Tanítsd meg lazítani! – 7 jóga és relaxációs könyv gyerekeknek

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nemrég a Bookline legújabb gyerekkönyvének bemutatóján jártunk, így összegyűjtöttük nektek kedvenc kisebbeknek szóló jógás-relaxáló könyveinket, hiszen a jóga nem csak mozgás, hanem öröm és szabadság is, amit nem lehet elég korán elkezdeni, és gyakorlása rengeteg előnyt jelenthet majd az életünk bármelyik szakaszában. Íme a mi kedvenceink nem csak sötét és borongós napokra!

Salinger Richárd: Erdei jógakaland (Bookline)

2017 őszén jelent meg Salinger Richárd meséje, Csíki Mariann gyakorlataival és Széll Andrienn rajzaival. A megjelenés óta szinte nincs nap, hogy ne kerülne elő nálunk a mese, amelyben az erdei állatoknak segíthetünk abban, hogy eljussanak Durmi mackó biztonságos otthonában. Természetesen kedvenc figuráink és gyakorlataink is vannak a meséből, sőt a történethez igazán ízléses ajándéktárgyakat is készítettek pl. kulacsot, pólót, buborékfújót.
A könyv Fb oldalához itt csatlakozhattok.

Csíki Mariann: Jóga a boldog gyerekkorért – 108 gyakorlat az érzelmek útján (Bookline)

A jóga rendszeres gyakorlása az intelligencia és a koncentráció fejlődéséhez is hozzájárul, miközben a gyerek – vagy épp a felnőtt – úgy érzi, a világ legjobb játékában vesz részt. Emellett megtanít uralkodni az elmén, kezelni az indulatokat, és segít megküzdeni a világ kihívásaival, és erre manapság igen nagy szükségünk van. Érdemes forgatni ezt a fényképes illusztrációkkal és játékos leírásokkal ellátott kötetet, amelyet szívünk szerint minden intézményben kötelezővé tennénk.

Agócs Írisz: Szia, jóga! (Pagony)

„Lehetsz kicsi és köpcös, magas és cingár, fiatal vagy öreg, fiú vagy lány, a jóga pont ugyanannyira a tiéd!” – Agócs Írisz illusztrációit önmagában is nagyon szeretjük, és 2017-ben egy pici, de annál kedvesebb jógás kötettel is jelentkezett, amelyből három gyakorlatsort sajátíthatunk el: a Napüdvözletet, a Holdüdvözletet és Földüdvözletet. Nem csak gyerekeknek!

Mariam Gates: Jó éjt jóga! (Kulcslyuk Kiadó)

Az esti rituálé részeként elvégzett egyszerű, mesébe ágyazott gyakorlatsor megnyugtat, ellazít, és segít mély, pihentető álomba merülni. Igazán jól esik egy rohanós nap után.

Lorena V. Pajalunga: Játsszunk jógát!

A kötet lépésről lépésre, állatalakokhoz hasonlítva mutat be húsz népszerű jógapozíciót. Az ászanák részletes leírását Láng Anna csodaszép rajzai teszik teljessé.

Gilles Diederichs: Játékos relaxáció – 35 lazító játék gyermekeknek (Bookline)

Légzőgyakorlatok, jóga, szerep- és némajáték, torna, masszázs, tajcsi. 35 játékos és nagyon könnyű feladat, amely megtanítja a gyermekeknek az ellazulást.

Lori Lite: A Vidra-öböl, A dühös polip, Buborékrepülés (Kulcslyuk Kiadó)

A sorozat három kötetében három történet segítségével tanulhatnak meg relaxálni a gyerekek. A Vidra-öbölben a mélylégzés technikáját sajátíthatják el játékos formában, A dühös polip a düh és agresszió kezelésében segít, míg a Buborékrepülés vizualizációs technikák megismerésében.

Hétről hétre elhozzuk nektek a legjobb programokat, válogatásokat, kirándulós ötleteket, a legújabb gyerekbarát helyeket és könyveket. Érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt és csatlakozni Fb oldalunkhoz.