Gyerekprogramok hétvégére – augusztus 28-30.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

gyerekprogramok-hetvegere

A vakáció több kicsi, de nagyon jó nyári fesztivállal, színházi előadásokkal, koncertekkel, tárlatvezetésekkel és kirándulásokkal búcsúzik. Használjátok még ki az utolsó nyári hétvégét, mert szuper programok várnak rátok!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál – Kultúrkúria, augusztus 26-30. (a legtöbb program ingyenes)

Mesekert, horgászverseny gyerekeknek, solymászbemutató, Eszter-lánc mesezenekar koncert (szombaton 17:00), Halász Judit koncertje (vasárnap 10:00), A Ládafia Bábszínház előadása (vasárnap 14:00), Habók János bűvész műsora (vasárnap 15:00), Fabók Mancsi Bábszínháza (vasárnap 15:30), Garabonciások gólyalábas bemutatója (vasárnap 17:00) és Kolompos mulatság (vasárnap 17:30) is vár rátok a Kultúrkúriában. Részletes program ittIngyenes!

Bondoró Fesztivál – Kapolcs, augusztus 28-30.

Kapolcs legújabb összművészeti rendezvénye, amely az utcás előadásokra és a street art különböző műfajaira helyezi a hangsúlyt idén családias légkörben, augusztus 28-30. között kerül megrendezésre. Többek között gólyalábasokkal, marionett- és bábelőadásokkal, workshopokkal, utacszínházi műsorokkal, koncertekkel várnak benneteket, de lesz tűz show, bohóc show és felvonulások is, esténként utcamozival készülnek. Fellép többek között Sarkadi Bence marionettművész, a Tűzmadarak cirkusz csoport, lesz világító bábokat felvonultató Ledpuppets előadás, érkezik a Langaléta Garabonciások, Papito, valamint zenekarának tagjaival mesemondó előadást tart Szabó Balázs. A MeseKertben a  legkisebbek egész nap jól érezhetik magukat. A környéket meg egyszerűen imádjuk a Salföldi majortól Hegyestűn át az ingókövekig és a kőtengerekig. Ár: családi napijegy 8500 Ft, felnőtt 4000 Ft, diák 1900 Ft. 7 év alatt ingyenes. További részletek itt.

Bakáts Feszt – Bakáts tér, augusztus 28-30. (ingyenes)

A Ráday utcában és a Bakáts téren vezetett sétákkal, színpadi programokkal várnak benneteket ezen a hétvégén. Szombaton 11 órától Bognár Szilvi gyerekkoncertjét is meghallgathatjátok. Részletes program itt. Ingyenes!

Ásványbörze és Ékszerkiállítás – Vasúttörténeti Park, augusztus 28-30.

Az ásványok, kőzetek, fosszíliák, meteoritok és drágakövek iránt érdeklődőknek mintegy 100 kiállító mutatja be portékáit. A legnagyobb ásványtani gyűjteményekkel rendelkező magyar múzeumok, a Természettudományi Múzeum, az ELTE Ásványmúzeuma és a miskolci Herman Ottó Múzeum ismét jelentkezik izgalmas szakmai anyagot bemutatva. A játékok kedvelői kincsmosás közben ismerkedhetnek a természet 3. birodalmával, míg a kőkaszinó szerencsésebb játékosai akár gyémántot is nyerhetnek. Részletek itt. Jegyárak itt.

Szentendre Éjjel-nappal nyitva Fesztivál – Szentendre több helyszínén, augusztus 29-30. (részben ingyenes)

Augusztus utolsó hétvégéjén mint minden évben – Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva áll majd a látogatók előtt, és feltárul a város igazi arca. Az idei év különleges lesz! Különleges, mert jubileumi év: idén 15 éves lett a rendezvény. Különleges, mert a felkészülés, szervezés, illetve a rendezvény nem mindennapi kihívások elé állította a Szentendrei Kulturális Központot. A WAMP dizájn vásár is kiköltözik szombaton és vasárnap az eseményre, illetve a Parti Medve könyvesboltban is lesznek programok. Részletek itt. A Házak, udvarok, házigazdák programsorozat egyes rendezvényei belépőjeggyel látogathatók.

ELMARAD! – SZINkópé fesztivál – Szeged, Erzsébet-liget (Újszegedi Liget), augusztus 29-30. (ingyenes)

Két napos fergeteges családi móka és kacagás az Újszegedi Erzsébet ligetben és az Újszegedi Szabadtéri Színpadon! Lesz: Tekergő tér – interaktív játszótér, Tintaló Társulás – golyópálya, Papír Panír – bőgőshajó, kódfejtős kartonvilág, Kövér Béla Bábszínház – csöppségek játszóháza, emellett színpadi programok és Rutkai Bori Banda (szombaton 19:00) és Eszter-lánc Mesezenekar (vasárnap 19:00) koncert is! Az ültetett programokra a jegyek előzetesen a Kövér Béla Bábszínházban vehetők át! Részletes program itt.

