9+1 vizes játszótér Budapesten

_MG_9834_

Vizes játszótér mustra a Minimatinétól, hiszen itt a kánikula! Váltóruhát, naptejet, sapkát és vizezős szandált vigyetek! Az alábbi lehetőségeket csak késő délután ajánljuk, mert akkor már árnyékosabbak a helyszínek.

Budapest legnagyobb és legújabb vizes játszótere Kispesten

A 2018-ban nyílt meg a kispesti vizes játszótér. Árnyékot itt is csak elvétve találtok, úgyhogy érdemes késő délután menni, de nyáron egészen 21 óráig nyitva tartanak. Sokan keresik fel, mi hétköznap reggel-délelőtt voltunk, akkor nem voltak annyian. WC-ét is kialakítottak a helyszínen.

Játszótér a Hullám Csónakházak mellett – Pesterzsébet

_MG_9807

_MG_9884_

2016. május végén adták át a Hullám Csónakház mellett, a Duna partján Pesterzsébet játszóterét. A klasszikus csúszkapálya, hinta, csúszdák mellett van egy homokozós rész és egy kisebb és nagyobb hajó is. Inkább késő délután ajánljuk, mert napközben nincs árnyék. Ezt a helyszínt részben átalakították, és 2022-ben megnyílt a Duna sétány és a megújult játszótér is, amelyről itt írtunk részletesen.

Szilas Park vizes játszótér – Újpest, Szilas Park, Óceánárok utca

szilas_vizezos_jatszoter

szilas_112048

Néhány éve adták át Újpesten a Szilas Pihenőparkot KRESZ és sportpályákkal, rendezett zöld területtel. Itt találjátok a vizezős játszóteret, ahol kis gátakon keresztül vezethetitek a vizet a kőből kialakított csatornákon keresztül. Ide is délután érdemes ellátogatni, mert nincs túl sok árnyék. Részletek itt. 2017. június végén megújulva és kibővítve adták vissza a gyerekeknek a helyszínt. A gátak mellé homokozós játékok is kerültek, illetve a kisebbeket faházikók és fészek hinta is várja. A szomszédos területen 2019-ben szabadtéri kondiparkot adtak át, viszont a játszótéren sajnos néha csak egy kút üzemel.

Bikás park – Újbuda

bikas_park

bikas_park_02

A Bikás park magában is egy városi kirándulós kaland, az M4 metró is megáll itt. Rögtön a metrókijáratnál találtok egy szuper fagyizót, egy kis tavat és a „bikás” dombot. A játszótér már egy picit felújításra szorul, kicsit megkoptak a játékok, de mi nagyon élveztük a trambulinos-gumibuckás helyszínt, a csúszdákat, és a vizezős részt a homokozónál. Részletek itt.

Olimpia park (csobogóval) – V. kerület

olimpia_park_MG_6104 (840x560)

olimpia_parkIMG_6141 (840x560)

Az Olimpia parkban ugyan nincs külön vizezős rész, viszont van egy csobogó, ami körül jól lehet szaladgálni, és sok árnyékos részt is találtok a területen homokozóval, mászóvárral, baba-mama hintával. Mindig szép és rendezett, mivel parkőr felügyeli. Részletek itt. A csobogók hűsítik a levegőt, viszont nem ajánljuk, hogy bele is menjenek a gyerekek, mert vegyszerekkel kezelik.

Akácfa utcai játszótér (csobogóval) – Csillaghegy

akacfa_utcai_jatszoter_MG_3392

_MG_3400_

A 2015-ben átadott csillaghegyi játszótéren is kialakítottak csobogót. Ha éppen a Római-parton vagy a környéken jártok jó választás egy kis hűsölésre. Részletek itt.

Benczúr-kert

Kő Boldizsár 2017-ben átadott meseterén is találtok a homokozónál egy vizezős-sarazós részt, de a játszóteret hangulata miatt is érdemes felkeresni. Legutóbb 2018 tavaszán újították fel a játékokat. Részletek itt.

Több olyan játszóteret is átadtak az elmúlt években, ahol szintén lehet vizezni és sarazni: az óbudai Holdudvarban, a kőbányai Óhegy parkban (árnyék is van), a Városligeti nagyjátszótéren, illetve a soroksári Tündérkertben.

+1 Tarzan™ Park – Újpest

tarzan_park_MG_5154

A Tarzan Park Placcs placcán és a Homokbányában remekül lehet vizezni, sarazni, forró nyári késő délutánokon ajánljuk mindenkinek. Mi csak 5-6 körül szoktunk menni, mert árnyék a vizezős-homokozós részen nincs. Ugyan ez a lehetőség fizetős, de szépen rendben tartott a terület. Részletek itt.

A hétvégi ajánlókat mindig itt olvashatjátok (csütörtökönként frissítjük). A legjobb programokért látogassatok el weboldalunkra és közösségi oldalunkra! Hírlevelünkre itt tudok feliratkozni. Tartsatok velünk ezen a nyáron is!

Fotók: Minimatiné

Vélemény, hozzászólás?

Kötelező mezők *.