Családi online programok a hosszú hétvégére – május 1-3.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Családi online programok a hosszú hétvégére - május 1-3.

Ezen a hétvégén rendhagyó módon ünnepelhetjük az Anyák napját. Ajánlunk nektek ehhez kapcsolódva kézműves videókat, mesét, közös éneklést a Ringató csapatával, több színházi programot és filmet, amit közösen megnézhettek. A felnőttekről sem feledkeztünk el, nekik 20 magyar vígjátékot és a Budapesti Távmozi filmjeit ajánlunk.

Várkert Bazár programok

A Várkert Matiné keretében „Alkossunk együtt!” címmel Anyák napjára hangolódva készíthettek „varázsképet” április 30-án ismét jelentkezik a Fonogram-díjas Veronaki zenekar. A május 1-jén látható Képmás-est szintén az Anyák napja tematikája köré épül „Anyák és lányok” címmel. Május 2-án, szombaton ismét a gyermekeké a főszerep, a Várkert Matiné keretein belül a Kiskalász Zenekar „Dalok itthonról” című videósorozatának következő epizódja lesz megtekinthető. A videók elérhetők a Várkert Bazár Facebook oldalán.

Ezer család énekel – május 3-án, vasárnap 10:30

Immár hagyománnyá vált, hogy a Fiatal Családosok Klubja a Ringatóval közösen minden évben megünnepli  az év egyik legszebb ünnepét, az anyák napját. „Ezer család énekel“ című ünnepségen közös dallal és meghitt, felemelő pillanatokkal készülnek mindig a gyermekek, édesanyák és több száz család számára. Idén is, bár kicsit más formában, de szeretnék a hagyományt továbbvinni és köszönteni az édesanyákat, együtt ünnepelni a családokkal. Május 3-án 10:30-tól ehhez az eseményhez lehet majd csatlakozni!

Budapest Bábszínház online: Gingalló – május 2., szombaton 11:00

Budapest Bábszínház online: Gingalló – május 2., szombaton 11:00

Ezt a 2017-es előadást mi nagyon szerettük, úgyhogy május 2-án, szombaton 11 órától szívesen nézzük meg újra a Bábszínház Youtube csatornáján. Az előadásról a következő hét péntekig várják a rajzok fotóit a rajzpalyazat@budapestbabszinhaz.hu email címre, azaz 2020. május 8. 23:59-ig. Este 19 órától pedig a nagyoknak ajánljuk A hattyúk tava című előadást.

Vaskakas online Bábszínház – Misi mókus kalandjai – május 3., vasárnap 11:00

Vaskakas online Bábszínház – Misi mókus kalandjai – május 3., vasárnap 11:00

Sokféle mókus él Vörösmókusországban, de van egy dolog, ami az összes itt lakóban közös: mindegyikük farka dús, loboncos és vörös. Misi mókus az egyetlen, aki fekete farokkal született, ki is közösítik. Egy nap Misire bízzák a mókusok téli élelemkészletének őrzését, ám valaki ellopja az összes felhalmozott diót, mogyorót és gesztenyét. Misit nem hagyja nyugodni a gondolat, hogy a mókusok egész télire élelem nélkül maradnak, ezért Bumbával, a cirkuszi majommal útnak indulnak Afrikába, hogy megtalálják a Mindenttermő fát… Vasárnap 11 órától a Vaskakas Bábszínház Youtube oldalán!

Egy szép Anyák napi mese a Mesepedagógia oldaláról

Bajzáth Mária népmese gyűjteményeit már többször ajánlottuk nektek könyves válogatásainkban is. Ezúttal egy kifejezetten anyák napi mesét osztott meg az olvasókkal, melyet itt értek el. Érdemes csatlakozni a Mesélj édesanyádnak kezdeményezéshez is, melyhez itt találtok számos Anyák napjához is kapcsolható mesét!

Bóbita Bábszínház: Fehérlófia (5 éves kortól)

https://www.youtube.com/watch?v=HNUQF4Rptyo&feature=emb_title

A pécsi Bóbita 2014-es előadása elérhető a színház Youtube csatornáján. Az előadás 5 éves kortól ajánlott.

