Ha már kifogytál az utazós játékötletekből – kipróbáltuk az ÚtraManó alkalmazást!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

ÚtraManó

A Plukkido szuper játékait, illetve néhány játszótéren elérhető segítő „manó leveleit” már ajánlottuk nektek régebben, és most újabb remek dologgal rukkoltak elő. Az ÚtraManó, egy GPS alapú alkalmazás kisgyerekes családoknak, amit az összes magyar autópályán utazva használhattok. Mivel mostanában több irányban indultunk neki a hétvégi kirándulásoknak, mi is kipróbáltuk.

Néha nem könnyű három különböző korú gyereket „szórakoztatni” az autóban. Amikor már nem kötik le őket a mágneses táblajátékok, olvasás, a PocketLÜK, a barkóba vagy egyéb utazós játék, jöhetnek a manók, és jól esett hazafelé csendben hallgatni őket, mert a szülőknek is jár egy kis pihenés. 🙂

A manók az egyes autópályákra felhajtva csatlakoznak hozzánk útitársként, és izgalmas történetekkel szórakoztatják a gyerekeket. Mivel az alkalmazás tudja, hogy éppen merre járunk, a gyerekek számára mesébe foglalja az ablakon keresztül látott dolgokat, néha rövidebb zenével köti össze a történeteket.
Ha éppen egy felüljáró vagy egy érdekesebb facsoport mellett haladtunk el, akkor mind-mind belekerültek a mesékbe. Egy picit talán azt hiányoltam, hogy az utunk során érintett városok, települések nem szerepeltek a történetekben, de ez a gyerekeket természetesen cseppet sem zavarta. Az app fejlesztőitől megtudtuk, hogy a tartalmakat folyamatosan bővítik, így hamarosan még több egyedi helyszínről, például városról mesélnek a manók. Amikor az autópályáról lehajtottunk, akkor a manók búcsút vettek tőlünk, aminek a gyerekek egyáltalán nem örültek, de biztos használjuk még ezt az alkalmazást.

Az egyes autópályákhoz kapcsolódó ingyenes meséket érdemes még indulás előtt otthon letölteni, mert sok adatforgalmat „használnak”. Itt érhetitek el az ÚtraManót!

Hogy merre induljatok a hétvégén, megtaláljátok a csütörtökönként frissülő hétvégi ajánlónkban, illetve számos kirándulós válogatásunkban szereplő helyszínek felé haladva is szuper kiegészítője az utazásnak az Útramanó! Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb programokról, új családbarát helyekről, kirándulás ötleteinkről, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt.