Megújultak a kőbányai Óhegy park játszóterei!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

kőbányai Óhegy park

A kőbányai Óhegy park játszóterei közül kettő is megújult, amit nyár elején a gyerekek birtokba is vehettek. Az egyik a kisebbeknek való játékelemekkel, a másik mászóvárral, vizezős résszel, mini kalandpályával és csúszka pályával, mászósziklával, napvitorlával árnyékolt csúszdákkal vár benneteket. A helyszínen jártunk!

A kőbánya tematikájú játszótér legnagyobb játékeleme egy óriási mászóvár csőcsúszdákkal, hálókkal, kanyargós lépcsőkkel, többféle fel- és lejutási lehetőséggel.

kőbányai Óhegy park

A mini kalandpályát kb. kisiskolás kortól tudják a legjobban használni a gyerekek, de természetesen az ovisok is szívesen próbálkoztak.

kőbányai Óhegy park

A játszótér közepén homokozót találtok (kiásható dinó csontvázzal!), ahol lehet sarazni is, hiszen kút és egy vályú rendszer is van, illetve itt alakították ki a mászósziklákat.

kőbányai Óhegy park

A két kisebb csőcsúszda árnyas domboldalról indul, de végre gondoltak arra, hogy a megérkezéskor is árnyékban legyenek a gyerekek, napvitorlák kerültek ide.

kőbányai Óhegy park

A két libikókás játékot, illetve a csúszkapályát is többször kipróbáltuk.

kőbányai Óhegy park

A gumiburkolat sín festést kapott (a bánya tematikára utalva), amit szívesen követnek a gyerekek a csúszdákon és mászóalagutakon keresztül.

kőbányai Óhegy park

A játszótéren vannak még árnyas padok, kút, sajnos mosdót viszont nem találtunk. Elvileg a Dér utca részen van egy nyilvános mosdó.

kőbányai Óhegy park

Látótávolságon belül találjátok meg a piciknek kialakított részt: vidám színes hernyóval, nyuszival, sünivel.

kőbányai Óhegy park

Itt a kisebbeknek való kisebb mászókák és csúszdák is helyet kaptak, melyek szintén napvitorlával árnyékoltak, éppen úgy, mint a homokozó.

kőbányai Óhegy park

Van baba-mama hinta és bébi hinta is ezen a részen. A játszótér oldalában 3 kisebb növénysátrat ültettek, amiben biztos szívesen kalandoznak majd a kicsik. Ezen a részen kevesebb az árnyék, úgyhogy meleg napokon inkább reggel vagy délután ajánljuk.

kőbányai Óhegy park

Amit még érdemes tudni:
A kicsiknek való játszótér mellett van KRESZ park is, felnőtt fitneszpark, illetve sok a nagy, zöld terület, ahol lehet focizni, tollasozni. A parkon bringaút vezet át, illetve madárbarát kert is egyben, így madarakat is megfigyelhettek. Van egy óriási, de kerítéssel körbevett kutyafuttató a parkban. Még több kisebb játszótér és sportpálya van itt, amelyet szintén felújítanak majd hamarosan (jövőre szőlő tematikájú játszóteret építenek). A park körül kényelmesen és ingyenesen lehet parkolni, rengeteg parkolóhely van. Busszal a Puskás Ferenc Stadiontól a 195-össel (Rákoskeresztúr irányába) kell menni 8 megállót és az Óhegy parknál leszállni, illetve 95-ös és 85-ös busszal az Örs vezér teréről, a Kökiről pedig a 12-essel, a Csősztorony megállóig. Mosdót elvileg a Dér utca felőli játszótérnél találtok. A következő felújítási szakaszban a kőbányai Óhegy park játszóterei tovább szépülnek, és a sportpályákat is felújítják.

Nemrég az óbudai Holdudvar megnyitóján és a budafoki Dunafok Szabadidőparkban is jártunk, de további megújult helyeket is bemutatunk hamarosan a Minimatinén! Ha szeretnétek a legjobb programokról, újdonságokról hetente egyszer hírlevelet is kapni, itt tudtok feliratkozni!