Ilyen lett a megújult Orczy-park

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Körbejártuk megújult Orczy-park területet, ahol a kisebb és nagyobb gyerekekkel érkezők is jól érezhetik magukat, hiszen két játszóteret, számos sportpályát és szabadtéri sportparkot, kalandparkot, csónakázó tavat, teraszos kávézót is találtok, ráadásul a sok zöld gyep miatt szuper piknikezőhely.

A Nagyvárad téri metró kijáratnál található Campus tér irányából megközelítve óriási infótábla segít abban, hogy merre találjuk az Orczy-park helyszíneit.

A bejárattól nem messze sport és fitneszparkot alakítottak ki, ahol a gyűrűhinta, kötél és felnőtt mászókákon, fellépőkön erősíthetnek többek között a street workout rajongói. Akinek pedig nincs edzésterve, annak segítenek az infótáblák.

Tovább haladva foci- és kosárlabdapályákat alakítottak ki, körben pedig gumiborítású futópálya halad.

A park hátsó részében, a sportpályák és szabadtéri tornapark mögött kapott helyet az egyik játszótér, ahol több óriás csőcsúszdát találtok.

Az óriás mászókarendszeren sokféle egyensúlyi játékot kipróbálhattok és több csúszdán is leérkezhettek, a legkisebbeknek pedig egy picike csúszdát alakítottak ki lépcsős feljutási lehetőséggel.

A csúszkapálya alacsonyan halad és a föld puha gyeptégla borítást kapott.

A fészekhinta mellett két baba- és két normál hinta is van.

Több dimbes-dombos és nagyobb sík füves területet találtok, ahol jól lehet piknikezni, de pár részen még tart a füvesítés. A parkba kutyát nem lehet bevinni, így nem kell félni attól sem, hogy kutyagumiba lépünk, ülünk.

A park központi helyén található tó mellett teraszos kávézót alakítottak ki, és csónakázni is lehet majd. Mindkét szolgáltatás kb. április végétől, május elejétől lesz elérhető.

Nyitva van a kalandpark is. Itt találjátok az oldalukat.

A helyszínen ivókutakat is találtok, illetve külön kis épületben kapott helyet a pelenkázóval is rendelkező mosdó. Ennek szomszédságában találjátok a másik játszóteret, klasszikusabb fajátékokkal, mászókákkal, libikókával, homokozóval, és két fedett részt is kialakítottak.

A Ludovika épülete előtt hatalmas zöld területen lehet piknikezni, focizni Kossuth Lajos szobrának szomszédságában. Esténként fényjátékkal is várja majd a parkba érkezőket az Orczy Fénypark.

Hol: Orczy-park, volt Orczy kert a Klinikák és Nagyvárad tér metrómegálló között (Nagyvárad térhez közelebb), 24-es villamos Nagyvárad tér megállója

Fotók: Minimatiné

Hétről hétre bemutatjuk nektek a legjobb programokat, válogatásokat, kirándulós ötleteket, a legújabb gyerekbarát helyeket és könyveket. Érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt és csatlakozni Fb oldalunkhoz.