Hétvégi programajánló – jún. 1., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bálint Ágnes_kulturalis_kozpont_02

Vasárnap folytatódik a Belvárosi Fesztivál a Szabadság téren, a Gourmet Fesztivál a Millenárison, a Budapest Essentials városszerte, az Országos Öko, Bio és Családi Fesztivál Gárdonyban, a Bálint Ágnes Mesefesztivál Vecsésen. Ezekről bővebben a szombati ajánlóban olvashattok. Emellett design vásárok (három is), Bóbita Családi Nap, Napfényes Fesztivál, Pöttömkert, sportprogramok a Margitszigeten, Kuckónap a Puskinban, KisVilla szülinap Biatorbágyon szerepel a vasárnapi programban. Jó böngészést, itt a hétvégi programajánló!

cselőmari_wamp

Három ingyenes design és termelői vásár is lesz ezen a vasárnapon a városban. A WAMP az Erzsébet téren, a Gouba a Gozsdu Udvarban és a Szimpla háztáji piac a Szimpla kertben vár benneteket. Ingyenes!

eszterlanc_mesezenekar

Vasárnap 10 és 19 óra között a családok veszik birtokba a II. János Pál pápa teret (Erkel Színháznál). A Bóbita Napot a Csillagszeműek táncegyüttes nyitja a Tündök zenekar kíséretében, 11 órától pedig kivetítőn láthatjátok a Hófehérke és a hét törpe előadás élő közvetítését az Erkel Színházból. Az előadás után 13.30-tól közönségtalálkozóra kerül sor a nagyszínpadon, ahol az előadás főszereplői élőben találkoznak kis közönségükkel. A nagyszínpadon 14 órától az Eszter-lánc mesezenekar játszik, 16.30-tól a Kaláka együttes, 18 órától pedig a Ghymes zenekar lép színpadra. A Tündérporondon bemutatkozik 11.30-tól a Báb(a)Kalács Bábszínház és 14.30-tól az Aranyszamár Színház, 16 órától pedig a Garabonciás Gólyalábas Utcaszínház műsorát láthatjátok. Az előadások mellett a gyerekek vagy gyermeklelkű felnőttek kipróbálhatják az arcfestést, a tündérhaj-szobrászatot, de lesz zsonglőrtanoda és lufivarázs is. Lehet majd nemezelni, papírt meríteni, illatzsákot készíteni és ékszereket alkotni. Az ügyesebbek saját készítésű sárkányt is reptethetnek. A Kézművesek és a Mesterségek utcájában szebbnél szebb portékákban gyönyörködhettek. A komolyabb szórakozást kedvelő gyerekeknek lesz olvasó- és rajzsarok. A részleteket itt találjátok. Ingyenes!

Reggel 9 és 20 óra között tizenegyedszer ad otthont a Napfényes Fesztiválnak a Petőfi Csarnok. A testi-lelki-szellemi egészség egyik legnagyobb hazai rendezvényén előadásokkal, workshopokkal, tanácsadással, egészséges ételekkel és gyerekprogramokkal várják az érdeklődőket. A részletes programot itt találjátok. Jegyárak: felnőtt 2 500 Ft, gyermekjegy (7-14 éves korig): 500 Ft, nyugdíjas/diák jegy (igazolvány bemutatása szükséges): 1 500 Ft,  családi jegy (2 felnőtt és 14 éven aluli gyermekeik részére): 5 000 Ft. A 7 év alatti gyermekek és a 72 év felettiek ingyenesen látogathatják a rendezvényt.

pöttöm_kert

A Budapest Park szeretne nem csak esti szórakozással, de vasárnapi, egész napos családi programokkal kedveskedni a családosoknak. Az elkövetkező nyári hónapok első vasárnapjain 10 és 17 óra között a Pöttömkert izgalmas és aktív kikapcsolódással várja a kicsiket és a nagyobbakat a Budapest Park területén. Természetesen a szülők sem maradnak ki a programokból.

kisvilla

Biatorbágyon most vasárnap, vagyis június 1-én az első születésnapját ünnepli a KisVilla. Sokféle jó programmal, sok-sok finomsággal, hideg csapolt sörrel, hűsítő fröccsökkel, ezerféle etyeki szörppel, születésnapi muffinnal, és persze tortával várnak benneteket egy közös ünneplésre. Kivételesen reggel 10 órakor nyitnak, és egész nap ünnepelnek. A 10-18 óráig tartó Művész piacon kedvezményesen vásárolhattok a környékbeli alkotóktól, iparművészektől, kézművesektől, akik visznek sok-sok új portékát, egyedi, kézműves kincseket, designer cuccokat, iparművész alkotásokat. A gyerekeket és az alkotni vágyó felnőtteket tűzzománc foglalkozáson, és a rajzos kreatív sarkunkban várják. Megtekinthetitek továbbá a Kisvilla Rajziskolás növendékeinek kiállítását. Ingyenes!

esen_margitsziget

Egy újabb sportos rendezvény ezúttal a Margitszigeten (Margitszigeti Atlétikai Centrumban, a Danubius Nemzeti Hajós Egylet vízitelepén és a Nagyréten), ahol Európa Sport- és Egészségnapot tartanak ezen a vasárnapon. A részleteket itt találjátok. Ingyenes!

II.-hely-Mezei-Dorka_6-éves_Puskin_kucko

Június 1-jén évzáró Kuckónapot tartanak a Puskin moziban. 10 órától a Nefelejcs Bábszínház Sündisznócska lovagol című műsorát láthatja a közönség, előtte pedig kihirdetik az „Állati Farsang” rajzpályázat nyerteseit. A legjobb rajzok egész nap megtekinthetők a galérián. 12 órától mesefilm-válogatással készülnek, köztük olyan klasszikusokkal, mint A legkisebb ugrifüles, A kockásfülű nyúl, Misi Mókus kalandjai, Vízipók-Csodapók és A nagy ho-ho-ho-horgász. Mindezek mellett arcfestés, kézműves foglalkozás várja a kicsiket és szüleiket. A belépés ezúttal ingyenes!

ringato_cifra_palota

A Művészetek Palotájában legközelebb csak ősszel lesz Cifra Palota. A Gyereknapi rendezvénnyel elmentek nyári szünetre a gyerekprogramok. A záróról fényképes beszámolónkat itt olvashatjátok. Még június 11-én vár benneteket a Ringató foglalkozás záró össznépi bulija, amelyre még kaphattok jegyeket.

A szombati programokat itt találjátok.
Nézzétek meg a Napibontót is!

Era kedvencei: Bóbita Családi Nap az Erkel Színháznál, Napfényes Fesztivál a Pecsában, Kuckónap a Puskinban
Rozi kedvencei: Kuckónap a Puskinban, Szimpla háztáji piac