Gyerekprogramok hétvégére – április 10-11.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gyerekprogramok hétvégére

Kalandozzatok ezen a hétvégén az űrben és Németországban, kiránduljatok Kippkoppal és Tipptoppal, nyomozzatok Emillel vagy nézzétek meg a kis Vuk történetét, a legkisebbeknek a Mazsola és A kis gekkó című előadásokat ajánljuk. Emellett egy új, magyar természetfilmet is megnézhettek. Íme a legjobb családi programok a hétvégére!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Kolibri Színház: Marék Veronika: Kippkopp és Tipptopp – elérhető április 9., 18:00 – április 11., 23:59

Marék Veronika népszerű gesztenye-hőseit kísérhetjük el e kalandos, zenés kirándulásra. Kippkoppal közösen fedezhetjük fel erdő-mező kis lakóit, és szurkolhatunk, hogy megtalálja-e társát, akit oly régóta keres, és aki olyan nagyon hasonlatos hozzá. Hát persze! Már jön is helikopter-falevélen Tipptopp, a gesztenye-lány… Kippkopp, Tipptopp, hipp-hopp, és már kész is a varázslatos erdei mese. 3-7 éveseknek ajánlott. Jegyár: 1000-5000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Kolibri Színház: Erich Kästner: Emil és a detektívek – elérhető április 9., 18:00 – április 11., 23:59

Az újvárosi, tizenkét éves Emilt anyja Budapestre küldi, hogy kölcsönt vigyen anyagi nehézségekbe keveredett apjának. Emil a vonaton elalszik, s mire felébred, nyoma vész a pénznek. A fiú üldözni kezdi a vele egy kupéban utazó, gyanúsan viselkedő férfit, mert biztos benne, hogy ő a tolvaj. Ki segít Emilnek? 9 éves kortól ajánlott. Jegyár: 1500-5000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Kolibri Színház: Kosztolányi Dezső: Esti Kornél – elérhető április 9., 20:00 – április 10., 22:00

Esti Kornél az élet művésze. Önfeledt lényeglátó, jókedvű pesszimista. A tét nem kevesebb, mint az élet értelme a halál tükrében. Az előadást 16 éves kortól ajánlják. Jegyár: 2500-4900 Ft. Jegyvásárlás itt.

Budapest Bábszínház: Weöres Sándor: Holdbeli csónakos – elérhető április 10., 10:30 – április 11., 22:00

Jégapóhoz négy király érkezik leánykérőbe, ám Pávaszem királylány egészen másra vágyakozik. Titokban szerelmes az elérhetetlen Holdbeli csónakosba. A királykisasszony Medvefia, a lapp királyfi segítségével elmenekül kérői elől, és ezzel elkezdődik világkörüli kalandja. Társául szegődik a klasszikus vásári bábjáték három csibésze, Vitéz László, Paprika Jancsi és Bolond Istók. Az előadást 8 éven felüli nézőknek ajánlják! Jegyár: 2500-4900 Ft. Jegyvásárlás itt.

Marica Produkció: A kis gekkó – „Ha mi árnyak” – elérhető április 9., 17:00 – április 11., 21:00

A balinéz népmese nyomán készült mesénk főszereplője a kis gekkó. Ez a kis gekkó folyton elégedetlenkedik. Addig addig elégedetlenkedik, morcoskodik, amíg segítséget kér a Teremtőtől. Hogy pontosan mit mond a Teremtő a szentjánosbogarakról, meg a tehénlepényt potyogtató tehénről, és persze az esőről, azt megtudhatjátok a meséből. Apró mese a legapróbbaknak. A mese után pedig azt is megtudhatjátok, hogyan készítsetek otthon árnyékbábokat, árnyékszínházat. Jegyár: 1600-5000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Fabula Bábszínház: Mazsola – április 10., 10:00 – április 11., 22:00

Mazsola, a gazdájától elkergetett induri-pinduri malac és a melegszívű Manócska felejthetetlen történetei elevenednek meg a bábszínpadon. Az előadás Bálint Ágnes eredeti meséjéből íródott, s nagy sikerét a Bródy Vera által tervezett emlékezetesen kedves bábfigurák garantálják. Szeretettel emlékszünk Havas Gertrúd (Mazsola) és B. Kiss István (Manócska) bábművészekre. Jegyár: 3300-6000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Amiről a fák suttognak magyar ismeretterjesztő film – Elérhető április 11-ig a MediaKlikken (ingyenes)

Főszereplőnk középmagas, vékony, 100 év körüli. Származását tekintve a bükkfafélék családjába tartozik. Főszereplőnk történetén és kapcsolatrendszerén keresztül ismerkedünk meg a fák életének titkaival, azokkal a képességekkel, melyek hozzásegítették őket, hogy a legősibb teremtmények közé tartozva ma is itt lehessenek a Földön. Elérhető itt.

