10+1 vizezős játszótér Budapesten

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

_MG_9834_

Vizes játszótér mustra a Minimatinétól, hiszen itt a kánikula! Váltóruhát, naptejet, sapkát és vizezős szandált vigyetek! Az alábbi lehetőségeket főként késő délután ajánljuk, mert akkor már árnyékosabbak a helyszínek.

Városligeti Nagyjátszótér

Legnagyobb kedvencünk minden évszakban a Városligeti Nagyjátszótér, amelyről részletesebben itt írtunk. Nyaranta pedig megnyílnak a csapok is, a párásító mellett óriási sarazásra és pancsolásra lehet számítani. Sok az árnyékos rész és a napvitorla, de arra készüljetek, hogy hétvégenként nagyon sokan vannak. A Léghajó kertben van jégkása és fagyi is.

Óhegy Park – Kőbánya

2019-ben a kőbányai Óhegy park játszóterei közül kettő is megújult. Az egyik a kisebbeknek való játékelemekkel, a másik mászóvárral, vizezős résszel, mini kalandpályával és csúszka pályával vár benneteket. Egy KRESZ-park is van a helyszínen. Részletek itt.

Vizes játszótér – Kispest

A 2018-ban nyílt meg a kispesti vizes játszótér. Árnyékot itt is csak elvétve találtok, úgyhogy érdemes késő délután menni, de nyáron egészen 21 óráig nyitva tartanak. Sokan keresik fel, mi hétköznap reggel-délelőtt voltunk, akkor nem voltak annyian. WC-ét is kialakítottak a helyszínen. Részletek itt.

Szilas Park vizes játszótér – Újpest, Szilas Park, Óceánárok utca

szilas_vizezos_jatszoter

szilas_112048

Néhány éve adták át Újpesten a Szilas Pihenőparkot KRESZ és sportpályákkal, rendezett zöld területtel. Itt találjátok a vizezős játszóteret, ahol kis gátakon keresztül vezethetitek a vizet a kőből kialakított csatornákon keresztül. Ide is délután érdemes ellátogatni, mert nincs túl sok árnyék. 2017. június végén megújulva és kibővítve adták vissza a gyerekeknek a helyszínt. A gátak mellé homokozós játékok is kerültek, illetve a kisebbeket faházikók és fészek hinta is várja. A szomszédos területen 2019-ben szabadtéri kondiparkot adtak át, 2022-ben pedig egy levendulás kerttel gazdagodott a park. Sajnos a közelben nem találtunk mosdót. Részletek itt.

Benczúr-kert

Kő Boldizsár 2017-ben átadott meseterén is találtok a homokozónál egy vizezős-sarazós részt, de a játszóteret a hangulata miatt is érdemes felkeresni. Legutóbb 2018 tavaszán újították fel a játékokat. Részletek itt.

Bikás park – Újbuda

bikas_park

bikas_park_02

A Bikás parknál a M4 metró is megáll, amelynek vezető nélküli kocsijai már magában nagyon izgalmasak a gyerekek számára. Rögtön a metrókijáratnál találtok egy szuper fagyizót, egy kis tavat és a „bikás” dombot. A játszótér már egy picit felújításra szorul, kicsit megkoptak a játékok, de mi nagyon élveztük a trambulinos-gumibuckás helyszínt, a csúszdákat, és a vizezős részt a homokozónál.

Holdudvar – Óbuda

Az óbudai Holdudvar nevéhez méltóan a játszótér az űr tematikát követi. Van itt fából készült űrhajó, űrállomás, matatófal, hinták, csúszdák. Egy kisebb vizezős-sarazós részt is kialakítottak vödörrel, szitával, kúttal. Részletek itt.

Soroksár, Molnár-sziget – Tündérkert

Főként környékbelieknek ajánljuk a Molnár-szigeten található Tündérkertet, ahol már volt egy kisebb játszótér (kis hajóval és mászókával, csúszkapályával), illetve sportpályát is találtok (focipálya, futópálya). 2019-ben egy vizes játszótérrel (kis, virágszerű csobogókból folyik a víz, nincs homokozós része), és egy nagyobbaknak való kötélmászókával gazdagodott a terület. Részletek itt. A vizes rész bizonyos időközönként szünetel, erről itt írtak bővebben.

Olimpia park (csobogóval) – V. kerület

olimpia_park_MG_6104 (840x560)

olimpia_parkIMG_6141 (840x560)

Az Olimpia parkban ugyan nincs külön vizezős rész, viszont van egy csobogó, ami körül jól lehet szaladgálni, és sok árnyékos részt is találtok a területen homokozóval, mászóvárral, baba-mama hintával. Mindig szép és rendezett, mivel parkőr felügyeli, mosdó is van a helyszínen. Részletek itt. A csobogók hűsítik a levegőt, viszont nem ajánljuk, hogy bele is menjenek a gyerekek, mert vegyszerekkel kezelik.

Akácfa utcai játszótér (csobogóval) – Csillaghegy

akacfa_utcai_jatszoter_MG_3392

_MG_3400_

A 2015-ben átadott csillaghegyi játszótéren is kialakítottak csobogót. Ha éppen a Római-parton vagy a környéken jártok jó választás egy kis hűsölésre. Részletek itt.

+1 Tarzan™ Park – Újpest

tarzan_park_MG_5154

A Tarzan Park Placcs placcán és a Homokbányában remekül lehet vizezni, sarazni, forró nyári késő délutánokon ajánljuk mindenkinek. Árnyék a vizezős-homokozós részen nincs. A Tarzan Park fizetős, de szépen rendben tartott a terület. Részletek itt.

A hétvégi ajánlókat mindig itt olvashatjátok (csütörtökönként frissítjük). A legjobb programokért látogassatok el weboldalunkra és közösségi oldalunkra! Hírlevelünkre itt tudok feliratkozni. Tartsatok velünk ezen a nyáron is!

Fotók: Minimatiné