Korcsolya a szabadban!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

varosligeti_mujegpalya_02

Sajnos több tavalyi szuper koripálya nem nyitott ki, de összegyűjtöttük az idei kínálatot 🙂 A már régebb óta működő nagy slágerek mellett mint a Városligeti Műjégpálya és az Aréna Jégterasz az adventi vásárokhoz kapcsolódóan is több helyen várnak benneteket ingyenes szabadtéri korcsolyapályával a Bazilikánál, Óbudán két helyszínen, Újpesten, Zuglóban, Terézvárosban, Rákoscsaba központban és a Bálnánál is. Budapesti szabadtéri jégpályakörkép hasznos információkkal.

A legnagyobb…

varosligeti_mujegpalya_03

Budapest legnagyobb jégpályája a Városligetben idén is megnyitotta kapuit november végén. A hétfő és kedd továbbra is kedvezményes nap, ekkor a diákjegy 800 Ft-ba, a felnőtt jegy 1000 Ft-ba kerül, 6 éves kor alatt továbbra is ingyenes, hétvégén a diák jegy 1500 Ft, a felnőtt belépő 2000 Ft. A nyitva tartásról, árakról és bérelésről bővebb információt a Városligeti Műjégpálya oldalán találtok. Idén pár fejlesztés is történt, úgyhogy azt ígérik, hogy melegebb időben is jó minőségű jeget tudnak biztosítani.

A legszebb helyszín…

MGB_1649.jpg

Idén is ingyenes koripálya vár benneteket az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvényen. Pénteken, szombaton és vasárnap a 4-14 éves korosztály korcsolya oktatáson vehet részt. Ahogyan a pálya használata, az oktatás is ingyenes számukra. Emellett hétköznapokon az óvodás csoportokat és általános iskolás osztályokat fogadnak. Korcsolyaoktatás pénteken 14 és 20 óra, szombaton 10 és 18 óra, vasárnap pedig 10 és 13 óra között lesz. A műlapos pálya csak 14 éves kor alatt használható!

A legbarátságosabb…

obuda_jegpalya

bekas_jegpalya

Érdemes ellátogatni az óbudai Fő térre is. Az Advent Óbudán rendezvényén a jégpálya használata ingyenes, és már 26-os lábra is bérelhettek korcsolyát. Első korizásra és egy kis gyakorlásra remek helyszín. A bérlés felnőtteknek 600 Ft, gyerekeknek 400 Ft/óra. Egy picit módosítottak a tavalyi pályán, de csak egy pár métert helyezték arrébb a téren. Ismét lesz koripálya a Csobánka téren is ugyanezekkel a bérlési feltételekkel. Kesztyű használata kötelező!

Ahol jégdisco is van…

arena_jegterasz

Egészen február végéig tart majd nyitva az Aréna Pláza előtti Jégterasz. Pénteken és szombaton 23 óráig tart nyitva a pálya. Hétköznap felnőtteknek 1200 Ft, gyerekeknek 900 Ft, hétvégén felnőtteknek 1500 Ft, gyerekeknek 1200 Ft a belépő. Egyéb árakat itt találtok.

Kerületi kisebbek…

ujpesti_koripalya

Az ingyenes Újpesti jégpálya idén is vár benneteket az újpesti Szent István téren. Korcsolya itt is bérelhető, kesztyű használata kötelező!
Az idei évben november 29-étől február 28-áig a zuglói Bosnyák téren is lesz ingyenes jégpálya, melyet hétköznap délelőtt az iskolások, 15 órától a nagyközönség is használhat, hétvégén pedig 10 és 20 óra között tartanak nyitva. A korcsolya és a pálya használata is ingyenes, és már van 24-es lábra is korcsolya.
Rákoscsaba központjában is találtok egy kisebb ingyenes jégpályát a kerületi karácsonyi vásár és programok mellett. Itt 500 Ft/2 óra a pályahasználat és a korcsolya kölcsönzés is 500 Ft/ 2 óra.
A józsefvárosi Bálna mellett december 3-ától 24-éig ismét ingyenes jégpálya nyílik a Bálna Advent programsorozat keretében.
A felújított Hunyadi téren, Terézvárosban idén nyílik egy kisebb jégpálya, melyet hétköznap 14 órától, hétvégenként 8 és 20 óra között használhatnak a VI. kerületi lakcímkártyával rendelkezők vagy a kerületi iskolások. Bérlésre itt is van lehetőség: felnőtt 1000 Ft, diák 800 Ft/alkalom + letét, élezés 1200 Ft. A legkisebb korcsolya itt 26-os.
Újbuda önkormányzata ingyenes korcsolyázási lehetőséget biztosít az újbudai lakosoknak (lakcímkártyával) a leendő Gyermek Egészségügyi Centrum udvarán hétfőtől vasárnapig 9 és 21 óra között (13 és 14 óra között szünetel).
A Józsefvárosban, a Horváth Mihály téren található jégpályát a józsefvárosi lakosok díjmentesen használhatják, ezért a szervezők kérik a látogatókat, vigyék magukkal a lakcímkártyájukat vagy a diákigazolványukat. A korcsolyabérlés díja: 140 cm alatt 400 Ft/fő, a fölött 600 Ft/fő. A pályát más kerületekből is látogathatják, 140 cm alatt 400 Ft/fő, a fölött 600 Ft/fő belépődíj ellenében. A korcsolyapálya naponta reggel 8-tól este 20 óráig látogatható.
December 28-tól március végéig várja a vendégeket a Nagytétényi Kastélymúzeum udvarán korcsolyabérléssel és élezéssel, hétfőnként oktatással. Jegyárak (két órára): gyermek: 500 Ft; felnőtt: 700 Ft; csoportos (15 főtől): 300 Ft.
November 27-én újra megnyitotta kapuit a műjégpálya Csepelen, Szent Imre téren a II. Rákóczi Ferenc út, a Károli Gáspár utca és a Teller Ede út által határolt részen várja a korcsolyázni vágyókat egészen február 14-ig.

Nem szeretnétek lemaradni a a legjobb hétvégi és adventi programokról, interjúkról, ajánlókról és válogatásainkról? Akkor látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel hírlevelünkre (most egy kis meglepetéssel is kedveskedünk nektek, részletek itt!