November 17-étől 2 karácsonyi vásár is megnyílik Budapesten

Vörösmarty Classic Xmas

Vörösmarty Classic Xmas

A budapesti vásárok között elsőként, idén november 17-én nyit ki a Vörösmarty téren a Vörösmarty Classic Xmas és néhány sarokkal arrébb az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozata.

Vörösmarty Classic Xmas – 2023. november 17. – 2024. január 1.

Vörösmarty Classic Xmas

Vörösmarty Classic Xmas

A Vörösmarty tér és környéke ismét ünneplőbe öltözik. Mindenkit magával ragad a vásári forgatag, a karácsonyi hangulat, az ízek, illatok és fények fantasztikus összjátéka. A tér egyik fő attrakciója a gyerekek nagy kedvence a kisvasút, amit ingyenesen vehetnek igénybe a látogatók, de lesz kézműves játszóház is. A színpadon egymást váltják majd a koncertek. A karácsonyi vásáron a kézműves kiállítók december 28-án lesznek utoljára, majd átadják a helyet egy fergeteges szilveszteri buli előkészületeinek.
Nyitva tartás itt.
Részletes program itt.

 

Adventi Ünnep a Bazilikánál – 2023. november 17. – 2024. január 1.

Adventi Ünnep a Bazilikánál

Adventi Ünnep a Bazilikánál

A Szent István téri adventi rendezvény 2019 és 2021 után 2022-ben is Európa legjobb karácsonyi vására lett, és a Karácsonyi vásárok állócsillaga címet is kiérdemelte. A tér központjában most sem kerülhet más, csakis a közel 12 m magas, csodaszép karácsonyfa. A Kicsik nagy kedvence az ingyenesen látogatható korcsolyapálya, ami mindennap 17 órától várja a 14 év alattiakat, bérelhettek cipőket is. Közel száz kiállító várja a vásárba látogatókat csodaszép, autentikus alkotásokkal. A Bazilika előtt foglalja el méltó helyét a betlehemi jászol és a monumentális adventi koszorú. Remek szórakozást ígér mindenkinek a szelfipont és a kovácsmesterek látványos műhelye is. A VR szán a mai modern technológiát ötvözi a karácsony csodájával. Minden délután 17:30-tól a Bazilika homlokzatán csodálatos fényfestés kápráztatja majd el a közönséget, amely előtt szerdán, pénteken és hétvégén 17 órától egy színvonalas, zenei koncertet láthatnak a térre érkezők.
Nyitva tartás itt.
Részletes programok itt.

Itt találjátok a legjobb budapesti vásárokat és eseményeket!

Tartsatok velünk az adventi időszakban, mert rengeteg jó programmal és ötlettel érkezünk, amelyet Advent rovatunkban is megtaláltok!

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!