Cinemira Teen és Cinemira Kids – 2 filmfesztivál, 2 hétvége, 2 korosztály

A vadóc - angol dramedy

Magyarországi premier: a Sundance Filmfesztivál Nagydíjas filmje A vadóc a Cinemira TEEN-en látható először itthon! Október 21. szombat, 20:00 Corvin mozi

A Cinemira Teen a 13+-os korosztályt várja filmekkel, workshopokkal és közönségtalálkozókkal október 21-22-én a Corvin moziban. A kisebbeknek pedig a margitszigeti Kristályba készül remek programokkal a Cinemira Kids október 28-29-én.

Cinemira Teen – Corvin mozi, október 21-22. – 13 éves kortól

Első szerelmek és csalódások, szülőkkel való kapcsolat, hazugság és őszinteség, elmúlás, a célokért való kiállás, a testvéri kötelék fontossága, barátság és elfogadás, együttérzés – a Cinemirán látható alkotások a gyerekek életét érintő és őket foglalkoztató fontos kérdésekről szólnak. A 6. Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztiválon mintegy 80, a világ számos országából érkezett alkotás hét kategóriában versenyez az Aranymókus díjakért. A fesztiválon bemutatott filmek nagy részét még ezelőtt soha nem láthatta a magyar közönség. A rövidfilmes versennyel párhuzamosan futó panorámavetítéseken mutatják be először a 2023-as Sundance fesztiválon a zsűri fődíjával díjazott A vadóc (Scrapper) című brit filmet, és az Átjáró az álmokba című Annecy-ben díjazott japán anime-t is. A filmes blokkokat közönségtalálkozók és wokshopok is színesítik. Részletes program itt. Napi bérlet: 3600 Ft.

 

Cinemira Kids – Kristály, október 28-29. – 4-13 éveseknek

A Cinemira KIDS Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál idén is elhozza a legkiemelkedőbb nemzetközi és hazai, 4-13 éves gyerekeknek szóló filmeket. A fesztivál minőségi ifjúsági kisjátékfilmeket és animációs rövidfilmeket mutat be, amelyek amellett, hogy szórakoztatnak, a gyerekek életét érintő kérdésekkel foglalkoznak. A versenyprogramban 36 nemzetközi és magyar animációs film és 4 kisjátékfilm kapott helyet a világ 13 országából. A fesztivál filmjeinek döntő többségét először lehet Magyarországon látni. Emellett képregényes és filmes workshopok is várják az érdeklődőket. Részletes program itt. Napjegy: gyerek 3000 Ft, felnőtt 3500 Ft, workshop jegy 1000 Ft.

Forrás: Cinemira

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!