Diótörő Fesztivál – dec. 1-24.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Helyszín: Bp, VI.ker., Magyar Állami Operaház

Az Operaház Diótörő előadására már szinte lehetetlen jegyet kapni, de a Diótörő Fesztiválra idén is érdemes lesz ellátogatni. December 1-jén 18 órakor kezdetét veszi az ünnepség. Ismét láthatók a Diótörő Fesztivál városi díszletei: a házikók és az immár több mint hatvanéves Diótörő mesealakjait megjelenítő különleges hirdetőoszlopok.

diotoro_fesztival_3480

A szobrokat az Opera szcenikai műhelyének szobrász- és festőművészei alkották meg, az eredeti babák és a táncos figurák belső világítású, átlátszó oszlopokban csodálhatók meg. Az Opera Hajós utcai Szfinx teraszán a Magyar Állami Operaház Énekkara és Gyermekkara mellett még tizenhat kórus lép fel. A látogatók idén először egy kézzel fogható emléket is hazavihetnek: a Szfinx mellett családi fotót készíttethetnek az Aranyecset című balett egyik díszletelemében, egy hatalmas szánban, amelyet december 6-án számos ajándékkal a Mikulás is meglátogat. Az Operaház előtt az esti előadásokat megelőző órában neves művészektől forró italokat vásárolhatnak az arra járók. A bevételből az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló gyermekeket és családokat támogat.

Nem szeretnétek lemaradni a a legjobb hétvégi és adventi programokról, interjúkról, ajánlókról és válogatásainkról? Akkor látogassatok el a Minimatinéra és csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz!

Fotó: Minimatiné