Világjáró Gyerekek 2023-ban is!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 2015-ben indult Világjáró Gyerekek sorozat a Deák17 Galériában, ahol minden hónapban más és más nemzet kultúráját, meséit, játékait mutatják be a gyerekeknek. Nemcsak nekik tartogatnak élményeket, hiszen a szülők is sok új dolgot megtudhatnak az adott országról, nemzetről. A programok ingyenesek, de előzetes regisztráció szükséges!

A programokon a rövid országismertetőt mindig valamilyen előadás is követ, amely lehet zene, tánc, színház, bábszínház vagy akár mesemondás is. Ezt követően különböző kézműves foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek, amelyek amellett, hogy szórakoztatóak, szintén segítik az ország népének, földrajzának és kultúrájának megismerését.

A programsorozat célja, hogy a gyerekek a világ minden tájára elkalandozhassanak, nyitottak legyenek különböző kultúrákra, és elfogadással forduljanak más nemzetek szokásai felé. Hogy a különböző országokat minél hitelesebben tudjuk bemutatni, az eseményekre felkérik az adott nemzet nagykövetségét és/vagy kulturális intézetét, hogy vegyenek részt a szervezésben és a programokban. Így a vendégek nemcsak egy adott országgal ismerkedhetnek meg, hanem sok esetben az itt élő nemzetiségek tagjaival is kapcsolatot teremthetnek. Eddig több, mint 30 különböző ország volt a vendégük a világ minden tájáról, Európától Dél-Amerikáig, Afrikától Ázsiáig.

A járványhelyzet óta az eseményt online is közvetítik Facebook-oldalukon, a felvételt pedig közzéteszik YouTube-csatornájukon is.

2023 első negyedévének programja:

Január 21. – Csehország
Együttműködő partner: Csirimojó Kiadó

Február 18. – Törökország
Együttműködő partner: Yunus Emre Enstitüsü

Március 11. – Korea
Együttműködő partner: Koreai Kulturális Központ

A programok ingyenesek, de előzetes regisztráció szükséges. Ahogy megnyílik a regisztráció, érdemes minél előbb csatlakozni, mert hamar betelnek a helyek!

Forrás: Deák17 Galéria