Hétvége – febr. 16., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

kerekito_tippento008

Mackóbál a Müpában, Kolompos, habkarton építészet, bábelőadások, troli nap, Opera programok, valamint zár a Carvaggio kiállítás. Ez történik vasárnap!

kerekito_tippento_mupa

Ezen a vasárnapon vigyétek magatokkal a Müpába, a Cifra Palotára mackótokat is, mivel 12 órától Mackó-bál lesz. 10:15-től Kerekítő-Tippentővel, 11 órától a Búgócsiga Zenede interaktív előadásával várnak benneteket. Emellett lesz még 10 órától maszkoló, jelmeztár, festészet, állatok farsangja, bögre-bál és még sok jó program 0-tól 12 éves korig, és persze mint mindig, most is ingyenes!

habkarton_epiteszet_kicsiknek

10 órától ismét habkarton építészet Ocztos Istvánnal a Hátsó Kapuban. A foglalkozást 7 éven felülieknek ajánlják. Regisztrálni lehet: ungvaryfanni@gmail.com. Jegyárak: 500 Ft/gyerek, 1000 Ft/család.

Kolompos_zenekar

10 órától a Klauzál Házban a Kolompos várja a 3-10 éveseket egy jó hangulatú, vidám, játékos, táncos-zenés farsangi mulatságra. Ha beöltöztök, lehetőséget biztosítanak jelmezetek bemutatására a színpadon. A legjobb jelmezek ajándékot is kapnak. Belépő: 800 Ft. Jegyvásárlás itt.

Kipp_Kopp_a_hoban

10 órától a Puskin moziba megérkezik a tavasz. A Nefelejcs Bábszínház előadásában Kippkopp és Tipptopp látja a hó és a jég olvadását, a virágok nyílását, a természet ébredésének apró kis jeleit. Jegyár: 1200 Ft.

kisgomboc

10 órától a Parksarokban a Kisgömböc című előadást láthatjuk Tárnok Marica és Sz. Nagy Mari előadásában.

Bábkoffer_Társulat

11 órától a Púder Bárszínház és Galéria várja az apróságokat interaktív zenés, táncos, játékos programjával, valamint kézműves foglalkozással Énzsöly Kinga és Gévai Csilla képzőművészek vezetésével. Ezúttal a Bábkoffer Társulat előadásán vehettek részt. A programokra a belépődíj: 1000Ft (500Ft lefogyasztható), testvérekkel a belépődíj: 2000 Ft (1200 Ft lefogyasztható), három gyermekkel a belépődíj: 3000 Ft (2100 Ft lefogyasztható).

Bazso_es_Borka_45

„Bazsó és Borka ikertestvérek. Nincs is annál jobb, mikor egy gyereknek mindig van kivel együtt játszani! Gondolják a felnőttek. Bazsó és Borka azonban ezt egészen másképp gondolja. Szerintük ikernek lenni azt jelenti, hogy mindig van ott valaki, aki megeszi a maradék sütit, aki mást akar nézni a tévében, aki miatt csak fele annyi ajándék jut nekik.” A Szamárfül Projekt előadását ezúttal a Budapest Jazz Clubban láthatjátok 11 órától. Jegyár: gyerek 800 Ft, felnőtt 1200 Ft.

trolinap

„A troligarázsban sokféle troli várakozik. Van köztük piros, sárga, csíkos, csuklós, sőt pótkocsis is, mind másképp néz ki. A vidám trolik kigördülnek a garázsból, és színt visznek a csupaszon árválkodó hirdetőtáblákra, amelyek arra várnak, hogy tarka plakátok kerüljenek rájuk…Hogy néz ki a te trolid? Merre vezet a 72-es troli útvonala? Milyen a Közlekedési Múzeum, a Széchenyi fürdő vagy az Állatkert megálló? Útra kelünk a troligarázsból a saját tervezésű járművünkkel, feltérképezzük és megállóról megállóra követjük a 72-es trolibusz útvonalát. Plakátokat készíthetünk a megállókba.” Várják az óvodás és kisiskolás korú gyerekekkel érkező családokat a Közlekedési Múzeum Trolibuli családi napjára 11 és 13 óra között. A múzeum előtt lévő öt veterán trolira fel is lehet szállni, és a kérdésekre szakértők válaszolnak. Belépő árak itt.

Szamár a torony tetején_03

Zalán Tibor Szamár a torony tetején élő-zenés mesejátékát láthatjuk vasárnap a Stúdió K-ban Marc Chagall képeinek ihletéséből. Merre induljon el Boldizsár, a nyughatatlan? Vajon megtalálja-e a holdat, ahol régen látott anyja lakik? Legalább is a Nagypapa, aki éjjel-nappal a tetőn ücsörög, ezt állítja. Csakhogy idegen városokon keresztül vezet oda az út. Még sok-sok veszély leselkedik Boldizsárra és hűséges bölcs szamarára, Zebulondra! Az előadást 6 éves kortól ajánlják. Jegyár: 2000 Ft (felnőtteknek)1200 Ft (gyermekeknek).

csengo_bongo_delutan_f_eder_vera

Hangszerekkel szemtől szemben az Operában ezen a vasárnapon is 15:30-tól és 17 órától óvodások és kisiskolások számára. A Csengő-bongó délután előadásain 16 alkalommal 16 hangszert ismertetnek részletesen. Ez alkalommal a hárfa. Jegyek alkalmanként 1200 Ft-os egységáron kaphatók, a 4 alkalomra szóló bérlet ára elővételben 4000 Ft. Találkozóhely az Operaház Dalszínház utcai bejáratánál, a Királyi Lépcsőháznál.

Caravaggio_Szepmuveszetiben

Ezen a napon zár a Caravaggio kiállítás a Szépművészetiben. Ez alkalomból meghosszabbított nyitva tartással, koncerttel és filmekkel várnak mindenkit. A programok múzeumi belépővel látogathatók. Részletes program itt.

Folytatódik az ingyenes II.Budapesti Halfesztivál a Múzeumkertben.

A péntek-szombati programot itt olvashatjátok.

Era kedvencei: Bábkoffer a Púderban, Mackó-bál a Müpában, Szamár a torony tetején a Stúdió K-ban, Ciao Caravaggio a Szépművészetiben
Rozi kedvencei: Bábkoffer a Púderban, Szamár a torony tetején a Stúdió K-ban