Gőzmozdony Parádé és Étkezőkocsi Találkozó – szept. 10. + játék

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Truman_gozmozdony

A Gőzmozdonyok Parádéján három felfűtött gőzmozdony „mutatkozik be” a fordítókorongon, majd játékos, izgalmas mozdonybemutatók és ügyességi versenyszámok kápráztatják el a nagyközönséget, emellett több fogásos gasztronómiai finomságokat is megkóstolhatnak a vendégek az étkezőkocsikban. Ha szeretnétek családi belépőket nyerni a szeptember 10-ei eseményre, játsszatok velünk!

A Gőzmozdonyok Parádéja keretében felfűtött gőzmozdonyok „mutatkoznak be” a fordítókorongon, majd játékos bemutatóval kápráztatják el a nagyközönséget. Ezt követően a látogatóknak lehetősége nyílik a gőzmozdonyon utazásra is 18 óráig. A szokásos szolgáltatások mint kerti vasút, fordítókorong, hajtányozás is üzemelnek majd.

VIII. Európai Kerti Vasutak Találkozója_01

Az Étkezőkocsik Találkozóján magyarországi vasúti cégek konyhái versenyeznek egymással, majd megnyílnak a közönség részére, ahol a vendégek meg is kóstolhatják az ételeket. A versenyző csapatok étlapja megtekinthető majd a Vasúttörténeti Park honlapján, és lehetőség lesz előzetes asztalfoglalásra is az étkezőkocsikban.

A különleges, több mint 100 éves patinás Tikfa Orient étkezőkocsi is megjelenik majd ezen a napon. Az étkezőkocsit a MÁV 1948-ban vásárolta meg az 1876-ban Brüsszelben alakult Compagnie Internationale des Wagons-Lits et des Grand Express Européens (CIWL) vállalattól, akik 1883-tól indította menetrendszerűen a nemzetközi forgalomban a háló és étkezőkocsikból álló luxus Orient Express vonatokat Párizs – Bécs – Budapest – Bukarest útvonalon Isztambulig és vissza. Az étkezőkocsi 1955-ig menetrendszerűen közlekedett a hazai belföldi gyorsvonatokban. A Tikfa Orient étkezőkocsi születésének 100. évfordulója alkalmából 2012-ben ismét felújítást kapott.

JÁTÉK

Köszönjük, hogy ennyien velünk játszottatok. A szerencsés nyertesek családi belépőt nyertek:
Giba Mária Éva, Soltész Katalin, Vántora Virág, Bojtos Zita, Huja Anita
E-mailben is értesítünk benneteket a mai nap folyamán (szeptember 7-én) a jegyátvétel módjáról.

A helyes válasz a B volt!

Hol található a Vasúttörténeti Park?
a., 1146 Budapest, Dózsa György út 41.
b., 1142 Budapest, Tatai u. 95.
c., 1146 Budapest, Városligeti körút 11.

Szeptember 8-án kisorsoljuk és e-mailben értesítjük a nyerteseket!

[grey_box]

A hétvégi ajánlókat mindig itt olvashatjátok (csütörtökönként frissítjük). A legjobb programokért, kirándulós és könyves válogatásokért látogassatok el weboldalunkra és közösségi oldalunkra! Hírlevelünkre itt tudtok feliratkozni. Tartsatok velünk ősszel is!

[/grey_box]