Itt jártunk – Olimpia Park

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

olimpia_park_MG_6134 (840x560) copy

A március közepén átadott, megújult Olimpia Park igazán jól sikerült, bár nem vagyunk környékbeliek, belopta magát a szívünkbe. Sokat járkálunk erre, mert valahogy mindig útba esik. Megközelíthető BKV hajóval, villamossal, sőt még kerékpárút is visz arra. Nemcsak az infrastruktúra, a csodás kilátás, hanem a környékbeli helyek is igen vonzóak, ráadásul a Margitsziget csak egy fél hídnyi távolságra van.

olimpia_park_MG_6104 (840x560) copy

A Jászai Mari tér és a Kossuth tér között található Olimpia Park teljesen körbekerített, több bejáraton is megközelíthető. A Jászai Mari tér felől egy nagyobb zöld területet találtok öreg, árnyékot adó platánfával, amely jó helyszín lehet egy nyári piknikre vagy egy szabadtéri szülinapra.

olimpia_parkIMG_6144 (840x560) copy

A Park közepén van egy kis dombszerű rész, amelynek az egyik fele kőlap, a másik része gurulós domb. Maga a domboldal jó ötlet, mert most is sok gyerek gurult le rajta, köztük a mieink is, de a kőfal rajta az olimpikonok nevével elég balesetveszélyes, mivel gumilap sincs alatta. Természetesen megtalálják ezt az oldalát is, hogy leugráljanak róla 🙂

olimpia_parkIMG_6141 (840x560) copy

Ennek szomszédságában találunk egy csobogót. Minden játszótéren jó lenne egy ilyen a nyári kánikulában. Hűvösebb napokon érdemes váltóruhával készülni.

olimpia_parkIMG_6115 (840x560) copy

olimpia_park_MG_6150 (840x560) copy

olimpia_parkIMG_6128 (840x560) copy

olimpia_park_MG_6107 (840x560) copy

A játszótéri rész mindenhol gumilapos, ami ráadásul végre színes és pöttyös. Van egy rész a legkisebbeknek kirakóval, tölcsérekkel, homokozóval, rugós játékokkal, kisebb csúszdával.

olimpia_park_MG_6102 (840x560) copy

olimpia_park_MG_6089 (840x560) copy

olimpia_parkIMG_6147 (840x560) copy

Az óvodásoknak és kisiskolásoknak egy nagyobb mászókás, hajós játszórészt alakítottak ki.

olimpia_parkIMG_6124 (840x560) copy

olimpia_parkIMG_6126 (840x560) copy

olimpia_parkIMG_6119 (840x560) copy

olimpia_park_MG_6079 (840x560) copy

A legnagyobbakat pedig egy mászóka, illetve egy szuper gumilapos kosárlabda pálya várja. Itt egyébként kerítésen belüli bringatárolót is találtok, de a Jászai felől is van egy a játszótéren kívül.

olimpia_parkIMG_6131 (840x560) copy

Sok a kényelmes ülőalkalmatosság a parkban. Emellett van még ivókút, wc, pelenkázó, szelektív hulladékgyűjtési lehetőség, akadálymentes mosdó, alacsonyra épített kézmosó, hogy a kisebbek is felérjék. Biztos, hogy a környékbeli családok kedvelt találkozási pontja, hiszen nemcsak a játszótér, hanem a kilátás is csodás. A kutyásokra is gondoltak, mert elkülönített kutyajátszótér várja a négylábúakat.

ÚJ!

babamamahinta

A játszóteret azóta is rendben tartják és szépítik. 2016. március 16-án a fővárosban először svéd mintára baba-mama hintát (kb. 5 éves korig férnek bele a gyerekek a beülős részbe) adtak át az Olimpia Parkban (még egyet láttunk a fővárosban a Feneketlen-tónál lévő játszótéren, de reméljük elterjed majd több helyen is). A hinta különlegessége, hogy a gyerekkel szemben mi is hintázhatunk, sőt nemcsak a baba-papa-nagyi-nagypapa hintaként működhet, hanem a nagyobb testvérrel is jó móka. Próbáljátok ki!

KEDVENC HELYEINK A KÖZELBEN:

Ha megéheznétek, akkor a közelben található néhány kedvencünk. A Pozsonyi út hemzseg a kisebb és nagyobb kávézóktól, rétesezőtől és egyéb helyektől. A Briós (Pozsonyi út 16.), amely már több fórumon is kivívta magának a családbarát kávézó címet, kedvelt találkozási pontja az anyukáknak. A már tíz éve működő Nemsüti salátázó és szendvicsező (Jászai Mari 4/b) igazán jó minőségű és ízű étkeket kínál. A Pannónia utca 3. alatt nyílt nem régen a Vegán Édes Élet (Pannónia u. 3.), ahova érdemes egy kis „édességbűnözésre” betérni, hiszen teljes kiőrlésű lisztből készülnek a sütik, tej és tojásmentesek. Itt is van egy picike asztal székekkel és színes ceruzákkal. Ha pedig a gyerekek rávehetők új ízek kóstolására, akkor pár hónapja nyílt meg a Humus Bár mellett a Crazy Fruits (Hollán Ernő 4.) nevű nyers vegán „kifőzde”. A gyümölcsös turmixok mindig nyerők a gyerekeinknél. Egy sarokkal arrébb egy Fragola fagyizó is van. A játszótérrel szemben a Balassi Bálint utca sarkán találjátok a Culinarist, ahol már nemcsak vásárolni lehet, hanem helyben ebédelni is, sajnos nem túl olcsó.

További jó játszótereket itt és itt találtok!

Fotók: Minimatiné