Gyerekprogramok hétvégére – február 19-21.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ezen a hétvégén Gryllus Vilmossal búcsúzhattok a farsangi időszaktól, de remek színházi előadások, egy darvakról szóló természetfilm, múzeumi barangolás, klasszikus zenei koncertek és csillagles is vár rátok az online térben. Íme a legjobb gyerekprogramok hétvégére!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Kolibri Színház: Kippkopp gyerekei – elérhető február 19., 18:00 – vasárnap 23:59

„Erős a házunk, teli a kamránk” ‒ mondja Kippkopp Tipptoppnak. „De üres a karunk. Hiányzik innen… egy gyerek!” – sóhajtja Tipptopp. Marék Veronika népszerű mesehőseinek története folytatódik, bővül a család öt kis gesztenyegyerekkel. 3-7 éveseknek ajánlott. Jegyvásárlás itt. Jegyár: 1000-5000 Ft.

Kolibri Színház: Macska voltam Londonban – elérhető február 19., 18:00 – vasárnap 23:59

Péter magányos kisfiú. Hiába szeretne, nem tarthat otthon macskát. Jennie kóbor macskalány. Gyűlöli az embereket. Varázsos módon találnak egymásra. Történetük megmutatja, hogyan formál teljesebbé minket az igazi barátság. 7 éves kortól ajánlott. Jegyvásárlás itt. Jegyár: 2000-5000 Ft.

Kolibri Színház: Rövidzárlat – elérhető február 19., 18:00 – vasárnap 23:59

Elgondolkodtál már azon, hogy mitől olyan okos, naprakész és figyelmes a telefonod? Minden lépésed megjegyzi, a kedvedre szóló oldalakkal bombáz, és még azt is megpróbálja kitalálni, amire még nem is gondoltál. De vajon mi, pontosabban ki van a kijelző mögött? 12 éves kortól ajánlott. Jegyvásárlás itt. Jegyár: 2000-5000 Ft.

Darumadár fenn az égen – elérhető a Médiaklikken február 21-ig (ingyenes)

Honnan jönnek ezek a repülő óriások? Hová tartanak? Mekkora távolságokra utaznak, és milyen sebességgel? Hogy tartják egymással a kapcsolatot, miként kommunikálnak? Biológusok, madarászok, természetvédelmi szakemberek összefogásának és aprólékos munkájának köszönhetően ma már tudjuk ezekre a kérdésekre a választ. Itt az ideje, hogy a nagyközönség számára is fellebbentsék a fátylat a daru titkairól! Elérhető itt. Ingyenes!

FEBRUÁR 19., péntek

Családi kalandozások – Kezdjék velünk a hétvégét! – Magyar Nemzeti Galéria, pénteken 17:30 (ingyenes, regisztrációs)

Pénteken ismét várják a családokat, ezúttal a Keresztelő Szent János-főoltárral ismerkedhettek meg. Fedezzétek fel együtt a késő gótika  remekművét egy interaktív online családi program keretében! Ajánlott korosztály: 3–12 év.  A program Zoom platformon zajlik. Ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A belépéshez szükséges linket a regisztrációt követően küldik el. Regisztráció: info@mng.hu.

Már 100x megmondtam! – A családi játszmákról F. Várkonyi Zsuzsával – Fb Live, pénteken 18:00 (ingyenes)

Az életmű-sorozatban megjelent F. Várkonyi Zsuzsa Már 100x megmondtam című könyve! Ennek kapcsán a pszichológus szerzővel családi játszmákról, a szülő-gyermek kapcsolat elakadásairól és a korrekció lehetőségeiről beszélgetnek. Ingyenes!

Rímségek kicsiny boltja – online koncert – Szabó T Anna, Varró Dani és az Eszter-lánc – Magvető Café, online, pénteken 18:00

A zenés irodalmi esten két kortárs költővel, Szabó T Annával és Varró Dániellel keresik a választ a rímek titkaira és hogy hogy születik verssorokból dallam, amit az Eszter-lánc segítségével rögtön dalba is improvizálnak. A csatlakozási link előadás előtt kerül kiküldésre a jegyvásárlók részére. Jegyvásárlás itt. Jegyár: 1000-5000 Ft.

SzínpadON: Újra együtt – Páva gála – Hagyományok Háza online, pénteken 20:00

Új felállások, új összetétel, új produkciók, de a színvonal és a minőség változatlan! Jól ismert kedvencek mellett közösen is megcsillantják tudásuk legjavát a Kárpát-medencei kultúránk legszebb gyöngyszemeiből. Kísér: Pál István „Szalonna” és bandája. Jegyvásárlás itt. Jegyár: 1200-2500 Ft.

FEBRUÁR 20., szombat

Fabula Bábszínház: Vuk – szombaton 10:00-22:00

A Vuk című mesejáték Fekete István regényének feldolgozása. Vuk, a kis róka sok-sok kalandot él át, míg felnő és a rókák népének védelmezője lesz. Nem a rajzfilm változat! Sokkal inkább az eredeti kisregény adja a bábszínházi változat alapját! Ezért 4 éven felüli, nagyobbacska gyermekeknek, iskolásoknak ajánlják. Jegyár: 3300-6000 Ft.

Gryllus Vilmos: Télbúcsúztató Maszkabál élő online koncert – szombaton 10:30

Talán nincs is olyan gyerek, aki ebben az időszakban ne hallgatná Gryllus Vilmos Maszkabál dalait, amin már nemzedékek nőttek fel. Az idén ugyan nagy közös élő mulatságban nem találkozhatunk, de Gryllus Vilmos, a Tündérkert Közösségi Tér és a Három Királyfi Három Királylány Alapítvány február 20-án 10:30-tól egy igazi télbúcsúztató zenés mulatságra hív benneteket! Jegyvásárlás itt. Jegyár: 2300-5000 Ft. A koncert még 4 napig elérhető lesz.