Masha és a medve: Masha dalai – premieres film

https://www.youtube.com/watch?v=BKWYWp3rPHk&feature=emb_logo

A vidám történetek hőse Masha, a kedves, okos és csintalan kislány, aki lelkesen fedezi fel a világot. A kalandokban társa és védelmezője az aranyszívű cirkuszi Medve. Masha és barátai ezúttal újabb és újabb szerepekbe bújva, dalolva repítenek messzi tájakra.

AUGUSZTUS 28., péntek

Állatkertek éjszakája a Vadasparkban – Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark, pénteken 20 órától

Izgalmas, fejlámpás kaland az egész családnak! Nézd meg a Vadasparkot úgy, ahogyan még nem láttad! Program: lámpás vadaskerti túra szakvezetővel (fejlámpát vagy elemlámpát hozz magaddal!), tűzzsonglőr show. Részvételi díj: felnőtt 3.000 Ft, gyermek (3-16 év), nyugdíjas: 1.500 Ft, 3 éves kor alatt ingyenes. Kapunyitás: 19 óra, túra kezdete: 20 óra.

AUGUSZTUS 29., szombat

Budapest Urban Games 2020 – Budapest, szombaton 8:00-18:00

Idén újra BUG, a városi sportok utcaolimpiája, mert a város sportolásra való! Sportágainkat idén is közösségi vezetők képviselik, és az ő iránymutatásuk mellett szervezik a versenyeket. A két fő sportág, a kilátóKör és a Duna-átúszás idén is marad, apró változás, hogy tömegrajt helyett egyéni időpontra regisztrálhattok. A futás esetében az indítás folyamatos, az úszásnál kb. 30 másodperces rajt lesz, így óránként 120-an ugorhattok a város középébe. Várják a szurkolókat is a versenyekre!

Nyár a Hunyadi téren: Álomzug Társulás – Hunyadi tér, szombaton 9:30-12:30 (ingyenes)

Az Üveghegyen túl, avagy a tengerlépő cipő. Te mit kívánnál, ha volna egy varázscipellőd, amely oda repít, ahová csak akarod? Hová mennél, a Holdra, az égbe, Szegedre vagy Érdre? Az Óperenciás-tengeren vagy az Üveghegyen túlra, odahúz a szíved? Az előadás 10 órakor kezdődik, 9.30-12.30 között az ÖKO-Játék Környezettudatos Élményprogram játékai várják a gyerekeket. Ingyenes!

Családi nap a diófa alatt – Virág Benedek Ház, szombaton 10:00-22:00 (ingyenes, regisztrációs)

A Budavári Önkormányzat hagyományos nyárbúcsúztatója idén a Virág Benedek Házban lesz. Szűkebb körben, regisztrációhoz kötötten. Szeretettel várják a kerületi családokat, kicsiket és nagyobbakat egyaránt! 10 órától lesz zsebtenger koncert a Rutkai Bori Bandával, illetve színház és öko-gőzhajó workshop is! Ingyenes, de regisztráció szükséges!

Az első bástya – ingyenes tárlatvezetés – T9, Táncsics utca 9., szombaton 10:00-18:00 (ingyenes, regisztrációs)

A Táncsics Mihály utca 9. szám alatt bejárható a 2018-ban feltárt, Magyarországon egyedülálló erődítmény, az Erdélyi bástya. Az Emlékhelyek Napja alkalmából ingyenes tárlatvezetéssel és programokkal várják látogatókat a T9-ben! A program regisztrációhoz kötött, itt tudtok jelentkezni! Ingyenes!

GÓLYABÚCSÚ – Kincskereső játék a Jókai-kertben, szombaton 10:00 (regisztrációs)

Augusztus közepétől már gyülekeznek a gólyák, hogy augusztus végén, szeptember elején nekivágjanak a több ezer km-es vándorútjuknak afrikai telelőhelyük felé. A programon a fehér gólyák életével, szokásaival ismerkedünk, a gyerekek tudásukat kincskereső játékon bizonyíthatják. Kutakodj a térképen, oldd meg a feladványokat, fejtsd meg a kódot, s már el is jutottál a kincsesládához! Várják a családokat egy kis kerti felfedező játékra és gólyás kézműves foglalkozásra. Előzetes regisztráció szükséges a rendezveny@dinpi.hu címen! Jegyár: 1600 Ft/fő, kedvezményes: 900 Ft/fő (két-, vagy többgyermekes családok esatén a felnőttek is kedvezményes jeggyel vehetnek részt a programon).

Kaláka – Kobuci kert, szombaton 10:30

A Kaláka-koncerteken a gyerekek nem csak hallgatói, hanem résztvevői is az előadásnak. Mivel a muzsikusok mind a Kodály Zoltán koncepciója szerint tanító, híres Lórántffy zenei általános iskolába jártak, e zenei nevelés igazolói és tudatos használói. Jegyek online elővételben 1000 Ft-os, a koncert napján online és nyomtatott formában a helyszínen 1500 Ft-os áron kaphatóak. A gyerekkoncertek esetében a 10 év alatti gyermekek számára is szükséges jegyet vásárolni.

