10 családi film tavaszra

A tavasz szünetre vagy borongós hétvégékre hoztunk mindenféle korosztálynak családi filmeket és új animációkat, amelyeket jelenleg is megtaláltok a hazai mozik műsorán vagy már nem kell sokat rájuk várni. 10 családi film tavaszra.

Lassie – Állati mentőakció – 6 éves kortól (január 18-tól)

Lassie kalandja folytatódik. Flo imádott kutyájával, Lassie-vel nagynénjénél nyaral Dél-Tirolban. A felhőtlen nyaralást beárnyékolja Pippa, a kis terrier eltűnése, akit vélhetően elraboltak. Flo és Lassie azonnal a kis négylábú keresésére indul. Hamarosan kiderül, hogy nem Pippa az egyetlen kutyus, aki rejtélyes körülmények között tűnt el. Lassie és barátai nyomozni kezdenek és kiderül, az ügy sokkal nagyobb titkokat rejt, mint gondolták.

 

Emma és a fekete jaguár – 12 éves kortól (február 8-tól)

Az Amazonas esőerdejében nevelkedett Emma együtt élt Reménnyel, az aranyos jaguárbébivel, akit örökbe fogadott. Egy tragikus esemény azonban arra kényszerítette Emmát, hogy New Yorkba költözzön. Amikor régi otthona és Remény súlyos veszélybe kerül, Emma elhatározza, hogy visszatér a dzsungelbe, hogy megmentse az állatot. Anja, Emma tanára sikertelenül próbálja lebeszélni a vakmerő utazásról, ezért végül elkíséri őt.

 

Legeslegjobb barátok – 6 éves kortól (február 15-től)

Az Óriásláb sorozat alkotóinak és a Mancs őrjárat film írójának, valamint a Toy Story íróinak ötlete alapján készült animációs film egy elszökött bábu és egy elhagyott plüssállat kalandjait követi nyomon, amint útjaik a Central Parkban keresztezik egymást, és egy epikus New York-i kalandot élnek át.

 

Bálnák, a bolygó őrei – 12 éves kortól (február 28-tól)

A bálnák 50 millió éve léteznek. Az emberekkel ellentétben uralják az óceánt, miközben tiszteletben tartják az ökoszisztémát. A bálnák hozzájárulnak a fitoplankton egészségéhez, amely a bolygónk fő oxigénforrása. Az éneklésükről készült felvételt az egyik Voyager űrszondába is elhelyezték, hogy vele mutassák be a Föld bolygót. Róluk szól ez a lélegzetelállító természetfilm, amelyben sosem látott víz alatti felvételek sora hozza közelebb a bálnákat a nézőhöz. Hallhatjuk a bálnák megnyugtató hangját, és a filmen keresztül jobban megérthetjük a minket körülvevő természetet. A Bálnák: A bolygó őrei Heathcote Williams Whale Nation (Bálna nemzet) című regényének adaptációja. Az alkotás a természetfilmek legjobb hagyományait követi, olyan jelenetekkel közelebb hozva az állatvilágot, amelyek eddig még nem voltak láthatók. A film rendezője, Jean-Albert Lièvre korábban több sikeres dokumentumfilmet készített már.

 

A repülő osztály – 12 éves kortól (március 14-étől)

A tehetséges Martina 13 éves, Berlinben él egy lakótelepen, és napról-napra rengeteg nehézséggel kell megbirkóznia. Egy nap a tini megkapja élete lehetőségét: ösztöndíjat nyer egy festői alpesi településen található, rangos bentlakásos iskolába. Az új gimnázium új esélyt jelent a lány számára, aki csak tanulni szeretne és elerülni a bajt. A tini azonban hamarosan itt is a középiskolai rivalizálás középpontjában találja magát. Magyarországon is hatalmas népszerűségnek örvendenek Erich Kästner ifjúsági regényei. Generációk nőttek fel A két Lotti, az Emil és a detektívek és A repülő osztály történetein. Utóbbi legújabb filmfeldolgozását az alkotók kortárs közegbe helyezték és a ma fiataljainak az igényeihez igazították. A főszerepet a fiatal színészek mellett Tom Schilling játssza, aki napjaink egyik legnépszerűbb német színésze (Mű szerző nélkül, Napola – A Führer elit csapata, Fabian: A vég kezdete, Who Am I: Egy rendszer sincs biztonságban).

