Alcsúti Arborétum

Cím: Váli-völgy, Alcsútdoboz, a fővárostól 40 km-re, megközelíthető az M1 a bicskei leágazásnál a 881-es úton, vagy az M7-es Baracska-Kajászó leágazásnál a Kajászó-Vál-Alcsútdoboz útvonalon.
Nyitva tartás: Március 1. és szeptember 30. között szerdától vasárnapig, valamint munkaszüneti- és ünnepnapokon 10-18 óráig, október 1. és február 28. között szerdától vasárnapig, valamint munkaszüneti- és ünnepnapokon  (kivéve december 24., 25., 26-án és 31-én) 10-16 óráig.
Neked ajánlom: Ha egy nagyobb kiránduláshoz még kicsik a gyerekek vagy igazán szép dolgokat szeretnétek látni, pl. a hóvirágzást, a szentjánosbogarak rajzását vagy csak egy lazább sétára vágytok, érdemes ide ellátogatni.
Amit még érdemes tudnod: Viharos időben zárva tart az Arborétum. A tavaszi virágzás idején, illetve júniusban a szentjánosbogarak rajzásakor a legcsodásabb. 3 éves kor alatt ingyenesen látogatható, felnőtt belépő 950 Ft. A terület a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozik. 2016. május 1-jétől elindult a Vál-völgyi kisvasút és kalandpark is vár benneteket (már egészen óvodás kortól is találtok könnyű pályát).
Mi van még ott: klasszicista kastély maradványai, babaház, medveház, kisvasút, kalandpark, a közelben Etyek
Web: http://www.dunaipoly.hu/hu/helyek/bemutatohelyek/alcsuti-arboretum
Facebook: https://www.facebook.com/arboretumalcsut/ és  facebook.com/dunaipoly
Gyerekbarát mérőfok: 5/4

vissza

Vélemény, hozzászólás?

Kötelező mezők *.