Szekér Színház: Móricz Zsigmond: Lúdas Matyi – Interaktív meseszínpad, Margitsziget, szombaton 10:30 (ingyenes)

Móricz 1910-ben írt rendhagyó Lúdas Matyijába a szerelem az egyik fő szál. Ötvöződik a népmese és a valóság. Növeli a szereplők számát. Gazdag népi humorral, fordulatokkal és változatos írói megoldásokkal. A vásári színjátékos hangulatról az élő zene, a tekerőlant kíséret, a néptáncos megoldások gondoskodnak. A színészek olykor a nézőteret is színpadnak használva a közönséget is bevonják a játékba. Móricz, a mese végén egy új megoldást kínál … de, hogy mit az legyen meglepetés…Ingyenes!

Réber100! – Székesfehérvár, Hetedhét Játékmúzeum, szombaton 14:00-22:00 (ingyenes, regisztrációs)

100 évvel ezelőtt született Réber László grafikusművész. Bár élete elsősorban Budapesthez kötődött, 2008 óta joggal érezheti magáénak a művészt Székesfehérvár is. Ekkor nyílt ugyanis Fehérvár legnagyobb kiállítóterében, a Csók István Képtárban Réber életmű-kiállítása, és nem sokkal korábban került múzeumunkba több mint 1300 alkotása – szinte a teljes művészi hagyaték! A programra minden Réber-rajongó kisgyereket és szívében ma is gyermek felnőttet szeretettel várnak. Lesz kreatív foglalkozás a Papírformával, TÁRSASjáték Réber-módra, interaktív esti mese, tárlatvezetés, fényfestés és beszélgetés is! A programon való részvétel ingyenes,de a létszámkorlátozás miatt REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT! Bejelentkezés: info.hetedhet@szekesfehervar.hu, +36 22 202 601.

A 27. Pozsonyi Illusztrációs Biennálé díjazott alkotásai tárlatvezetés és workshop – Vigadó, szombaton 16:00-17:00

A 27. Pozsonyi Illusztrációs Biennálé (BIB) díjazott alkotásai és Furagura workshop a Magyar Gyermekirodalmi Intézet kurátori tárlatvezetése felnőtteknek és gyerekeknek. Megismerkedünk közelebbről azokkal a könyvillusztrációkkal, amelyek a 2019-es pozsonyi biennálén a zsűri díjait nyerték el, valamint szó lesz arról is, hogy milyen tevékenységek köthetők a biennálé köré. Lesz játék és nyeremény is, gyerekeket és felnőtteket is várnak a szervezők. A tárlatvezetésen a Vigadó egész épületére érvényes, 500 Ft-os látogatójeggyel lehet részt venni. A tárlatvezetés időtartama 45 perc.

Naplemente a Budaörsi Kopárok felett – Csillebérc, KFKI, busz végállomás, szombaton 18:00 (regisztrációs)

Legújabb túra során bemutatják a főváros közvetlen közelében található fokozottan védett terület történetét és különleges természeti értékeit. A mindenki számára könnyedén teljesíthető séta során több állomás is szól majd a hajdan itt zajló vitorlázórepülésről és motoros versenyekről, melynek nyomai a mai napig fájó sebként látszanak a Kopárokon. A túra az újonnan átadott Gubóvirág tanösvényen halad. Előzetes bejelentkezés szükséges: mocsariv@dinpi.hu, +36 30 153 0984. Jegyár: 1600 Ft/fő, kedvezményes: 900 Ft/fő.

AUGUSZTUS 30., vasárnap

Aranyalma páros: A kicsi dió – Szent Margit kolostor-romok, Margitsziget, vasárnap 10:30 (ingyenes)

Mese a szegény emberről, az ördögről és a cipóról. A zenés történet átélése során a gyerekek megismerhetik a kenyér történetét és a kenyérsütéshez kapcsolódó számtalan mondókát, éneket. Ingyenes!

Mesebölcső – Csernik Szende székely mesemondó és lábbábos előadása – Érd, Fő tér, vasárnap 10:30 (ingyenes)

Csernik Szende székely mesemondó és lábbábos. Egyszemélyes színházának neve Lábita Bábszínház. Vasárnap délelőtt Érd Fő terére vár benneteket! Ingyenes!

Számoljuk meg együtt a peléket! – Királyrét, Hiúz Ház, vasárnap 11:00 (regisztrációs)

A királyréti madárodúk társbérlői a nagy pelék. Az őszi odútisztítások során rendszeresen összeakadunk ennek a védett kisemlősnek szundikáló példányaival. Vendégeinknek lehetőségük lesz besegíteni az „őszi nagytakarításba”, miközben megszámoljuk a peléket. Előzetes bejelentkezés szükséges itt. Jegyár: 1600 Ft/fő, kedvezményes: 900 Ft/fő.

Időpont szerin a Napibontóból tudtok válogatni!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.