Megújult a KRESZ-park a Ligetben!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Városliget_KRESZ-park_03n

Mi már az elmúlt hetekben többször kipróbáltuk, de ma adták át hivatalosan a Városligetben a KRESZ-parkot, amely szerencsére továbbra is ingyenesen látogatható a Közlekedési Múzeummal szemben.

Városliget_KRESZ-park_04

A SKODA (Porsche Hungária) támogatásával a BKK Közút újította fel, ráadásul azt ígérték, hogy ezentúl jobban odafigyelnek majd és javítják a hibákat. Az óvodások és iskolások újra birtokba vették a területet.

Városliget KRESZ-park_02

Újra festették a burkolati jeleket, pótolták a KRESZ-táblákat, sőt létrehoztak egy valódi jelzőlámpás kereszteződést, melyet bekötöttek a BKK forgalomirányító központjába is, valamint egy jelzőlámpás vasúti csomópontot. Ez utóbbi volt nagy kedvencünk. Oktatási célú táblákkal is segítik a biztonságos közlekedés elsajátítását.

Érdemes ellátogatni ide, ráadásul a Közlekedési Múzeumba továbbra is minden hónap utolsó vasárnapján 18 év alatti gyerekekkel ingyenes a belépés. A legújabb kiállításokról itt olvashattok.

Fotók: BKK – Budapesti Közlekedési Központ