Hétvége – febr. 7-8., péntek-szombat

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

BonBon_Lúdanyó_árnyszínház

Bábszínház, filmek kicsiknek, táncházak, koncertek, ingyenes Mangalica Fesztivál a Szabadság téren és Magyar Vidék Napja a Millenárison, Kisállat- és Növénybörze a Pecsában, Gardrób Közösségi Ruhavásár, múzeumi foglalkozások, korcsolyás jelmezverseny ezen a szombaton is. Nézzetek körbe nálunk, így indul a hétvége!

PÉNTEK (február 7.)

A Lúdanyó meséi egy Magyarországon egyedülálló technikával készült árnyjátékos előadás bábokkal, élő szereplőkkel, vetítéssel, ahol Ravel varázslatos zenéjét hallgatva találkozhatunk Csipkerózsikával, Hüvelyk Matyival és a többi híres meseszereplővel. Pénteken 9:30-tól és 11 órától láthatjátok az IBS színpadán. Jegyár: 1200 Ft.

VII_mangalica_fesztival

Február 7. és 9. között Mangalica Fesztivált rendeznek az V. kerületben, a Szabadság téren. A mangalica termékek mellett kiváló magyar portékákkal, zenekarokkal, gyerekprogramokkal, élőállat kiállítással, mangalica ételekkel, kiváló borokkal és pálinkákkal, valamint az elmaradhatatlan főzőversennyel várják az érdeklődőket. Részletes program itt. Ingyenes!

tanchaz

Táncoslábúaknak pénteken ismét az Eötvös 10-ben 17 órától kézműves műhely, 18 órától Tázló táncház (500 Ft/fő), a TEMI Fővárosi Művelődési Házában Bubabál a Csürrentő Együttessel 18 órától (gyerekeknek: 350 Ft, kísérőknek: 150 Ft), a Hagyományok Házában 17 órától Aprók tánca (500 Ft/fő) Balázsjárással, a MOM-ban 18 órától Zurgó-dió gyerektáncház (300 Ft/gyerek) vár benneteket.

ovi_ugy_dia

A Pagonyban ezen a pénteken17 órától bölcsis, ovis, iskolás diákat teker Győri Hanna: Bölcsis leszek, Az ovi-ügy, Iskolás leszek, Vackor az óvodában.

SZOMBAT (február 8.)

cimbora_jatszohaz_FMK

Első alkalommal rendezik meg szombaton 9 és 13 óra között a Cimbora játszóházat a Ferencvárosi Művelődési Központban, ahol kézműves foglalkozásokkal, játékokkal és persze sok-sok verssel és dallal várnak benneteket. Következő időpontok: március 8., április 12., május 24. Háziasszony: Érdi Szabó Márta. Belépő: gyerekeknek 500 Ft, felnőtteknek 300 Ft.

valentin_napi_orszagos_kisallat_es_novenyborze

Kutyák, macskák, papagájok, díszmadarak, terráriumi rágcsálók, hüllők országos seregszemléje szombaton és vasárnap 10 és 17 óra között a Petőfi Csarnokban, ahol Valentin Napi Országos Kisállat- és Növénybörzét rendeznek. Ingyenes állatorvosi tanácsadás, állattartáshoz szükséges eszközök kedvezményes vására, gazdikeresés kutyáknak és cicáknak. Az állatok mellett kaktuszokat, pozsgás és egzotikus növényeket is vásárolhattok. Belépő: felnőtt 1000 Ft, 5-14 éves korig 400 Ft.

magyar_videk_napja

Február 8-án 10 órától ismét Magyar Vidék Napja a Millenárison, ahol a színpadi programok mellett mezőgazdasági vállalkozások, gazdák, termékek és falvak mutatkoznak be. 11 órától a Kolompos, 15:15-től Gryllus Vilmos zenél majd. Részletes program itt. Minden program ingyenes!

kockasfulu_nyul

10 órától ismét Legkisebbek mozija a Puskinban. Ezúttal Kockásfülű nyúl történeteit láthatjuk, aki fülét összetekeri, odarepül ahol baj van és ahol tud, segít. Jegyár: 700 Ft.

varazskalap

A Marczibányi Téri Művelődési Központban szombaton 10:30-tól farsangi készülődés a Motolla játszóházban (500Ft/fő), 11 órától a pedig a Túlpart Együttes Varázskalap című előadását (1000 Ft/fő) láthatjátok.

kameleon

Mimikri! Látsz, vagy nem látsz? Itt vagyok! Melyik az igaz? Miért rejtőzködnek az állatok? A mimikri bajnoka a kaméleon? Ha többet szeretnétek tudni az állatok rejtőzködési tudományáról, menjetek az Óbudai Civil Házba (Kolosy tér), ahol 10 és 13 óra között Állatok farsangjával várnak.

A Csillaghegyi Közösségi Házban 10 órától Csokinapot rendeznek. Mindent, amit a csokiról tudni lehet, azt kipróbálhatjátok, megformálhatjátok, megkóstolhatjátok és haza is vihetitek. Kézműves jegyek foglalkozásonként 200 Ft-ért válthatók.

praker_mariann_paprika_es_rozsa

10:30-tól ismét GyerekMOM. Ez alkalommal vetítéssel egybekötött meseolvasást és a farsangi időszakhoz kapcsolódó kézműves foglalkozást tartanak. Paprika és Rózsa történetét a szerző, Prakter Mariann meséli el. A programot 3–6 éves korosztálynak ajánlják. Jegyár: 200 Ft.

lumu_csaladi_delelott

10:30-tól az Égbolt másik fele című gyűjteményi kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozást tartanak a Ludwig Múzeumban. Szobrokat nézhetünk meg, megtudjuk mi a figurális és a non-figuratív szobor közötti különbség, majd készíthetünk egy saját kis szobrot, ahol az egyensúly és a súlypont fogalmát ismerhetjük meg a gyakorlatban, aminek a segítségével mindenki talpra állíthatja a saját szobrát. Olyan ruhában menjetek, amiben kényelmesen tudnak alkotni, és nem sajnáljátok. A részvételi szándékot a programot megelőző napon 17 óráig jelezzétek a farkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen. Ha elfelejtettél regisztrálni, szombat reggel 10:00-10:30 között érdeklődj a jegypénztárban (06-1 555-3454) a szabad helyekről. Amíg a gyerekek alkotnak, szüleik tárlatvezetésen fedezhetik fel a 3. emeleti kiállítást. Február 8-án a foglalkozás alkotás része az Integrált Családi Délelőtt résztvevőivel közösen zajlik. Belépő: 600 Ft/fő.

rozsda

11 órától a Magyar Nemzeti Galéria februári családi napja Rozsda Endre festőművész festményeihez kapcsolódik. A festmények alapján színes üvegablakokat modellezhetünk. Először kartonpapírból, fémhuzalból egy képzeletbeli üvegablak rácsszerkezetét, majd azt követően áttetsző papírok használatával az üvegablak ablakszemeit készítjük el. A családi tárlatvezetés ez alkalommal Rozsda Endre színekkel teli világába kalauzol el bennünket. A családi tárlatvezetés időpontja: 11.30, találkozási pont: C épület, információs pult. A program 4 éves kortól ajánlott. Felnőtt jegy: 1400 Ft, 6-26 év között: 700 Ft.

sari_samu_es_a_titok

Szombaton 11 órától a Kompánia Színházi Társulat – Sári, Samu és a titkok című drámafoglalkozására vár benneteket a Mesemúzeumba, ahol az álmoké lesz a főszerep. Megtudhatjuk, mi is történik, ha elhanyagoljuk az álmainkat, vagy épp ha túlságosan sokat foglalkozunk velük. Ajánlott korosztály 5-11 év. Az előadás 60 perces. Belépő: felnőtt: 600 Ft, gyerek: 400 Ft.

szines_eger_allati_keveredes

11 órától ismét Színes Egér a Két Egérben. Állati keveredés. Vendégük: Vesztl Fanni. Húzz két kártyát, majd alkoss egy vicces keverék lényt! Belépő: 500 Ft (ami levásárolható); szülőknek, kísérőknek ingyenes.

A 3K-ban, az óbudai Pethe Ferenc téren Rózsavölgyi Szalon produkció Bazsó és Borka című zenés mesejátékát láthatjátok 11 órától. A történet során kiderül, hogyan lehetsz aranyásó Budapesten. Ajánlott korosztály 3-10 éves. Jegyár: 800 Ft.

gardrob_kozossegi_ruhavasar

11 és 17 óra között ismét Gardrób Közösségi Ruhavásár és Termelői Piac az új Gödör Klub árkádjai alatt. Beszámolónkat a múltkoriról itt olvashatjátok. Ingyenes!

farsang_brazil_izekkel

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban ezen a szombaton 15 órától farsangi hangulatba kerülhetnek kicsik és nagyok, amit csipetnyi brazil hangulattal fűszereznek meg. A közeledő labdarúgó-világbajnokság kapcsán várják a látogatók foci ihletésű süteményeit, melyekből a helyszínen versenyt rendeznek, és a legjobbakat megjutalmazzák. Emellett lesz még mesefilmvetítés, álarckészítés, capoeira bemutató, jelmezverseny, szamba bemutató, tánctanítás, a Sol Y Sombra zenekar koncertje és este 10-ig mulatság. Részletes program itt. Belépő: 1000 Ft/teljes árú, 500 Ft/diák, nyugdíjas, 2000 Ft/család. A belépővel a múzeum kiállításai is megtekinthetőek 18 óráig.

ujpest_korcsolyas_jelmezverseny

16 órától farsangi jelmezversenyt rendeznek Újpesten, a Szent István téri jégpályán. A jelmezversenyre gyerek (14 éves korig), középiskolás (15-18 éves), felnőtt vagy családi (minimum 2 fő) kategóriában lehet nevezni, előzetesen a Polgármesteri Hivatal Ifjúsági, Sport, Művelődési és Oktatási Osztályon (1042 Budapest István út 14. I. em. 34.) vagy az ifjusag@ujpest.hu e-mail címen vagy a helyszínen 15 órától 15.30-ig. A részvételi feltétel a korcsolyázni tudás, és a saját korcsolya használata. A jelmezesek kategóriánkénti felvonulása 16 órától kezdődik, eredményhirdetés várhatóan 17 órától. Ebben az időpontban a közönségkorcsolyázás szünetel. A korcsolyapályán kesztyű használata kötelező! Ingyenes!

A vasárnapi programot itt olvashatjátok. A programlistát pedig a Napibontóban találjátok.

Era kedvencei: Lúdanyó meséi az IBS színpadán, Rozsda Endre családi nap a Nemzeti Galériában, Kolompos koncert a Magyar Vidék Napján a Millenárison.
Rozi kedvencei: Bazsó és Borka a 3K-ban, Színes egér