Farsangi programok gyerekeknek 2024-ben

Rutkai Bori Banda

Rutkai Bori Banda

Farsangi programok gyerekeknek, ahol a zenéjé, a jelmezkészítésé, a beöltözésé, a télűzésé, a fánké és természetesen az óriási mulatságé a főszerep.

 

 

Farsang a Pénzmúzeumban – január 27., szombaton 10:00-18:00 (ingyenes, regisztráció nem szükséges)

Pénzmúzeum

Pénzmúzeum

A régi világban a farsang volt az év legvidámabb mulatsága, a februárt így is nevezte a kalendárium: Farsang hava. A Pénzmúzeumban 2024. január 27-én, szombaton 10 és 18 óra között a régi farsangok hangulatát idézik meg. Menjetek jelmezben vagy készítsetek a helyszínen! A rendezvényen való részvétel ingyenes, időpont foglalás nem szükséges ezen a napon. Részletek itt.

Farsang a Farmon – Pomáz, Breier Farm, január 27., szombaton 10 órától

Breier Farm

Breier Farm

A gyerekek bátran bújjanak jelmezbe ezen a szombaton, mert indul a Farm mulatság a Breier Farmon! Lesz még fánksütés, traktorozás, jelmezverseny is. Részletek itt. Belépő: 500 Ft.

 

Gryllus Vilmos: Maszkabál – több helyszínen és időpontban

Gryllus Vilmos

Gryllus Vilmos

Ebben az évben sem maradunk maszkabál nélkül. Gryllus Vilmossal számos helyen találkozhattok az elkövetkezendő időszakban: január 27-én, szombaton a budaörsi PostART-ban, január 28-án, vasárnap a Puskinban, március 3-án, szombaton a Budapest Jazz Clubban.

Farsangi programok és medve-les a Budakeszi Vadasparkban

Budakeszi Vadaspark

Budakeszi Vadaspark

A farsangi ünnepkör alatt a park különleges „maszkos” állatokra, mint a mosómedvékre, nyestkutyára, és görényekre fókuszáló programokkal várja a látogatókat. A szakvezetések során megvizsgálják az állatok rejtőzködő és feltűnő megjelenésének okait, és egy különleges „tollbemutató” során színes madártollakat csodálhatnak meg a résztvevők. Emellett a Nagyvadas körletben egy izgalmas Farsangi Kvízjáték is várja a látogatókat, ahol tematikus kérdések és válaszok segítségével fedezhetik fel a Vadasparkot, a helyesen válaszolókat még meglepetések is várják. A Farsangi esemény mellet a nagyközönség számára is több programmal készülnek, mint a február 3-ai Időjós Állatok vagy a február 17-ei Szerelmes Állatok napja esemény.

Pagony Farsang – Bartók Pagony, február 3., szombaton 10:00-14:00

Pagony Farsang

Pagony Farsang

Egy év kihagyás után ismét Farsangi bulit tartanak a Bartók Pagonyban, ahol lesz jelmezes felvonulás és tánc, társasjáték szoba, kézműves sarok, arcfestés és 11 órától könyvbemutató. Találkozzatok személyesen Kiss Ottóval, a Macibocs óvodába megy című legújabb könyv szerzőjével és Szalma Edittel, a könyv illusztrátorával, és hallgassátok meg az egyik mesét. Részletek és jegyvásárlás itt. Belépő: 1500 Ft (gyermeknek és felnőtteknek egyaránt).

 

Farsangi kaland – Magyar Nemzeti Galéria, február 3., szombaton, 10:30 és 11:15

Farsangi kaland

Farsangi kaland

Farsang idején minden gyerek és szülő számára fontos kérdés, hogy milyen jelmezbe bújjunk. Menjetek el a Magyar Nemzeti Galériába, és nézzétek meg együtt, vajon a festmények szereplői milyen ötleteket adhatnak. 10:30-tól a 6-9 éveseket, 11:15-től a 10-13 éveseket várják! Programjegy: 1000 Ft/gyermek. A kísérők az állandó kiállításra váltott 50% -os kedvezményes belépőjeggyel vagy a 2400 Ft-os program jegy váltásával vehetnek részt a vezetésen.

Kolompos farsangi családi délután – Kultúrkúria, február 3., szombaton 16:00

Kolompos

Kolompos

Vízkereszttől Húshagyó keddig tart a mulatságok, bolondozások, álarcos, maskarás bálok időszaka. Farsangi szokások, játékok elevenednek meg a Kolompos Együttes koncertjén. A táncházat követően kézműves játszóházba várják a gyereket és szüleiket. Részletek itt. Jegyár: 2200 Ft.

