Advent Budapest környékén

Az adventi időszakban több Budapest környéki városba is kirándulhattok jó programokért. Szentendre, Gödöllő, Budaörs, Érd, Vác, Cegléd, Gyál, Esztergom várja az ünnepelni vágyó kicsiket és nagyokat.

advent_szentendre

Szentendre
Már említettük a december 15-ig tartó ÖkoSkanzen programot, de a város számos központi helyén is rengeteg jó rendezvényt találunk ebben az időszakban, vagy csak végigsétálhatunk a hangulatos utcákon. Minden adventi vasárnap 17 órától a Fő téren gyertyagyújtással várnak. Vásár lesz a Dumtsa Jenő utcában, de a város galériái, üzletei, művelődési intézményei, vendéglői is számos meglepetést tartogatnak. Érdemes a programfüzetet végiglapozni.

godolloi_kastely_telen

Gödöllő
A Királyi Kastélyban december 7-8-án és 14-15-én, valamint 27-én gyermekelőadások, koncertek várják a kicsiket és a nagyokat, ajándéktárgyakat és karácsonyi dekorációkat is készíthetnek a gyermekfoglalkoztatóban. Ismét lesz kézművesek és iparművészek karácsonyi vására. A programok többnyire belépősek (800-2200 Ft között).

bartha_toni_babszinhaza03

Budaörs
Minden szombaton 18:15-től várják gyertyagyújtásra a helyieket és a látogatókat az adventi koszorúhoz. December 13. és 24. között a Templom téren lesz karácsonyi vásár, a Városházán és a római katolikus templomban pedig koncertekkel, Mikulással várják a családokat. Néhány program: december 5. 17:00 Bartha Tóni Bábszínháza, majd 19:00 Váczi Eszter és zenekara lép fel a Városházán. December 15-én 11 órától karácsonyi családi rendezvény lesz a Templom téren, december 11-től vízkeresztig pedig Betlehem kiállítás a Városháza aulájában. Részletes program itt.

Érd
December 4-én 18:30-tól a Központi Kávéház mögötti parkolóból kocogni indul a Mikulás, hogy jó erőben legyen amire az ajándékait vinnie kell. Segítségére lesznek a futó krampuszok is, akik vidám kacajukkal motiválják az öreg Télapót. ÉRD el a Mikulást! Piros sapka kötelező. December 14-én a főtéren Magyarok Érdi Vásárát rendeznek, ahol friss, hazai termékeket vásárolhatunk pirkadattól napestig.

Vác
A Téli ünnepi napok programjaival várják a közönséget a Madách Imre Művelődési Központban december 1-jétől február végéig.

Cegléd
Minden hétvégén zenével és adventi hangulattal telik meg a Szabadság tér, ahol élőzenés színpadi produkciók, adventi gyertyagyújtás, fedett jégpálya, tűzzsonglőr produkciók és vásár is lesz.

Gyál
Az Advent Gyálon rendezvénysorozat minden hétvégén ünnepi műsorral csalogatja a közönséget. A hagyományokhoz híven idén is 3 napos vásárral és fellépőkkel várják a lakosokat a Templom térre december 20. és 22. között.

Esztergom
December 18-án délután kezdetét veszi a Széchenyi téren az adventi vásár. December 19-én családi napot rendeznek, ahol a Mikulással is találkozhatunk. Komolyzenei, könnyűzenei koncertekkel és helyi fellépőkkel várják a látogatókat egészen december 22-ig.

Képek forrása:  Advent Szentendre, Gödöllői Királyi Kastély, Bartha Tóni

Vélemény, hozzászólás?

Kötelező mezők *.