Müpa Médiatár

Április 11. a magyar költészet napja, ebből az alkalomból meglepetésfelvételekkel készül a Müpa, amelyek már péntektől elérhetőek lesznek médiatárukban. A Müpa Home virtuális hangversenyterme is tartogat izgalmakat: ezúttal a Concerto Budapest, a fiatal dobvirtuóz, Hodek Dávid és barátai, illetve Madaras Gergely és a Savaria Szimfonikus Zenekar várja a zenerajongókat.

ÁPRILIS 9., péntek

Özönvíz (francia animációs film) – elérhető április 9-ig a MediaKlikken (ingyenes)

Jacques-Rémy Girerd, a francia animációs film mestere kalandos, vicces, melegszívű filmet készített, amely valóban az egész családot szórakoztatja. Nem véletlen, hogy művét számos fesztiválmeghívás között 2004-ben Üvegmedve-díjjal jutalmazta a Berlini Filmfesztivál zsűrije. 12 éves kortól ajánlott. Ingyenes! Elérhető itt.

ÁPRILIS 10., szombat

Világjáró Gyerekek Online – NÉMETORSZÁG – elérhető szombaton 10:00 (ingyenes)

„Áprilisi utazásunk alkalmával Németországba látogatunk. Kalandunk során felfedezzük kicsit Berlint, majd a Rajna folyó vidékét fogjuk jobban megismerni, és ahogy hajózunk le a folyón olyan szép és izgalmas városokkal találkozhattok, mint Düsseldorf vagy Köln. Megismerkedhettek majd német mesékkel, és készíthettek egy érdekes képet a tengeri élővilágról, egy matrózt és egy igazi sellőt is! Sőt, még azt is eláruljuk, hogy mi is a Fachwerkhaus.” Itt éritek el. Ingyenes!

Pesti Magyar Színház: Harisnyás Pippi – elérhető április 10.,15:00 – április 11., 15:00

Harisnyás Pippi különös ismertetőjelei: vörös copfos, szeplős, felemás harisnyát és kétszer nagyobb cipőt visel, mint a lába. Pippivel sosem unalmas az élet, rakoncátlan és eleven, de a barátaiért bármit megtenne. Járt már a világon mindenütt, megmentett a tűzvésztől egy testvérpárt, de még sohasem járt iskolába, pedig majdnem tízéves. 6 éves kortól ajánlott. Jegyár: 3400-4990 Ft. Jegyvásárlás itt.

ÁPRILIS 11., vasárnap

Vaskakas Bábszínház: Vuk – elérhető vasárnap 11:00-23:59 (ingyenes)

„Vuk lesz a neve, mint öregapjának, ki első volt a nemzetségben. Vuk, ami annyit jelent, hogy minden rókának félre kell állni az útból, ha vadászatra indul.” A Vaskakas Bábszínház grandiózus látványvilágú nagyszínpadi előadása Fekete István népszerű regénye alapján. Megható történet egy különleges kisróka felnőtté válásáról, aki a rögös utat bejárva a Simabőrű Ember méltó ellenfele lesz. Itt éritek el. Itt tudjátok támogatni a színházat! Ingyenes!

Svábhegyi Csillagvizsgáló: Out of Space – Hódítsuk meg a világűrt kozmikus sebességgel! – vasárnap 19:00

Kalandozzatok el együtt Verne Gyula ágyúgolyó űrhajójától a Virgin Galactic űrturistákat szállító rakétarepülőjéig, az űrhajózás világnapja alkalmából. Az élő közvetítés linkjét jegyvásárlást követően, az előadás megkezdése előtt 2 nappal küldik el a megadott email címre. Jegyár: 1490 Ft-tól. Jegyvásárlás itt.

Ha a szabadba vágytok, válogassatok Kirándulás rovatunk ajánlóiból!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.