Advent Budapest környékén

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az adventi időszakban több Budapest környéki városba is kirándulhattok jó programokért. Szentendre, Gödöllő, Budaörs, Érd, Vác, Cegléd, Gyál, Esztergom várja az ünnepelni vágyó kicsiket és nagyokat.

advent_szentendre

Szentendre
Már említettük a december 15-ig tartó ÖkoSkanzen programot, de a város számos központi helyén is rengeteg jó rendezvényt találunk ebben az időszakban, vagy csak végigsétálhatunk a hangulatos utcákon. Minden adventi vasárnap 17 órától a Fő téren gyertyagyújtással várnak. Vásár lesz a Dumtsa Jenő utcában, de a város galériái, üzletei, művelődési intézményei, vendéglői is számos meglepetést tartogatnak. Érdemes a programfüzetet végiglapozni.

godolloi_kastely_telen

Gödöllő
A Királyi Kastélyban december 7-8-án és 14-15-én, valamint 27-én gyermekelőadások, koncertek várják a kicsiket és a nagyokat, ajándéktárgyakat és karácsonyi dekorációkat is készíthetnek a gyermekfoglalkoztatóban. Ismét lesz kézművesek és iparművészek karácsonyi vására. A programok többnyire belépősek (800-2200 Ft között).

bartha_toni_babszinhaza03

Budaörs
Minden szombaton 18:15-től várják gyertyagyújtásra a helyieket és a látogatókat az adventi koszorúhoz. December 13. és 24. között a Templom téren lesz karácsonyi vásár, a Városházán és a római katolikus templomban pedig koncertekkel, Mikulással várják a családokat. Néhány program: december 5. 17:00 Bartha Tóni Bábszínháza, majd 19:00 Váczi Eszter és zenekara lép fel a Városházán. December 15-én 11 órától karácsonyi családi rendezvény lesz a Templom téren, december 11-től vízkeresztig pedig Betlehem kiállítás a Városháza aulájában. Részletes program itt.

Érd
December 4-én 18:30-tól a Központi Kávéház mögötti parkolóból kocogni indul a Mikulás, hogy jó erőben legyen amire az ajándékait vinnie kell. Segítségére lesznek a futó krampuszok is, akik vidám kacajukkal motiválják az öreg Télapót. ÉRD el a Mikulást! Piros sapka kötelező. December 14-én a főtéren Magyarok Érdi Vásárát rendeznek, ahol friss, hazai termékeket vásárolhatunk pirkadattól napestig.

Vác
A Téli ünnepi napok programjaival várják a közönséget a Madách Imre Művelődési Központban december 1-jétől február végéig.

Cegléd
Minden hétvégén zenével és adventi hangulattal telik meg a Szabadság tér, ahol élőzenés színpadi produkciók, adventi gyertyagyújtás, fedett jégpálya, tűzzsonglőr produkciók és vásár is lesz.

Gyál
Az Advent Gyálon rendezvénysorozat minden hétvégén ünnepi műsorral csalogatja a közönséget. A hagyományokhoz híven idén is 3 napos vásárral és fellépőkkel várják a lakosokat a Templom térre december 20. és 22. között.

Esztergom
December 18-án délután kezdetét veszi a Széchenyi téren az adventi vásár. December 19-én családi napot rendeznek, ahol a Mikulással is találkozhatunk. Komolyzenei, könnyűzenei koncertekkel és helyi fellépőkkel várják a látogatókat egészen december 22-ig.

Képek forrása:  Advent Szentendre, Gödöllői Királyi Kastély, Bartha Tóni