 

Kung Fu Panda 4 – 6 éves kortól (március 21-étől)

Csaknem egy évtized után tavasszal visszatér a legkülönösebb kungfu mester a DreamWorks Animation fergeteges sorozatának baresz új fejezetében. Bátor Sárkányharcosként végigcsinált három halált megvető kalandot, és most a sors újabb feladat elé állítja: pihenjen már egy kicsit. Pontosabban hogy legyen a Békevölgy szellemi vezetője. Ezzel van néhány nyilvánvaló probléma. Egyrészt Po annyit tud a szellemi vezetésről, mint a paleo diétáról, másrészt gyorsan találnia kell egy új Sárkányharcost, és ki kell képeznie, mielőtt átvehetné új, magas beosztását…

 

Belu, a legbátrabb bálna – 6 éves kortól (március 28-ától)

Ha valami aranyosra vágysz, elhoztuk neked Belu – A legbátrabb beluga szeretnivaló történetét, ami a legkisebbek számára is egy szórakoztató kalandot tartogat. Míg Belu összes társa már kifehéredett, ő még mindig kicsi és szürke. Hogy bebizonyítsa, már nem gyerek többé, és hogy teljesítse imádott nagymamája utolsó kívánságát, Belu veszélyes útra indul Észak felé. Vajon mi lesz a sorsa a bátor kis belugának?

 

Bogyó és Babóca – Csengettyűk – korosztály besorolás nélkül (március 28-ától)

A korábbi Bogyó és Babóca mozifilmekhez hasonlóan ezúttal is Bartos Erika 13 rövid meséjét fűztük össze. A történetekre legjellemzőbb, vissza-visszatérő motívum az empátia, az odafigyelés, a folyamatos törekvés a mások kívánságainak, vágyainak teljesítésére. A magyarországi gyerekközönség körében jól ismert, több mint 100 karakter mellett ezúttal is feltűnnek új szereplők: a Rézbogár, aki a harangok és csengők mestere, Borz Ottó, aki egy piros frizbit ajándékoz barátjának, Mókus Regőnek, valamint az Ezerlábú, akit távoli rokona, a Százlábú meghív magához almaszüretre. A mesék nélkülöznek minden öncélú erőszakot, szándékuk szerint „szépre-jóra” tanítanak, a legkisebbek számára is jól követhetőek, jól befogadhatóak.

 

Robotálmok – 12 éves kortól (április 25-től)

Az Oscar-jelölt, Európai Filmdíjas, többszörösen díjazott Robotálmok, az év egyik legjobb animációs filmje április 25-től látható országszerte a magyar mozikban! Egy szeretetreméltó kutya magányosan él New Yorkban a nyolcvanas években. Manhattan pulzáló hétköznapjait nincs kivel megosztania, ezért úgy dönt, hogy rendel magának egy robotot. A furcsa páros életreszóló barátságot köt, kutya és robot elválaszthatatlanná válnak. A strandidény utolsó napján aztán bekövetkezik a legrosszabb: a robot beragad a tengerparti homokba és a kutyának hátra kell hagynia a legjobb barátját. A strandot bezárják és csak a következő nyáron nyit ki ismét.

 

+ 2 animáció 16 éves kortól

A fiú és a szürke gém – 16 éves kortól (január 4-étől)

Az anyja után sóvárgó ifjú Mahito bemerészkedik egy világba, ahol az élők és a holtak együtt léteznek. Ezen a helyen megszűnik a halál, az élet pedig újraindul. Hayao Miyazaki (Chihiro szellemországban, A vándorló palota) legújabb animéje részben önéletrajzi ihletésű fantasy életről, halálról, alkotásról, és tisztelgés a barátság jelentősége előtt.

 

Kék Pelikán – 16 éves kortól (április 4-től)

Hosszú várakozás után megérkezett Csáki László első egész estés animációs filmje, a Kék Pelikan hivatalos előzetese. A valós eseményeket feldolgozó mozifilm első képsorai azonnal visszarepítik a nézőket a kilencvenes évekbe – egészen pontosan abba az időszakba, amikor a rendszerváltást követően leleményes fiatalok kék Pelikan indigóval hamisított vonatjegyekkel utaztak Nyugatra, és ezt mások számára is lehetővé tették. A trailer Góg Emese munkája, amely alatt a Kispál és a Borz Forradalmár című dala és Tövisházi Ambrus filmzenéje hallható. A humorban, retro szimbólumokban és kultzenékben gazdag film 2024- április 4-én érkezik a hazai mozikba a JUNO11 Distribution forgalmazásában.

 

A legjobb hétvégi programokat megtaláljátok Hétvége rovatunkban, amelyet csütörtökönként frissítünk!

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!