügyességi és fejlesztőjátékot, annak a Labdamánia nyári táboraiban a helye a BME Sportközpontban. Úszótáborokat is találtok náluk egészen nyár végéig a Külker Parkban, Kamaraerdőben és Siófokon is.
Korosztály: kisiskolás kortól
Időpont: június 15.-augusztus 28.

A népi kultúra elismert gyűjtője Kallós Zoltán néprajzkutató. A szentendrei Skanzen táborában az ő tiszteletére rendezett kiállítás (Indulj el egy úton…) nyomán „indulnak el” és szeretnék megismertetni a gyermekeket hagyományaink néhány szeletével, kincseivel.
Korosztály: iskolás kortól
Időpontok: június 29. – július 24.

mocorgo_tabor

Több játszóházban, több időpontban tart táborokat ezen a nyáron a Mocorgó csapata kincskereséssel, bűvészkedéssel, zsonglőrködéssel, papírsárkány készítéssel, óriás buborékokkal és sok izgalmas programmal.
Korosztály: óvodástól kisiskolásig
Időpontok: több időpontban és helyszínen

nyari_tabor_momjatszohaz

Ezen a nyáron több tematikust tábort is indítanak a MOM Játszóházban, ahol a gyerekek egész nap játszhatnak és játszva tanulhatnak. Állati kalandok, mese, indián, kreatív fejlesztő, kalóz és mindenféle egyéb tábor is szerepel a kínálatban. Természetesen nemcsak játszóházi, hanem sok-sok kinti programot is terveznek (kincskeresés, indiánosdi, állatsimogatás, színházlátogatás).
Korosztály: 5-12 év
Időpontok: egész nyáron

Bilimbo_2011_jli_tbor_151 (1)

2015. nyarán is várnak benneteket a Bilimbo háza bölcsis, ovis és kisiskolás táboraiba. Felújították középkori királylányos, lovagos táborukat, lesz megint kalózos-hableányos program és izgalmas dinós, kisállattudos és angol sajtkukac tábor. A Bilimbo Hűvösvölgy munkatársai lovas és kutyás táborokkal várják az érdeklődő családokat. Idén is szerveznek montessori tudóstábort és mesés napokat. A Bilimbo Naphegyen megint szerveznek detektíves és indiános táborokat.
Korosztály: bölcsistől kisiskolásig
Időpontok: júliustól augusztusig

millipop_mosolygyar

Idén is várják a gyerekeket június 15-től 10 héten át a Millipop Mosolygyár játéktáborába.
Korosztály: iskolás
Időpontok: júniustól augusztusig

kuktanoda

A Kuktanoda táborában délelőtt a megfőzhetitek a közös ebédet, minden nap más nemzet konyhájával ismerkedve. Közben beszélgethettek, ismerkedhettek a fűszernövényekkel, különleges alapanyagokkal, más nemzetek étkezési sajátosságaival. Ebéd után lehet készíteni desszerteket,csokibonbont, fagyit, süteményeket és üdítőket, de lesz olyan nap, amikor kimehettek a Városligetbe számháborúzni, tollasozni, focizni, mozizhattok vagy egyik délelőtt a Garai téri piacon megmutatják, hogyan érdemes piacon vásárolni, mikre érdemes odafigyelni.
Korosztály: 6-16 év
Időpont: július 6-től augusztus 28-ig

???????????????????????????????

Tűzzománc, ovis, kékfestő, mese, színjátszó és még sok más tematikájú táborral vár benneteket idén is a Marczibányi Téri Művelődési Központ.
Korosztály: óvodás kortól
Időpont: több időpontban

sakktabor

A nyári sakk táborokba 3-16 éves gyerekeket várnak. Egy-egy turnus alatt az óvodások, kisiskolások napi gyakorlással, játszva ismerhetik meg a sakkjáték alapjait. Több időpontban és helyszínen indítanak táborokat, sokszor úszással, tenisszel vagy egyéb sporttal kombinálva.
Korosztály: 3-16 év
Időpont: június 15-től augusztus 14-ig

Misina Egyesület_14-27-04

A Misina Egyesület nyári lovas és kutyás táboraiba szeretettel várják az állatszerető gyerekeket. Kezdő és haladó lovasok egyaránt jelentkezhetnek. A szakmai programok mellett kirándulással, kézműves programokkal, érdekes játékokkal készülnek. A kutyás tábor célja, hogy a gyerekek megtanuljanak tudatosan foglalkozni a kutyákkal, javuljon a gazda-kutya kapcsolat, megismerjenek többféle módszert. A táborban saját, érvényes oltásokkal rendelkező kutyával, illetve a Misina Egyesületnél lévő, első nap kiválasztott kutyával is részt lehet venni.
Korosztály: kisiskolás kortól
Időpont: július 13. – augusztus 14.

Van már hírlevelünk is! 🙂 Kattintsatok a minimatine.hu-n a jobb felső sarokban lévő postagalambokra. Gmailesek a promóció között találják meg a hírlevelet!