 

Szép farsang! – Szépművészeti Múzeum, február 11., vasárnap 10:00-13:00

Szép farsang! – Szépművészeti Múzeum

Szép farsang! – Szépművészeti Múzeum

Február 11-én, vasárnap 10 és 13 óra között színes forgataggal várják azokat a családokat, akik szívesen részt vesznek a télűző maszkabálon. A múzeum pályázatot is hirdet, így érdemes a farsangi mulatságra saját jelmezben érkezni. Részletek itt. Részvételi díj: 2500 Ft/fő felnőtteknek, 1500 Ft/fő 18 év alattiaknak, ingyenes 2 éves kor alatt.

 

Családi Vasárnap: Farsang az Iszkiri zenekarral – Budafok-Tétény, Klauzál Ház, február 11., vasárnap 10:30

Iszkiri zenekar

Iszkiri zenekar

Az ISZKIRI egy modern, vagány gyerekzenét játszó zenekar. Tagjai gyakorló apukák, akik főállásban is gyermekekkel foglalkoznak. Ugyanakkor évtizedek óta profi zenészként is működnek, a legkülönfélébb zenei stílusokban. A zenekar saját dalok tekintetében igen termékeny. Eddig négy lemezük jelent meg, jelenleg ötödik lemezük anyagát készítik. Emellett rengeteget koncerteznek is, Magyarországon és a határon túl egyaránt. Érkezz jelmezben, de ha mégsem öltöznél be, a helyszínen arcfestéssel, csillámtetoválással várnak! Készíthettek együtt farsangi álarcot és dekorációkat is. Az első 100 látogatónknak fánkkal is kedveskednek. Részletek itt. Jegyár: 3000 Ft.

 

Rutkai Bori Banda farsangi buli – MáraiKult, február 11., vasárnap 16:00

Rutkai Bori Banda

Gyertek el Manó apóhoz a Mesevárba farsangolni! Szálljatok be ti is a buliba; mindenképpen hozzatok magatokkal egy kézreálló ritmushangszert, és ha van kedvetek, öltözzetek be egy saját készítésű jelmezbe! A zenekar mesedalaiból ötletet is meríthetek a maskarákhoz. Részletek itt. Belépő: 1500 Ft, családi jegy (2 felnőtt, 2 gyerek): 4500 Ft, kétéves korig ingyenes.

 

Bíró Eszter: Farsang – Marczi, február 18., vasárnap 11:00

Bíró Eszter

Bíró Eszter

Farsangi mulatságra hívja a családokat a Fonogram –, Gundel Művészeti- és Érték-díjas énekesnő, színésznő Bíró Eszter és zenekara. Kedvenc dalaikból válogatnak erre az alkalomra, felcsendül a Napsoroló, az Állati Zenés ABC, A fánkevő pocok és Az Időmanó kalandjai c. TV-sorozata legnépszerűbb dalai mellett korábban még nem játszott számok is. A családok nagy örömére vendéget is hív, Wunderlich Józsefet, a Vígszínház népszerű színművészét, akivel most először énekel duettet, illetve a kétgyermekes családapának ez lesz a debütálása gyerekeknek szóló koncert szereplőjeként. Részletek itt. Jegyár: 3000 Ft.

 

Kiskalász Zenekar: Állatok farsangja – Óbudai Kulturális Központ, február 18., vasárnap 11:00

Kiskalász Zenekar

Kiskalász Zenekar

A zenekar legkedvesebb állatos dalait hozza el, de eddig ritkán hallott dalok is megszólalnak. A bulin ott lesz többek között Zooli a zebra, Hepehupa város lakói, Sziszi a dadogós szurikáta, Bella víziló, az egész Tatu família és egy digi-dagi Dongó is! Igazi, pörgős táncos mulatságra lehet számítani! Óvodás és kisiskolás korosztálynak ajánlják. Részletek itt. Jegyár: 2900-3400 Ft.

+1

Busójárás – Mohács, 2024. február 8-13.

Mohácsi Busójárás

Fotó: Mohácsi Busójárás

A mohácsi sokácok messze földön ismert népszokása, a busójárás idejét a tavaszi napfordulót követő első holdtölte határozza meg. Farsangvasárnap reggelétől Húshagyókedd estéjéig tartott a mulatság. A szokásokhoz hűen idén is Farsang utolsó csütörtökén a gyermekek öltöznek maskarába. 2024-ben február 8-13-ig tart majd a rendezvény.

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!