MÁV Szimfonikus Zenekar: Bálok – szombaton 11:00 (ingyenes)

Szombaton délelőtt 11-kor bálba hívják a gyerekeket! A Budapest Jazz Club ifjúsági sorozatában a MÁV Szimfonikusok ez alkalommal a bálok zenei hangulatát mutatják meg a kezdetektől, azaz XIV. Lajos korától egészen a Harry Potterből jól ismert Yule bál zenéjéig. Részletek itt. Ingyenes!

PR-Evolution Dance Company: Lúdanyó további meséi – Online vetítés – szombaton 11:00 (ingyenes)

„A Lúdanyó további meséiben is követjük az első rész jól bevált szerkezetét: több különböző, izgalmas mesét dolgozunk fel. Ebben a részben belecsöppenünk Lúdanyó és ludacskái hétköznapjaiba, és Lúdanyó ismét mesélni kezd nekünk. Természetesen csak azután, miután a szőrén-szálán eltűnt kosarát a hosszas keresgélés után végre megtalálja.” Ingyenes!

Pesti Magyar Színház: Valahol Európában – elérhető szombaton 19:00-vasárnap 19:00

A szétbombázott városban utcára került megárvult gyerekek elveszve, csapatba rendeződve próbálják túlélni a második háború viszontagságait. Egy elhagyatottnak tűnő birtokon húzzák meg magukat, ahol megtanulják a zene szeretetét. Az előadás a hűségről, bátorságról, barátságról szól, az emberségről az embertelenségben a háború sújtotta Magyarországon. 12 éves kortól ajánlott. Jegyvásárlás itt. Jegyár: 3900-4990 Ft.

FEBRUÁR 21., vasárnap

Nefelejcs Bábszínház: Kippkopp a hóban – elérhető vasárnap 10:00-22:00

Valódi bábmusical elevenedik meg a gyerekek előtt, akik a mese végére szinte harsogják: Kippkopp a hóban, igazi hős valóban… Jegyvásárlás itt. Jegyár: 3000-6800 Ft.

Cziffra Fesztivál: Hangszerbemutató gyerekeknek – vasárnap 10:30 (ingyenes)

A több évtizedes pedagógiai múlttal rendelkező Liszt-díjas zongoraművész, Eckhardt Gábor zeneszerzők gyerekkori, vagy gyerekeknek írott zongoraműveit mutatja be a legkisebbeknek. Közreműködik: Eckhardt Gábor. Ingyenesen megtekinthető, online közvetített rendezvény. Részletek itt.

Liszt-kukacok Akadémiája: Kvartett otthonra – vasárnap 11:00 (ingyenes)

Vasárnap, február 21-én a 18. századi udvarok és 19. századi szalonok világából hallgathattok kamaraműveket. A művek bemutatásában segítségünkre lesz a Kökény vonósnégyes, valamint Ács Dominika fuvolaművész. A meghitt házi muzsikálásokról pedig Mona Dániel zenetörténész fog mesélni. A közvetítést a Zeneakadémia Facebook oldalán, illetve Youtube csatornáján követhetitek! 10-15 éveseknek ajánlott! Ingyenes!

Vaskakas Bábszínház: Paradicsomleves betűtésztával – Online Matiné – vasárnap 11:00 (ingyenes)

„Ki emlékszik az ovisteára? Hát a tojáslevesre? És a paradicsomos káposztára? Meg a tejbegríz-összekavarásra? Meg a mackósajt-pucolásra? Meg a kakaóscsiga-szétgöngyölésre? Meg a szilvásgombóc-magköpködésre? Meg a körözött-otthagyásra? Meg a betűtészta-kirakósozásra? Ki ne emlékezne a legjobb menzás mulatságokra! Kis és nagy gyerekek, ide, ide! A Vaskakas Bábszínház zenés revüje. Jó étvágyat kívánunk hozzá!” Elérhető itt. Ingyenes!

Pesti Magyar Színház: Harisnyás Pippi – elérhető vasárnap 11:00-hétfő 11:00

Harisnyás Pippi különös ismertetőjelei: vörös copfos, szeplős, felemás harisnyát és kétszer nagyobb cipőt visel, mint a lába. Pippivel sosem unalmas az élet, rakoncátlan és eleven, de a barátaiért bármit megtenne. Járt már a világon mindenütt, megmentett a tűzvésztől egy testvérpárt, de még sohasem járt iskolába, pedig majdnem tízéves. 6 éves kortól ajánlott. Jegyvásárlás itt. Jegyár: 3400-4990 Ft.

Állati nagy szökés – m2 gyerekcsatorna, vasárnap 18:10

A 2016-os  spanyol-kanadai családi animációs film főhőse, Mázli egy barátságos kutya, akinek élete fenekestül felfordul, amikor gazdái elutaznak, őt pedig berakják egy kutya hotelbe. Rövidesen kiderül, hogy ez a hotel bizony nem sok jót tartogat… 6 éves kortól ajánlott.

Svábhegyi Csillagvizsgáló: Csillagkeletkezési régiók, nyílthalmazok és gömbhalmazok – vasárnap 20:00

Hogyan és hol keletkeznek a csillagok? És miből lesznek a bolygórendszerek? Titokzatos csillagközi gáz és porködök mélyén, óriáscsillagok fújta ionizációs frontok, párolgó gázglobulák és zsugorodó gázfelhők világában. Hova járnak óvodába és iskolába? Kiscsoportos és nagycsoportos foglalkozások keretében, kisebb nagyobb csillaghalmazokba tömörülnek. És mi lesz velük utána? Jegyvásárlás itt. Jegyár: 1490 Ft-tól.