15 program, amit a gyerekek is élvezni fognak a Múzeumok Éjszakáján

442 intézmény több mint 2200 programmal regisztrált az idei Múzeumok Éjszakájára, hogy a nyári napfordulóhoz legközelebb eső hétvégén, június 24-én újra színes programkínálattal várhassák az érdeklődőket. A rendezvény kiemelt témája idén az örök és mindig váltakozó trendek köré szövődve a „TRendben vagyunk” szlogenre épül, kiemelt helyszíne pedig Veszprém 13 helyszíne lesz.

Koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal és egyéb érdekességekkel várják az érdeklődőket.

A Múzeumok Éjszakája nem titkolt szándéka, hogy azoknak is felkeltse az érdeklődését a közgyűjtemények, kiállítóhelyek iránt, akik nem, vagy csak ritkán járnak múzeumba. A kiemelt tematika különleges kapcsolódási pontot teremt a múzeumok között és egy új perspektívából segít rávilágítani a gyűjteményekre. Idén is izgalmas lehetőségeket kínál a „TRendben vagyunk” tematika, ami olyan kérdésekre keresi majd a választ, hogy melyek az örök trendek, és melyek azok, amik rövidebb-hosszabb időre tűnnek csak fel? Ha valami nagy múltra tekint vissza, lehet-e mégis – vagy épp ezért – trendi?

A Neumann 120 Emlékév keretében a matematikus munkásságát és életét egyedi, interaktív módon bemutató tárlatok is kiemelt figyelmet kapnak a Múzeumok Éjszakáján. Látványos megoldások, modern technikai eszközökkel és interaktív módon mutatnak be egy vagy több tudományterületet, melyben Neumann János jelentőset alkotott.

Európa Kulturális Fővárosába különösen érdemes lesz ellátogatni idén június 24-én, hiszen számos izgalmas múzeumi és kísérőprogrammal készülnek a Múzeumok Éjszakája alkalmából. 13 intézmény több mint 50 programmal várja az érdeklődőket, egyebek mellett a Laczkó Dezső Múzeum, a Digitális Tudásközpont, a Művészetek Háza Veszprém, valamint a Veszprémi Magyar–Finn Egyesület. Különleges tárlatvezetések, interaktív digitális workshopok, filmvetítés, színdarab, nyomozós kalandjáték, valamint magyar és finn hagyományőrző programok egyaránt várják az érdeklődőket a „Királynék városában”.

A programokról részletes információ a www.muzej.hu weboldalon található, ahol helyszín, időpont és programtípus szerint is kereshetőek az események, valamint mobil alkalmazás is rendelkezésre áll, amely „EVENT@HAND MUZEJ” címen tölthető le ingyenesen.

A fővárosban egységes karszalaggal látogathatók a Múzeumok Éjszakája rendezvényei és kiállításai. A felnőtt karszalag 2500 Ft, a gyermek karszalag (6-18 éves korig) 1200 Ft, mely nemcsak a csatlakozott intézményekbe való belépésre és a programokon való részvételre jogosít, de ingyenesen használhatók vele a BKK-nak kizárólag ezen az estén üzemeltetett múzeumi buszjáratai is. A karszalagok megvásárolhatók előzetesen online a www.jegymester.hu weboldalán, illetve a rendezvény napján a programban résztvevő budapesti múzeumokban. Vidéken a belépőjegyek az adott intézményekben válthatók meg.

Íme a mi 15 kedvenc budapesti programunk, ahova gyerekekkel is nyugodtan elindulhattok:

+ 2

  • Skanzen – Szentendre – 1 karszalaggal 10 szentendrei helyszín látogatható!
  • RepTár – Szolnok – 16 órától nyitva, a belépés ingyenes!

Forrás: Múzeumok Éjszakája