Vonattal a Mikuláshoz!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

cartoon_network_teplapo_expressz

Mikulás vonatos válogatásunkkal megnyitjuk az Advent rovatot a Minimatiné oldalán. Mivel a jegyeket elővételben kell megvásárolni és korlátozott a férőhelyek száma, érdemes már most eldönteni, ha vonattal szeretnénk a Mikuláshoz látogatni. A Vasúttörténeti Parkban már többször is találkoztunk a Nagyszakállúval, nagy élmény volt, de aki a kirándulósabb programokat kedveli, irány Hűvösvölgy vagy az ország valamelyik kisvasútja.

cn_telapo_expr_mozdony

Cartoon Network Télapó Expressz
Ünnepi díszbe öltözött gőzmozdonnyal utazhattok a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba a Cartoon Network jól ismert meseszereplői és manócskák kíséretében. Az Orient Csarnok színpadán a Bóbita együttes „Száncsengő” c. műsorával várják a Télapót. A Mikulás ünnepi díszben pompázó gőzmozdonnyal érkezik a csarnokba, hogy minden gyermeknek egy mikuláscsomaggal kedveskedjen. A csomagkiosztás után lehetőség lesz ingyenes fotót készíteni a Télapóval, a manókkal és a Cartoon Network mesefigurákkal. FIGYELEM! A vonatos jegyek elfogytak, de ezzel egyidőben megkezdték a parkos Télapó Expressz jegyek árusítását a Vasúttörténeti Park főpénztárában. Ez a jegy annyiban más, hogy a vonatra nem szól, hanem csak a csarnokos programra.
Időpontok: december 6-án és 7-én 9:30-as és 14:00-es indulással.
Jegyek: Jegyeket kaphattok a Vasúttörténeti Park főpénztárában (hétfőtől péntekig 10:00-18:00-ig) és a Nyugati pályaudvaron, a 10-es vágány mellett található MÁV Nosztalgia Jegyirodában (hétfőtől csütörtökig 10:00-18:00-ig, pénteken 10:00-16:30-ig).
Az internetes jegyelővétel ezen az oldalon érhető el.
Jegyár: 2900 Ft/fő (0-99 éves korig), a gyerekeknek ebben az árban benne van egy mikuláscsomag.

mikulas_gyerekvasuton

Mikulás a Gyerekvasúton
A Mikulásvonaton együtt utazhattok a Mikulással és segítőivel, a krampuszokkal. Közös énekléssel, versmondással, játékkal készülnek a fogadására. Hűvösvölgyben a mikulásvonat indulása előtt, avagy érkezése után szintén közös játékra hívják a gyerekeket. Az állomás előtti téren krampuszok foglalkoztatják őket, táncolnak és énekelnek velük. A mikulásvonatok a téli menetrendben meghirdetett rendes személyszállító vonatokon felül közlekednek. Menetrend szerint csak a két végállomáson, Széchenyi-hegyen vagy Hűvösvölgyben lehet a vonatra fel- és leszállni.
Időpontok: indulási idők Hűvösvölgy állomásról: 8:20, 9:00, 10:25, 11:10,12:45, 14:05, 15:30, 16:30-kor; Széchenyi-hegy állomásról: 9:15, 10:05, 11:35, 12:25, 14:00, 15:20, 16:40, 17:35-kor.
Jegyek: A mikulásvonatok elővételben váltott jeggyel vehetők igénybe. Jegyek a Broadway Jegyirodában személyesen, honlapjukon, valamint a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthonépületben válthatók. Hűvösvölgyben október 14-től, keddtől péntekig 10:00-től 18:30-ig, hétvégén 10:00-től 17:00 óráig várják az érdeklődőket, hétfőn az árusítás szünetel. További információ telefonon a Broadway Jegyirodától a (06 1) 340 4040, a Gyermekvasúttól a (06 1) 397 5393 számon kérhető.
Jegyár: A részvételi jegy tizennégy éven aluli gyerekek részére 1200 Ft, tizennégy éven felüliek részére 1600 Ft. (Tekintettel a rendezvény jellegére, a mikulásvonatra a hat éven aluli gyerekek részére is kell jegyet váltani.)

orlomuathalad

Kisvasutak országszerte
December 6-án hagyományokhoz híven ismét kézműves programok, ingyenes utazási lehetőség és természetesen sok-sok ajándék várja majd a kemencei kisvasútra látogató gyermekeket.
Idén is várnak mindenkit Királyrétre a mára már hagyománnyá vált Rénszarvas Expressz járatokra december 6-án és 7-én. Kismaros és Királyrét között találkozhattok kedves krampuszokkal is, akikkel énekelhettek, játszhattok és cserébe egy kis aprósággal jutalmazza meg a jó gyerekeket a Mikulás.
Időpontok: december 6-7.
Az ország kisvasútjai várnak benneteket. Részletek itt.

mikulasvonat

Diósgyőri Mikulásvonat
2014-ben immáron 12. alkalommal indítja útjára az Északerdő Zrt-vel együttműködésben a Diósgyőri Mikulásvonat®-ot. A 2006. évben Miskolc városa által Nívódíjjal elismert rendezvényen november 27. (csütörtök) és december 17. (szerda) között napi 4 vonattal összesen 84 alkalommal szállítják a Lillafüredi Kisvasút Miskolc, Dorottya utcai végállomásáról a gyermekeket a Mikulás Lillafüredi Mesebirodalmába, ahol interaktív mesejáték keretében a Mikulással is találkozhatnak a kicsik.A Mikulás birodalmában a gyermekek ismét találkozhatnak Meseország régi-új lakóival, többek között Ludas Matyival és Galibával, Döbrögivel, Gombóc Artúrral, Olaffal a hóemberrel, Anna hercegnővel és Elza hókirálynővel.
Időpontok: november 27. és december 17. között naponta 4 alkalommal.
Jegyár: 1900 Ft + 750 Ft a mikuláscsomag.