Lego Duplo

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Minden szülő vágya, hogy gyermeke a megfelelően fejlődjön fizikailag és értelmileg is. A játék mindezt segíti, de ezek között is vannak olyanok, amelyek kimondottan nagy előnyökkel vértezik fel a kicsiket. A Lego ezek közé tartozik.(x)

Nem lehet elég korán kezdeni

A hagyományos Lego nem a kicsik számára való. Nemcsak azért, mert apró darabjaik akár életveszélyt jelenthetnek a babák számára, de az építés, a játék élményét sem tudják megélni, mert az apró kezek még nem tudják összekapcsolni az elemeket.

A Duplo Lego ezt a nehézséget küszöböli ki. Segítségével a kicsik is bátran próbálkozhatnak az elemek összeépítésével.

Lelkesedést minden életkorban

A konstruktív játék örömét a kisebb gyerekeknek is a kezébe akarták adni, de a hagyományos Legoval ez nem valósulhatott meg. Gotfried Kirk Christiansen, a Lego cég vezetője felismerte azt a problémát, hogy a gyerekek nem mindegyike tud játszani az építőjátékkal. Hogy ezt a hézagot pótolja, megalkotta a Duplot, amely méretében jobban illeszkedik az apró ujjacskák közé és élményszerű azzal a játék. „Lelkesedés minden életkorban”, ezzel a szlogennel indította útjára.

Nem csak a méret a lényeg

Az egyik legszembetűnőbb az építőelemek mérete. A kicsi gyerekek is átélhetik az építés, alkotás örömét és a szülőknek nem kell attól tartaniuk, hogy a darabok valamelyikét lenyelik. Ugyanakkor a legkisebb korosztály életkori sajátossága az, hogy mindent megkóstolnak. Nem maradhat ki ebből az építőjáték sem. Éppen ezért nagyon fontos, hogy az elemek készítésekor olyan nyersanyagokat használjanak fel, amelyek nem tartalmaznak káros anyagokat.

Az építés élménye

A gyerekek az első három évükben hatalmas fejlődést mutatnak. Ilyenkor nagyon fogékonyak az ingerekre, a külső hatásokra. Játék során nemcsak a fejlődés támogatható, de az kellemes időtöltést is jelent. A Duplo darabjainak megfelelő összeillesztésével a gyerekek rájönnek arra, hogyan kell építeni és ettől a ponttól kezdve a határ a csillagos ég. A próbálgatás, az újraépítés lehetőséget kínál a mozdulatok tökéletesítésre, valamint a képzelet kifejezésére.

Szponzorált tartalom.