2016-os játszótér mustra, vagyis 6 szuper hely gyerekekkel

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

mesekert_jatszoter_skanzen_MG_9008_

Ebben az évben is összegyűjtöttük nektek az új és megújult játszótereket, ahova ellátogattunk, de természetesen emellett sok régi kedvencünket is  felkerestük. A 2014-es Top 8 játszótér, amit ki kell próbálnotok és a 2015-ös További 6 szuper játszótér válogatásunk után jöjjenek 2016 kedvencei.

Mesekert játszótér, Szentendre, Skanzen

mesekert_jatszoter_skanzen_MG_9050_

Május 1-jén nyílt meg Kő Boldizsár és csapata által megálmodott legújabb játszótér, a Mesekert, amely remekül illeszkedik a Skanzen családbarát programjainak sorába és a helyszínhez is. Mesés játékok mesékkel egy mesés helyen. Próbáljátok ki a többi családi élménypontot is.

Játszótér a Hullám Csónakházaknál, Pesterzsébet A játszótér a Duna sétány építése és felújítás miatt zárva tart előreláthatóan 2021. októberéig!

jatszoter_hullam_csonakhaznak_foto_minimatine_MG_9805_02

Június elején adták át Pesterzsébet legújabb vizes játszóterét a Duna partján, a Hullám Csónakházak szomszédságában, ahova nyáron többször is visszatértünk. A játékok az Asapa műhelyében készültek, így igazán izgalmas dolgokra, és a Dunához szorosan kapcsolódó tematikára is számíthattok, ha ellátogattok ide. Bővebben itt. A játszótér a Duna sétány építése és felújítás miatt zárva tart előreláthatóan 2021. októberéig!

Kalózos játszótér, Csepel

kalozos_jatszoter_csepel_123823

A nyári szünetet egy beszámolóval indítottuk, hiszen 2016. június 9-én nyitották meg Csepel legújabb játszóterét a Duna partján. Hajó, homokozó, hinták és szép zöld gyep. Kalózok, irány Csepel! Bővebben itt.
+ Jó, ha tudod!
Ha itt jártok, érdemes hajózni a Soroksári RÉV-vel is, amely kb. 5 perc, bérlettel ingyenes, amúgy 170 Ft egy irányba. Menetrend itt.

Nehru part és játszótér

nehru_part_mg_8107

Ősszel adták át a megújult Nehru partot játszótérrel, sport-, bringa, és gördeszkapályákkal, ahol a kisebbek és nagyobbak is biztosan jól szórakoznak majd, a kilátás pedig csodás. Bővebben itt.

A Károlyi-kert zárt játszótere

karolyi_kert

Szívesen felkeressük a Károlyi-kertet, ha éppen a belvárosban járunk. Itt mindig találhattok árnyékos részeket, és a legkisebbektől az iskolásokig mindenki jól szórakozhat. Most ősszel átadtak egy közösségi olvasósarkot is, illetve a zárt játszóteret (hétköznaponként délelőtt csak a kerületi óvodások használhatnak) felújították. Felújították a régebbi játékokat, elbontották a kisvonatot (amit azért sajnáltunk), készült egy modernebb mozdony, illetve egy trambulin, és az egész hely új gumiborítást kapott.

Kontyfa utcai játszótér

kontyfa_utcai_jatszoter

Új játszótér nyílt a XV. kerületben is, ahol a szokásos játékelemek mellett megtaláljátok Magyarország első nemzetközi díjas mászópiramisát, illetve a felnőtteknek fitnesz parkot is kialakítottak. A játszótér további különlegessége, hogy itt indul a Plukkido IDEKI programja, melyben furfangos és kedves manók küldenek különböző leveleket és feladatokat a gyerekeknek.
+ Jó, ha tudod!
Az IDEKI programot tényleg érdemes kipróbálni, mi nagyon szerettük.

+ 1 a legújabb
Svábhegyi Devecseri park

image004

Közösségi kezdeményezésből jött létre a szeptember közepén megnyitott park. A nagy zöld területen egyelőre csak csúszda, letakarható homokozó és bébi-gyerek hinta van, de további bővítését is tervezik. A mellette lévő sport parkot szülők is jól használhatják majd, mivel rá lehet látni a játszótérre. Inkább azoknak ajánljuk, akik a környéken laknak vagy éppen arra járnak.

Érdemes még elolvasni új közlekedési múzeumos és kisvasutas válogatásunkat is, illetve kirándulós ajánlóinkat is Budapest közelében és a fővárosban egyaránt, de távolabbi ötleteket is megosztunk veletek itt (kirándulások maximum 60 km-re Budapesttől) és itt.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb programokról és válogatásainkról, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt és csatlakozni Fb oldalunkhoz.Tartsatok velünk! Hamarosan érkezik a hétvégi ajánló is!