NONSTOP BUDAPEST – ingyenes közműtörténeti kiállítás a főváros rejtett hétköznapjairól

Egy világváros zavartalan üzemeltetésének folyamata sokszereplős, állandó készenlétet igénylő kihívás. Budapesten a legtöbb közszolgáltatás közel egyidős a fővárossal, melyek a város növekedésével és a lakossági igényekkel összhangban fejlődtek, a hatékonyságot és fenntarthatóságot szem előtt tartva. A Budapest 150 emlékév keretein belül megvalósuló NONSTOP BUDAPEST közműtörténeti kiállítás informatív módon mutatja be a különböző tematikus profilú közszolgáltató cégek tevékenységét a margitszigeti Kristály Színtérben.

9 téma, 11 állomás

A mára komplex hálózattá alakult közművek városi kincseket, műszaki hungarikumokat és komoly hagyományokat megújító, szemléletformáló innovációkat őriznek. A kiállítás 9 tematikus hívószó mentén, 11 állomáson vezeti végig a látogatókat, bemutatva az egyes közműszolgáltatások rövid történetét és fejlesztéseik fontosabb mérföldköveit.

A kiállítással a közműszolgáltató cégek közelebb hozzák a budapestiekhez a városüzemeltetés mindennapi, háttérben meghúzódó, nélkülözhetetlen elemeit, és egyben az ebben résztvevő munkatársak és szakmai elődök előtt is tisztelegnek.

 

Gyerekprogramok is lesznek

A tárlathoz a Deák17 Galéria új múzeumpedagógiai osztályfoglalkozásokkal is készül, ahol a gyerekek játékos, interaktív tárlatvezetéssel, kreatív feladatokkal ismerhetik meg a főváros történetét és működését.

A tárlat szeptember 23-tól október 8-ig ingyenesen látogatható a margitszigeti Kristály Színtérben, minden nap 10:00-től 18:00-ig. A családi workshop (október 30-án) és az osztályfoglalkozások is ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.

Részletek itt: NONSTOP BUDAPEST – Deák17 Galéria

A kiállítás a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft., BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.: FŐTÁV Távhőszolgáltatási Divízió, FKF Hulladékgazdálkodási Divízió, FKF Köztisztasági Divízió, FŐKERT Kertészeti Divízió, BTI Temetkezési Divízió, BKV Zrt., Budapesti Közlekedési Központ Zrt., Budapest Közút Zrt., Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., Fővárosi Vízművek Zrt. közreműködésével jött létre a vállalatok archív anyagaiból.

Forrás: Deák17 Galéria

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!