1 éves a Minimatiné – top 10 szülinapi helyszín

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

kojo-designs

Összegyűjtöttük, hogy mi hol ünnepelnénk szívesen a születésnapunkat. Természetesen nyáron jobban szeretjük a kinti, piknikezős, bográcsozós és kirándulós bulikat, mert jóval olcsóbbak, ráadásul sok fantasztikus hely van országszerte, de szívesen kipróbálnánk a múzeumos, játszóházas, vonatos és jégpályás szülinapot is. Emellett megmutatjuk nektek kedvenc tortalelő helyeinket, ha nem jut idő az otthoni sütésre, valamint néhány dekorációs ötletet is. Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk már nem pontosak.

MÚZEUMOS

mesemuzeum_01

Mesemúzeum
Hol
: I. ker., Döbrentei u. 15.
Mikor: Pénteken 16 és 18 óra között, valamint vasárnap délután 13 és 15 vagy 16 és 18 óra között van lehetőség szülinapozni.
Program: A Mesemúzeum Üveghegyén innen és túl 7 izgalmas kaland várja az ünnepeltet és barátait. Az ott töltött 2 órában az egész Mesemúzeum az ünnepelté és meghívott barátaié, miközben egy-két játékmester irányítja a programot: a vidám 7próbás játékot és az ünneplést. Részletek itt.
Amit még érdemes tudni: Tortát, innivalót, rágcsálnivalót nem tudnak biztosítani, de lehet vinni. Mesemúzeumos meghívó vásárlásra van lehetőség, ára: 200 Ft/db. Ajánlott korosztály: 5-10 év.

szepmuveszeti_szulinap

Szépművészeti Múzeum (jelenleg a szolgáltatás nem elérhető!)
Hol: XIV. ker., Hősök tere
Mikor: Szombat és vasárnap 12:30-18:00. Legalább egy hónappal a tervezett időpont előtt egyeztessetek velük! Február közepén 2 évre bezár a múzeum felújítás miatt.
Program: Képeket nézegethettek, történeteket játszhattok el és alkothattok. Az alkotótevékenységhez az állandó kiállítás műalkotásaiból válogatnak. A szülinapi buli időpontjának egyeztetése után a múzeumpedagógus a szülővel kiválasztja a foglalkozás témáját. A témákat érdemes a korosztályi sajátosságokat és az ünnepelt ízlését figyelembe véve megválasztani. A képtári séta után a műhelyben alkotással folytatódik a foglalkozás.
Amit még érdemes tudni: A szülinapos és családja gondoskodik a vendégekről, a szülinapi tortáról és az üdítőről. A foglalkozás időtartama, az ajándékozást és köszöntést is beleértve, maximum 2 óra.

goldberg_textilipari_muzeum

Goldberger Textilipari Gyűjtemény (jelenleg a szolgáltatás nem elérhető!)
Hol
: III. ker., Lajos u. 136-138.
Mikor: A születésnapi zsúr péntekenként 13:00 és 17:00 között kérhető.
Program: Az ünnepelt vezetésével izgalmas próbák elé állítanak benneteket, hogy teljesítsétek küldetéseteket és megszülessen a mintázott textil és a hőn áhított ajándék. A kaland során megtudhatjátok, milyen is volt az élet a kékfestő műhelyben, a Goldberger gyárban, majd elkészíthetitek és kipróbálhatjátok saját nyomódúcotokat.
Amit még érdemes tudni: A zsúrra torta és minden egyéb étel-ital bevihető. 8-10 éveseknek ajánlott.

JÁTSZÓHÁZAS

millipop

millipop_mosolygyar

Millipop – VÉGLEG BEZÁRT!
Hol
: II. ker., Millenáris
Mikor: 10:00, 12:30, 15:00, 17:30 (hétköznapokon eltérhet)
Program: Háromféle csomag közül választhattok. Mindegyikben van korlátlan benntartózkodás, a kísérőknek ingyenes belépés, a torta elfogyasztásához szükséges eszközök és zene. A drágább csomagokban animátor és gyerekmenü is szerepel. Mindenféle témára nyitottak a szülinapos kívánsága szerint.
Amit még érdemes tudni: 48 órával a rendezvényt megelőzően várják a vendégek névsorát az szulinap@millipopjatszo.hu e-mail címre. Az ételrendelés lemondása és a rendezvény részleteinek módosítása a rendezvény előtti 3. napig lehetséges. A szülinapi rendezvények minimum létszáma 8 fő, amennyiben a rendezvény létszáma nem éri el a minimum mennyiséget, akkor a szervező 8 fővel számol. A terem dekorációját, bútorzatát szervező az eseményhez biztosítja, azok nem képezik a számla tartalmát. a születésnapi rendezvények lefoglalása legkésőbb az ünnepség megtartása előtt egy héttel szükséges. Hétköznap olcsóbb a szülinapozás. 250 Ft-ért meghívó is vásárolható.

