Ezek a macskák az egészséges táplálkozás szuperhősei – megjelent A macska mondja meg! Mit egyél és mit ne

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Macska mondja meg! Mit egyél és mit ne - BOOOK Kiadó

Már nagyon vártuk Bíró Zsófia A macska mondja meg! – Mit egyél és mit ne című könyvét! A gyerekeknek már egészen kicsi koruk óta próbáljuk átadni a jó minőségű élelmiszerek szeretetét, a kritikus gondolkodást, hogy tudják, hogy hiába raknak szuperhőst egy élelmiszerre, attól még nem jó nekik. Végre itt egy olyan mese, ami támogat minket ebben! Játsszatok velünk és nyerjétek meg ezt a szuper könyvet! Szponzorált tartalom.

Amikor az áruházak polcai kétes eredetű, rossz minőségű élelmiszerektől roskadoznak, amikor a gazdik hasa fáj, a bőrük kiütéses, és nem ehetnek meg akármit, akkor már csak a macskák segíthetnek! Látszik, hogy a szerző jó ismerője a macskáknak: a radiátorokon fetrengő macskának, a környék kandúrjának, a könyveken és a számítógépek billentyűjén fetrengő cicáknak, akiket mi is jól ismerünk.
Nagy tervvel telik meg a sok macskaagyacska: kerüljön egészséges étel a hasakba! A macskák mancsukba veszik a dolgokat. Egy biomérnöknek újra lesz munkája, Ilka néninek házi cicája, a félelmetes Multi Mamának pedig érző szíve. Bíró Zsófia meseregénye nemcsak macskákkal van tele, hanem számos hasznos táplálkozási tudnivalóval is. Kiderül, mi a glutén, mi történik egy laborban, és jó-e, ami bió.

Egyik kedvenc részem Multi Mama telefonbeszélgetése volt, aki egy nagy élelmiszerlánc vezetője, rögtön a regény elején megfogalmazza a legfontosabb „átveréseket”, aminek mi felnőttek is gyakran bedőlünk: „Na és, ha nincs eperszezon? Epernek mindig kell lennie. Mindegy, milyen íze van, csak legyen szép nagy… Csak legyen a dobozán hercegnő. Vagy autó. Vagy robot. Vagy mit tudom én, mire buknak mostanában a kölykök… Írjátok rá a dobozára, hogy bio… Igen, tej is kell… Írjátok rá, hogy kézműves. Legyen mondjuk, falusi… vagy tanyasi…
Természetesen ahogy egy mesékhez illik, a végén minden jóra fordul, és a történet pozitív fordulatot vesz, de addig mindenkinek sokat kell tanulnia az egészséges táplálkozásról, barátságról, és hogy hogyan térhet vissza régi, jó önmagához.

A macska mondja meg! szórakoztatva segíti a tudatosabb, egészségesebb táplálkozást, hogy a gyerekeket később se etethessék meg bármivel. A fejezetekben a legfontosabb „szakszavakat” kiemelték (állományjavító, intenzív állattartás, fenntartható fejlődés), és a könyv végén részletsebben is elmagyarázzák.

A könyv jól ötvözi a hasznos és fontos mondanivalót a mesével, így teljesen jól befogadhatóvá és „emészthetővé” válik a téma a gyerekek számára is. Rátkai Kornél illusztrátor macskái pedig vagányak, szerethetőek, már a könyv borítója is hívogató.

A könyv összetevői: macskák, gyerekek, palacsinta, szupernagyi, szupermarket, biomérnök, humort szabályozó anyag (E210), fűszerek (szeretet, izgalom)
Allergéninformáció: nagy mennyiségű macskaszőrt, nyomokban hasznos tudnivalókat és mozgalmas eseményeket tartalmaz. A termék tejet, tojást és zellert fel nem használó nyomdában készült.
Minőségét a világ végezetéig megőrzi. Kinyitás után elolvasandó, a könyvespolcon örök időkig tárolható.

A könyv a Felelős Gasztrohős szakmai támogatásával jelent meg. Céljuk a fenntartható és egészséges étkezés támogatása, hogy megmutassák, mennyire fontos odafigyelni arra, hogy mi kerül az asztalunkra.

JÁTÉK

Köszönjük, hogy ennyien velünk játszottatok. A szerencse ezúttal doro nevű játékosunknak kedvezett, akinek írtunk emailt is! Gratulálunk!

Játsszatok velünk és nyerjétek meg ezt a remek könyvet a BOOOK Kiadó jóvoltából! A következő kérdésre várjuk a választ a jatek@minimatine.hu-ra október 13-a éjfélig:

Hogy hívják a macskák vezérét, a könyv főmacskáját?

Segítséget itt találtok. Játékszabályzat itt.

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, újdonságokat, aktualitásokat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni!