Itt jártunk – Rumini játszótér

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

IMG_5777

Ugyan gyerekeink még nem érkeztek el a Rumini rajongó korszakukba, de tavaly december óta nyomon követjük az I. kerületi Mária tér játszóterének épülését-szépülését. Jó vakációs program, nem csak a környékbelieknek, nem csak Rumini rajongóknak!

IMG_5798

IMG_5803

IMG_5829

Szélkirálynőn, a hatalmas, háromárbocos kereskedőhajón bejárhatjátok Egérország tengereit. Felmászhattok a fedélzetre gumiabroncson, létrán és rúdon is. Az orrdísz meg egyszerűen gyönyörű. A hullámos csúszda egyenesen a homoktengerbe repít.

IMG_5811

A játszóteret a Batthyány tértől kb. 5 percre találjátok a Mária téren. Bokrokkal és kerítéssel is körbekerített. Egyből megtetszett a hely hangulata. A téglás épület, amely a játszótér mellett található, a lépcsőzetes elrendezés, a fák. Bár a játékok Berg Judit ruminis könyveinek történeteire épülnek, de ezek olvasása nélkül is talál itt elfoglaltságot magának 1 évestől kiskamasz korig mindenki.

IMG_5778

Az Egérváros az óvodások és kisiskolások paradicsoma. Bár nem túl nagyok a csúszdák, jó hogy többféle módon is fel tudtunk mászni.

IMG_5793

A regény helyszíneit idéző játékokon megjelenik Rumini a csavargóból hajósinassá lett bátor kisegér, Balikó és Bojtos Benedek, a tengerészkapitány.

IMG_5797

Van két kis dombocska is a játszótéren, ami a gyerekek nagy kedvence, és senki nem bírja ki, hogy ne másszon fel rá vagy ne hajtson fel legalább kismotorral. Nekünk a polipos a kedvencünk.

IMG_5823

A játszóteret Kálmán Anna, a könyv illusztrátorának képei díszítik. Kő Boldizsár nevéhez fűződnek a faragott játékok, éppen úgy mint a Holnemvolt Parkban található Tündér Ilona játszótér vagy a Zöld Péter a Millenárison.

IMG_5772

Szélkirálynő és Egérváros között homokozókat, hintákat, mászókákat találhattok.

IMG_5786

Az egyik nagy kedvenc a játszótéren a homokforgató lapát, amely alatt mindig keményen zajlik a munka, épülnek a homokvárak, autópályák. A háttérben egy memóriajáték is látható ruminis szereplőkkel, nem könnyű kirakni, bár lehet, hogy egy igazi Rumini rajongónak ez semmiség 🙂

IMG_5818

2021-ben végre ingyenes, nyilvános mosdó is került a játszótér területére, kút is található a téren. Az Egérvár játékon újjáépítették a járófelületeket, továbbá az elhasználódott padlódeszkát, kötélhálós feljárót, homokozó szegélyeit és a fekete csúszdás rámpát is felújították. A homokozókat feltöltötték friss homokkal, és mintegy 100 zsák mulcsot is felhasználtak talajtakarás céljára. 

Ha megéheztetek vagy egy kis kényeztetésre vágytok, ne hagyjátok ki a pár méterre található Pékműhelyt (Batthány u. 24.) és az Kedveskrémet (Battyhány u. 26.). A fagyit meg egyszerűen meg kell kóstolnotok.

További jó családi programokért látogassatok el a minimatine.hu-ra és közösségi oldalunkra!

Fotók: Minimatiné