Vizes játszótér nyílt a Hullám Csónakházaknál – Itt jártunk

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

jatszoter_hullam_csonakhaznak_foto_minimatine_MG_9805_02

Június elején adták át Pesterzsébet legújabb vizes játszóterét a Duna partján, a Hullám Csónakházak szomszédságában. A játékok az Asapa műhelyében készültek, így igazán izgalmas dolgokra, és a Dunához szorosan kapcsolódó tematikára is számíthattok, ha ellátogattok ide. A játszótér a Duna sétány építése és felújítás miatt 2022-ben újra megnyitott, de átalakították!Itt olvashatjátok új beszámolónkat!

_MG_9847_

_MG_9857_

A vizes játszótér közepén találtok egy kis fahajót, benne mindenféle kütyüvel (értjük ez alatt a gombokat, mozgatható kapcsolókat) és kormánnyal.

_MG_9859_

_MG_9868_

Mellette a játszótér egyik visszatérő eleme, egy ugrórámpa, ahonnan a homoktengerbe juthattok.

_MG_9938_

A dombról érkező csúszdák is stílusosan hullámos kialakítást kaptak.

_MG_9932_

A csúszkát cápás borítást díszíti.

_MG_9890_

_MG_9915

Számunkra a legizgalmasabb a vizes rész volt. A játszótér megálmodói arra biztatnak mindenkit, hogy készítsenek kis papírhajót (vigyetek magatokkal papírt), melyeket leereszthetnek a csatornákon. Igazán izgalmas, ahogy a kis favályúkban kanyarog a víz, egészen a pici medencéig, közben egy csomó apró felfedeznivalót is találtok a minifolyón.

_MG_9878_

_MG_9884_

_MG_9834_

Ha valami miatt nem működik a kút, lehet merni vizet a Dunából is.

_MG_9826_

_MG_9903_

A vizes játszótér mellett egy büfét is találtok, amely hétköznap 15 órától egészen estig tart nyitva, a hétvégi kiírást nem láttuk, de valószínű, hogy akkor korábban nyitnak. Rántott húsos szendvicset, hotdogot, melegszendvicset, rágcsálnivalók kaphattok.

_MG_9917

_MG_9926_

HASZNOS TUDNIVALÓK:
A játszóteret a pesterzsébeti Vízisport utcában (a Dunához közelebb eső részén, mivel az utcának két ága is van), a Hullám Csónakházak közvetlen szomszédságában találjátok (a Gubacsi híd közelében). Egy pici kapun lehet bemenni, ha elhagytátok a csónakház bejáratát.
Tömegközlekedéssel kicsit nehezebben megközelíthető (a Helsinki útról a Csepeli gyalogos átjárónál kell átsétálni le egyenesen a partra), elég sokat kell gyalogolni.
Inkább reggeli vagy esti órákban ajánljuk, mert délelőtt és kora délután nincs árnyék, és nem árt, ha a biztonság kedvéért szúnyogriasztót is visztek magatokkal!

A játszótér a Duna sétány építése és felújítás miatt 2022-ben újra megnyitott, de átalakították!
Itt olvashatjátok új beszámolónkat
!

5+1 vizes játszótér Budapesten válogatásunkat is érdemes megnézni! 🙂

Nézzétek meg legújabb budapesti válogatásunkat, kedvenc teraszos helyeinket, a legújabb kalózos játszótér beszámolónkat, illetve Budapest környéki kirándulós ötleteinket is. A hétvégi ajánlókat mindig itt olvashatjátok (csütörtökönként frissítjük). Érdemes az Ingyenes és Helyszínek rovatunkat böngészni, hiszen mindig találhattok ott is jó ötleteket. A legjobb programokért látogassatok el weboldalunkra és közösségi oldalunkra! Hírlevelünkre itt tudok feliratkozni. Tartsatok velünk ezen a nyáron is!