Itt jártunk – Gardrób Közösségi Ruhavásár és Termelői Piac – jan. 11.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gardrób Közösségi Ruhavásár_02

Az új Gödör Klub ad otthont minden hónapban a Gardrób Közösségi Vásárnak. Kint és bent is megtelnek az asztalok mindenféle ruhaneművel.

Szeretjük az újrahasznosított dolgokat, köztük a ruhákat is, nemcsak mert olcsók, hanem mert olyan cuccokat találhatunk, ami tényleg nem jön velünk szembe az utcán. Megnéztük, hogy miben különbözik a vásár a többitől és mitől közösségi.

Gardrób Közösségi Ruhavásár_07

Gardrób Közösségi Ruhavásár_08

Elhozhatjuk ide, ami nem tetszik vagy kicsi, vagy nagy, de másoknak még örömet okozhat. A sok turkáló után élmény itt böngészni. A pult mögött a tulajdonos, aki használta, vagy nem, de lehet vele beszélgetni. Összeállnak emberek, közös asztalt bérelnek. Van itt ruha, kiegészítő, fülbevalók. Ami külön tetszett, hogy ugyan van pár dizájner az árusok között, de feltétel, hogy a fele stand lehet csak saját maguk által készített termék, a többi használt. Így nem lesz a vásárból egy kisebb WAMP.
Voltak nagyobb standok, de nekünk a kisebbek jöttek be, amikor nem bálákban állnak a ruhák. Benne van a pakliban, hogy nem találunk semmit, mert nincs minden méretben, kicsi vagy nagy, nem jó a színe, de mindig ki lehet fogni valami kincset. Mi pl. egy gyereksapkát szereztünk be 300 Ft-ért, amitől elbúcsúzott a régi gazdája, mert nagyon szerette…

Gardrób Közösségi Ruhavásár_05

Gardrób Közösségi Ruhavásár_06

A ruhák tényleg jó állapotban vannak, ez is feltétel, az általunk vásárolt öblítő illatú volt. Kedvet kaptam, hogy tavasszal a padlásról lehozzam a felesleges ruhákat és kijöjjek vele. A megmaradt holmikat a vásár után ezúttal is felajánlhatták gazdáik rászorulók részére.

Gardrób Közösségi Ruhavásár_03

Gardrób Közösségi Ruhavásár_01

Gardrób Közösségi Ruhavásár_04

A termelői piac most tényleg mini volt, de a standokon finom péksüteményeket, lekvárokat, mézeket, sajtokat, házi csokit, kürtőskalácsot, lángost kaphattunk. Érdemes kipróbálni akár vásárló akár árusként is, de asztalt jó előre foglalni kell. A következő alkalmak: február 8. és március 8.

Fotók: Gardrób Közösségi Vásár