Bóbita Bábszínház: Zimmezumm (3 éves korig)

Ez az alig 30 perces előadás a legkisebbeknek szól, a 3 év alatti korosztálynak ajánlott.

Kolibri Színház: A két Lotti (7 éves kortól)

https://www.youtube.com/watch?v=QA82s7v1GlI

Az ikrek, akiket egy válás még csecsemőként szétválasztott egymástól, kamaszodó korban véletlenül találkoznak, és úgy döntenek, hogy rendbe rakják a dolgot. Nemcsak a maguk dolgát, hanem a szüleikét is, ők elég gyávák, elég gyengék ahhoz, hogy belenyugodjanak a rosszba. A két Lottit egy valódi ikerpár alakítja a Kolibri Színház előadásában.

Budapest Távmozi gyerekeknek is!

A budapesti művész mozik ezen a hétvégén műsorukra tűzik a Graffalót, a Shaun, a bárány és a farmonkívüli című filmet (6 éves kortól), illetve a Mirai, lány a jövőből (12 éves kortól) című animációt is. A felnőtteknek is érdemes körbenézni a kínálatból, mert sok jó film lesz az elkövetkezendő napokban. A filmeket online tudjátok megnézni az adott idősávban 990 Ft-os áron. Részletek itt.

Rutkai Bori meséje + illusztrációs pályázat

Rutkai Bori a ZSEBTENGER című új könyvből hallgassátok meg a Hosszúfejű Királyfi történetét! A videóhoz egy rajzpályázat is kapcsolódik. A meséhez kell illusztrációt készíteni, és elküldeni a Pagonynak.  A festményeket és rajzokat május 15-ig várják a jatek@pagony.hu címre, miután lefényképeztétek őket. Tárgynak pedig írjátok be ezt: ZSEBTENGER. A zsűri maga Rutkai Bori lesz, aki dedikált könyveket ad majd a nyerteseknek.

Felfújható tulipán

Egyszerű és nagyszerű. Mi ezt készítettük el a nagymamáknak Anyák napjára! Itt éritek el Csorba Anita videóját!

Rajzolj Agócs Írisszel!

Ezen a héten is sok cuki állatot készíthettek Agócs Írisszel! Itt éritek el a rajzokat lépésről lépésre.

Otthoni papírszínházas mesélés és bábos ötletek Mentasárkánnyal

Hetente több alkalommal papírszínházas meséket, illetve kreatív ötleteket találtok Mentasárkány oldalán.

15 perc jóga az egész családnak

15 perc átmozgató jóga gyerekeknek és felnőtteknek: erőnléti, egyensúly, energetizáló és lenyugtató részekkel. A gyakorlatokban az Erdei és a Tábori jógakaland mesekönyveink feladatait is megtaláljátok. Semmilyen előkészület nem kell hozzá, csak indítsátok el, és már indulhat is a móka, reggel, délben, vagy este.

Együtt a család! – múzeumpedagógiai sorozat a Mesemúzeumból

A Mesemúzeum hétről hétre jelentkező „feladat csomaggal” látja el a gyerekeket, amely között mindig találtok meséket, kreatív elfoglaltságot, otthoni játékötleteket, illetve mozgásos feladatokat is. Az eheti téma: nénik és bácsik, itt érhető el.

Bob, a mester és Éliás, a kis mentőhajó

A kicsiknek kedvez ezen a hétvégén az m2 gyerekcsatorna. Szombaton 18:15-tól a Bob, az építőmester dinóparkos részét láthatjátok, vasárnap 18:15-től pedig Éliás, a kis mentőhajó 1 órás történetét.

SZÜLŐKNEK

20 magyar vígjáték május 10-ig!

A Nemzeti Filmintézet nyolc évtized húsz felejthetetlen magyar vígjátékát teszi ingyenesen elérhetővé online 10 napon át a Magyar Film Napja alkalmából április 30-án. A magyarfilmnapja.hu oldalon május 10-ig elérhető lesz többek között a Hyppolit, a lakáj, a Meseautó, A tanú, a Roncsfilm és a Csinibaba.