A Kalózos játszótér újra megnyílt Csepelen – Itt jártunk

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2016 júniusában adták át Csepel legújabb játszóterét a Duna partján. Hajó, homokozó, hinták és szép zöld gyep, nagyon szerettük. A játszótéren többször megfordultunk azóta, sőt 2018 tavaszán újabb bővítésen és felújításon esett át, úgyhogy most ismét felkerestük. Kalózok, irány Csepel!

kalozos_121749

kalozos_113542

A játszótér központi eleme a szép kivitelezésű, több szintes kalózhajó, lépcsőkkel, hálókkal és az elmaradhatatlan papagájjal. Belsejében mindenféle járatokat, létrákat találtok, és fényképeken bemutatják – a helyszínhez kapcsolódva – a Duna élővilágát is. 2018-ban egy faragott kalóz is került a fedélzetre, akinek még egy kincsesládája is van.

kalozos_120458

A tengert homokkal töltötték fel, a többi részen is lehet mezítláb rohangálni a fűben. A hajós tematikát követve fa csónakot, illetve ágyúkat is találtok a hajó körül.

2018-as újítás a polipos homokozó, illetve egy kicsit átalakították és bővítették a hintás részeket, illetve egy pókháló mászókát is készítettek.

A libikókák faragásai hattyús díszítést kaptak, hiszen ha kinéztek a kerítésen, a Dunán rengeteg vízimadarat, többek között hattyúkat is láthattok.

kalozos_jatszoter_114828

A játszótéren az átalakításnak köszönhetően 2 baba-mama hintát is találtok, amelyen 5-6 éves korig tudtok együtt hintázni a gyerekekkel vagy a tesók egymással, illetve baba hintát, normál hintát és két fészek hintát is kialakítottak. Emellett találtok még függőágyat és kellemes árnyékos padokat is ezen a részen.

kalozos_115302

Igazi ritkaság, hogy a játszótér egy kerekesszékkel használható hintát is kapott. Még a Margitszigeten láttunk hasonlót.

kalozos_124147

A kis csúszda dombot ugyan lebontották, de a hajó szomszédságába egy új mászókás rendszer került, ahova hálókon, lépcsőkön juthattok fel és négyféle csőcsúszdán jöhettek le. A gyerekeink ennek nagyon örültek, mert egy jó csúszdát nagyon hiányoltak erről a játszótérről. 🙂

Rugós játékok továbbra is vannak a legkisebbeknek, de sajnos a szép fa állatokat modernebb, de valószínűleg tartósabb játékra cserélték. Szerencsére a hattyús libikókák megmaradtak.
A játszótér továbbra is nagyon szépen karban tartott gyeppel és homokos talajjal van borítva, remekül lehet mezítláb játszani.

Egyéb hasznos tudnivaló:
Nagy pozitív változás még, hogy most már a játszótéren belül is van mosdó.
A játszóteret Csepelen, a Hollandi úton a Pusoma étteremmel (Hollandi út 141.) szemben találjátok. Ingyenes parkolási lehetőség, bringatároló is van közvetlenül mellette.
A 148-as busz (Soroksári rév irányába) végállomásától pár perc sétára találjátok a kalózos játszóteret. A 148-as busz Csepel központjából indul, a HÉV-ről leszállva (Szent Imre téri megálló) kell átsétálni a szépen felújított téren (itt is van egy jó játszótér a templom mellett).
A játszótér mellől, a 148-as végállomásától indul a kb. fél óránként járó rév, 170 Ft a jegy, de bérlettel is használható, 3 perc alatt visz át a Molnár-szigetre.
A játszótérről szép kilátás nyílik a Dunára, ahol hattyúkat, kacsákat és egyéb vízimadarakat is megfigyelhettek.
A játszótér kamerával megfigyelt terület, külön parkőr figyel a rendre és tisztaságra, nyáron 20:30-ig tart nyitva.
Érdemes inkább a délelőtti vagy délutáni órákban felkeresni, mert ugyan a homokozók árnyékosak, fák is vannak, de a kalózhajó napos területen van, és nehéz lenne a gyerekeket lebeszélni, hogy árnyékba húzódjanak.

Cím: Csepel, Hollandi út, a Pusoma étteremmel (Hollandi út 141.) szemben
Nyitva tartás: nyáron 20:30-ig

Nézzétek meg legújabb budapesti nyári válogatásunkat, a hétvégi ajánlókat pedig itt olvashatjátok. A legjobb programokért látogassatok el weboldalunkra és közösségi oldalunkra! Hírlevelünkre itt tudok feliratkozni. Tartsatok velünk ezen a nyáron is!