9 családi film, amely a mozikba érkezik

nyáron több családi film érkezett a mozikba, olyan kedvencek térnek vissza egy újabb résszel mint Gru vagy az Agymanók, de világ leghíresebb és egyben leglustább macskája, Garfield is izgalmas kalandokba keveredik.

Képzeletbeli barátok – május 16-tól

A film egy lányról szól, aki rájön, hogy látja mindenki képzeletbeli barátait, és arról, mihez kezd ezzel a szupererővel, amikor belevág a varázslatos kalandba, hogy újból összehozza az elfelejtett képzeletbeli barátokat az őket annak idején elképzelő gyerekekkel… A film főszereplői Ryan Reynolds, John Krasinski, Cailey Fleming és Fiona Shaw. A csodásan egyedi karakterek hangjait az eredetiben többek között olyan színészek adják, mint Phoebe Waller-Bridge, Louis Gossett Jr. és Steve Carell. Az elbűvölő családi filmet írta és rendezte John Krasinski. 6 éves kortól.

 

Nina és a sündisznó titka – május 16-tól

A tízéves Nina képzeletét mindig is apja sündisznós történetei töltötték meg. Ám amikor a férfi elveszíti a munkáját, Nina aggódni kezd a családja jövője miatt. Kering egy pletyka, miszerint a régi gyár főnöke elrejtett valahol egy kincset, Nina és legjobb barátnője, Mehdi pedig elhatározzák, hogy felkutatják és szétosztják apja és a többi munkás között. Ekkor kezdetét veszi egy életre szóló kaland. 12 éves kortól.

 

Macskák a múzeumban – május 23-tól

A Macskák a múzeumban című animációs film A kis kedvencek titkos élete és a Jégkorszak 2 – Az olvadás alkotóitól. A film szórakoztató módon mutatja be a legkisebbeknek a világ leghíresebb műkincseit és az egyik legpompásabb múzeumát, az Ermitázst. A családi animációs filmet világszerte bemutatták a mozik és mindenhol a toplistákon szerepelt: Spanyolországtól kezdve Olaszországon át Dél-Afrikáig töretlen lelkesedés övezte. 6 éves kortól.

 

A szirén – május 30-tól

1980, Dél-Irán. Abadan lakói ellenállnak az iraki ostromnak. Omid egy 14 éves fiú, aki úgy dönt, hogy nagyapja házában marad, amíg bátyja haza nem tér a frontról. Egy iraki rakétacsapás után Abadán olajmetropolisza káoszba süllyed. A tizennégy éves Omid, aki ételkiszállítóként dolgozik, eltűnt bátyját keresi. De hogyan lehet ellenállni háború idején anélkül, hogy fegyvert ragadnál?! Omid felfedez egy elhagyott hajót Abadan kikötőjében. Lehet, hogy végre megtalálta a módját, hogy megmentse szeretteit? A filmen 12+-os ajánlást láttok, de csak 16 éves kortól ajánlott!

 

Garfield – május 30-tól

Ő a világ leghíresebb macskája. És talán a legkövérebb is. Lusta, lassú, imádja a lasagnát és utálja a hétfőt. De Garfield, a narancssárga macska békés élete most fenekestől felfordul. Mert színre lép egy rég nem látott rokon: az apja. Sok mindenben hasonlítanak: szeretik a hasukat, és utálják a fürdővizet. Csakhogy Vic utcai macska, kalandvágyó, vagány figura, Garfieldtól pedig semmi sem áll távolabb, mint a kalandvágy. Mégis úgy alakul, hogy ő és hű társa, a macska legjobb barátja, Ubul kénytelenek kalandos vándorútra indulni. 12 éves kortól.

Agymanók 2. – június 13.

A Disney és a Pixar új filmjében visszatérünk Riley fejébe, aki immáron tinédzser! A Főhadiszállás egy napon komoly átalakításokon esik át, hogy helyet kaphasson benne valami egészen váratlan: új érzelmek! Derűben, Bánatban, Haragban, Majréban és Undorban, akik így együtt már jó ideje navigálnak sikerrel, vegyes érzések kezdenek kavarogni, amikor felbukkan Feszkó. Ráadásul úgy tűnik, nem egyedül van. 6 éves kortól.

 

Sirocco és a szelek királysága – június 20.

Ki ne akarna inkább egy mesében élni? A Sirocco és a szelek királysága egy mesekönyves világban játszódik, de hamar kiderül, hogy ott sem minden játék és kaland. Juliette és Carmen macskává változnak, ráadásul a misztikus Sirocco, a szelek királya sem várja őket szívélyes fogadtatással. 12 éves kortól.

 

Szuperék – június 20.

Kinek kellenek szupererők, ha anélkül is szuper vagy? – Hedvig valami ilyesmivel nyugtatja magát, hiszen nem hogy apja szuperejét nem örökölte, de mellé még meglehetősen kétbalkezes is. Új norvég animációs film 12 éves kortól.

 

Gru4 – július 4.

Hét év szünet után a sorozat legújabb filmjében a világ kedvenc szupergonoszból lett Anti Gonosz Liga ügynöke visszatér egy izgalmas, merész, minyonoktól hemzsegő kavalkádban, a GRU 4-ben. A világviszonylatban csaknem egymilliárd dollárt hozó 2022-es Minyonok: Gru színre lép után a mozitörténelem legjövedelmezőbb animációs sorozata új fejezettel jelentkezik, melyben Gru, Lucy és a lányok – Margo, Edith és Agnes – mellett egy új családtagot üdvözölhetünk, ifjabb Grút, akinek feltett szándéka, hogy az apját szekírozza. És ha ez nem lenne elég, Gru új ellenségekkel kerül szembe, Maxime Le Mallal, és femme fatale barátnőjével, Valentinával, és a család újból menekülni kényszerül… 12 éves kortól.

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!