VONATOS

miniversum

miniverzum_MG_5636_

Miniversum – VÉGLEG BEZÁRT!
Hol
: VI. ker, Andrássy út 12.
Mikor: Előre egyeztetett időpontban.
Program: A terepasztal kiállításon kincskereséssel egybekötött idegenvezetéssel kalauzolják végig vendégsereget. Megterítenek a játszóháznál, ahol a szülinapos csapat ehet-ihat, és ahol a közös kézműves feladatokat csinálhatjátok meg. Közös vasútépítésre vagy távirányítós vonatozásra is várnak benneteket.,
Amit még érdemes tudni: Az ünneplőket 8 főtől 15 főig várják, a csapattal 1 fő felnőtt kísérő belépése díjtalan (tehát a többi szülőnek igény szerint meg kell váltania a felnőtt belépőjegyet). Az animátort és az asztalt 2,5 órára biztosítják az ünneplők számára, de addig maradhattok a MINIVERSUMBAN, amíg csak szeretnétek!

vonat-szalonkocsi

szuletesnap

Gyermekvasút
Hol
: Hűvösvölgy állomásról
Program: A Gyermekvasút legnépszerűbb különleges szolgáltatása a születésnapi különkocsi, de egyéb rendezvényekre is bérelhető. egy szülinapi zsúr során a Gyermekvasút a rendezvény megszervezését nem vállalja, csupán a helyszínt és annak alapvető berendezéseit (székek, asztalok, bizonyos esetekben: aggregátor, hűtő, mikrohullámú sütő) biztosítja.

 

TORTA

torta

Bár a szülinapi tortát magunk szeretjük sütni, de ha nem jut idő rá, ezekről a helyekről szívesen rendelnénk. Találtok köztük klasszikusat, dizájnost és vegánt is.

DESIGN TORTÁK ÉS ÉDESSÉGEK

az_en_tortam_

Az én tortám
Stégner Kunos Niki kislánykora óta arról álmodott, hogyha nagy lesz, cukrászkodni fog, így is történt. Cukor, liszt, vaj és egy jó nagy adag szeretet, ezek a fő összetevői Az Én Tortám édességeinek.

edes_sari

Édes Sári
Browniek, torták, gyümölcsös piték, sajttorták, kekszek, vajas croissant, glutén-, és laktózmentes sütemények, vegán különlegességek. Minden termékük helyben készül csakis minőségi alapanyagokból.

sugar

SUGAR
A SUGAR évekkel ezelőtt azzal a célkitűzéssel, hogy a jól megszokott formákat újratervezzék, sőt a süteményeknek megadják a hozzájuk illő tálalást és csomagolást is. Budapesten már három helyen is megtaláljátok őket.

Újhullámos cukrászdák még:

Cake Shop
Dolcissima

Vega, vegán és mindenféle mentes cukrászdák:
Napfényes Cukrászda – (már házhozszállítással is: rengeteg íz, teljeskiőrlésű liszttel, nádcukorral vagy xilites változatban, növényi torták)
Vegán Édes Élet – Pannónia u. 3.
Álomsüti – cukormentes és allergiás gyerekeknek, illetve az egészséges életmód híveinek
Lavita – Solymár
MonoDesszert – Pilisvörösvár

Klasszikus cukrászdák:
Auguszt
Daubner
Szamos
Erdős és fiai

DEKORÁCIÓ

szulinapi_buli_dekor

A helyszín díszítése sokszor háttérbe szorul, általában a mi energiánk is elfogy addigra, pedig egy izgalmas dekoráció fontos ünnepi kellék. Összegyűjtöttük a legjobb lelőhelyeket, ahonnan beszerezhetitek az alapanyagokat. Természetesen sokat saját kezűleg is el tudtok készíteni, de nem érdemes ezt sem az utolsó pillanatra hagyni.

MERIMER_oltari_bazar

Oltári Bazár
Nem kell napokat keresgélni a neten vagy külföldről rendelni, hogy a megfelelő dekorációt megtaláljuk. Elég csak megnézni webshopjukat, ahol minden alkalomra találhattok valami izgalmasat.

IKEA és Flying Tiger
Legegyszerűbb és legkönnyebben elérhető az IKEA és Flying Tiger dekorációs részlege, ahol szintén sokféle dekorációs eszközt találhattok.

Djeco-DECO-Szavanna-meghivo-keszlet.extralarge

A Djeco cégnek vannak még szép partikellékei és kiegészítői.

Girlandok, pomponok, színes papírszívószálak, pékzsineg, és egyéb dekorációs kellékek legjobb beszerzőhelyei:
Dekorella Shop
Partyholmi

További ötleteket Pinterest oldalunkon találtok.

Nem szeretnétek lemaradni a a legjobb hétvégi programokról, interjúkról, ajánlókról és válogatásainkról? Akkor látogassatok el a Minimatinéra, és csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz!