A felújított, hangulatos Zsindelyes minden évszakban vár rátok Dobogókőn!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Zsindelyes az egyik kedvenc helyünk Dobogókőn, ahova évek óta visszajárunk a csodás gyömbérteáért, a cipóban tálalt hagymalevesért vagy a házias sütikért, amelyek igazán jól esnek egy rövidebb vagy hosszabb túra után.

A teljeskörű bővítési és felújítási munkálatok befejeződtek és a Zsindelyes Vendéglő újra a régi helyen, de teljesen megújult formában üzemel és várja a vendégeket. Szerencsére a régi, 1982-ben megnyílt, Makovecz Imre által 1979-ben tervezett rész is megmaradt. Nagy kedvencünk a kandalló, amely télen még hangulatosabbá teszi a belső teret.

Egész évben nyitva vannak, minden nap 08.00 és 19.00 óra között. Az időpontok ünnepnapokon változhatnak, érdemes megnézni a Facebook oldalukat!

Az étterem gyerekbarát, van etetőszék, gyerekmenü és hamarosan a pelenkázó is elkészül.

A magyaros ízek mellett bőségesen találtok vegetáriánus/vegán ételeket is.

A vendéglő mellett fűthető jurtaszállás is foglalható, amely mellett kiépített zuhanyzós vizesblokk is található.

Itt ajánlottunk az egyik kedvenc útvonalunkat (pl. a Zsivány-sziklák felé), de a Thirring-körutat is nagyon szeretjük. Ez utóbbit kisebb gyerekkel vagy csúszós időben nem ajánljuk, rövid, de közepesen nehéz terep sok csodás sziklával.

Képek forrása: Zsindelyes Vendéglő

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot!