Szép és praktikus – naptár ajándékba!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha éppen nincs jobb ötletünk, egy szép kivitelezésű naptárral vagy határidőnaplóval sok mindenkinek örömet szerezhetünk amellett, hogy még praktikus is. Nekünk ezek a kedvenceink!

Rutkai Bori horgolt naptára

A Rutkai Bori Banda 2019-es Horgolt naptárjában a zenekar dalainak mesehősei, a koncertek állandó szereplői, Bori horgolt bábjai szerepelnek: Rizibizi bácsi és Rizibizi néni, Űr Lajos, a Tavasztündér, Bandzsáró, Hecsedli a boszorkány, Varázs Zsolt, a Robot és a légy, de még maga a Télapó is feltűnik a csillagfényes éjszakában. Minden hónap egy-egy dalt idéz meg, így egyetlen igazi rajongó faláról sem hiányozhat!
A naptárat beszerezhetitek a zenekar koncertjei előtt és után, a Két Egér Könyvesboltban, a Pagonyban, a karácsonyi WAMP-okon a Csirimojó standjánál.

Illusztrátorok egyedi határidőnaplói a Két Egér Könyvesboltban + Két Egér falinaptár

Idén is egyedi borítókkal készült határidőnaplókkal várnak benneteket a Két Egérben, melyek Holló Anna, Máray Mariann, Min Shin, Nagy Diána, Póth Rebeka és Simonyi Cecília munkái díszítenek. Emellett a Két Egér Könyvesbolt saját falinaptárat is kiadott, naná, hogy egerekkel.

Csodaceruza naptár

Kedvenc gyermekirodalmi folyóiratunk, a Csodaceruza is készített egy 2019-es naptárat. Rövid kis irodalmi szövegek, évfordulók, könyvajánlók és jegyzetelésre szolgáló üresen hagyott helyek szerepelnek 12 kortárs illusztrátor – hangulatos, az adott hónaphoz illő – rajzához kapcsolódóan.

Szegedi Katalin naptára

Szegedi Katalin mesés naptára arra hivatott, hogy bearanyozza az év minden egyes napját. Mesevilágba röpít mindannyiunkat, kicsiket és nagyokat. A naptár A3 méretben, selyemfényű papírra készült, a névnapok, ünnepnapok feltüntetésével.

Ringató családi naptár Borsival és Vicával

Az 5 személyes családi naptárban külön helyet kapnak a testvérek vagy épp a családi életben aktívan résztvevő rokonok, segítők. Idén először a mindig kíváncsi Borsi és bájos gazdája, Vica, a CD-s mesekönyvek népszerű szereplői bukkannak fel minden hónapnál, hogy találós kérdéssel vagy épp egy-egy csujjogatóval színesítsék az oldalakat. De lehetőség nyílik a közös játékra, kézműveskedésre, vagy épp a Ringató módszernek megfelelően a közös éneklésre.

Anti-határidőnapló

A magyar Slow Mozgalom naptára idén város, kutya, szöveges fedőlappal kapható, csupa lassítós ötlettel. Az anti-határidőnaplóhoz két levél inspirációs matrica, könyvjelző, tolltartó gumi (ÚJ!) és egy slow kuponfüzet (ÚJ!) is tartozik.  A belső oldalak újrapapírra lettek nyomtatva, a borító keménykötésű, de az előlapja pihe-puha szivacsos, és a bársonyfóliás fedésnek köszönhetően nagyon sokáig simogatható.

Itt találjátok a legjobb programokat a téli szünetre, illetve a legújabb könyveket!

Ha szeretnétek időben értesülni a legjobb programokról és válogatásokról 2019-ben is, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt.