Európai Kerti Vasutak Tal. + JÁTÉK – aug. 23-24.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

VIII. Európai Kerti Vasutak Találkozója_01

A vakáció utolsó napjaiban érdemes lesz ellátogatni a Vasúttörténeti Parkba, hiszen a környező országok dízel- és gőzmozdonyainak kicsinyített másai vonulnak fel az apró sínpályán, sőt a kismozdonyokra még fel is ülhettek. Idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az Európai Kerti Vasutak Találkozója. Mi biztos nem hagyjuk ki, ráadásul, ha velünk játszotok, akkor családi belépőt (2 felnőtt és 2 gyerek + 4 db kertivasút jegyet) is nyerehettek, mert kerti vasutazni jó!

kerti_vasut

A kisvonatok zakatolva haladnak végig a 850 méter hosszú kerti vasút pályán, amely áthalad alagúton, egy kis tó felett átívelő igazi vasúti hídon, végül a szakasz végén visszatér a kiinduló állomásra.

VIII. Európai Kerti Vasutak Találkozója_03

A magyarországi kerti vasút rajongók között is egyre többen építenek saját gőzmozdonyt, sőt néhányan a mozdonyhoz kapcsolható ülőkocsikat is elkészítik. Ezeket az egyedi készítésű remekműveket a látogatók is megcsodálhatják a rendezvény ideje alatt.

MVPA_Kerti Vasút_1

VIII. Európai Kerti Vasutak Találkozója

A Vasúttörténeti Park több mozdonyával képviselteti magát a találkozón: a 203.001-es pályaszámú kisgőzössel; a 2008-ban készült, zöld színű kis Bobó mozdonnyal, és az új „Szilvia” kisgőzössel, amely a MÁV egykori 394-es gőzmozdony-sorozatának egyik működő tagja, a 394,057 pályaszámú „Szilvi” gőzmozdony kicsinyített mása. (Az eredeti gőzös a Szilvásváradi Erdei Vasúton teljesít nosztalgia szolgálatot.) A múzeum kisgőzöse vezeti majd fel méltóságteljesen a vendégmozdonyokat a pályára, hogy együtt futhassák a köröket ezen a hétvégén.
A rendezvényen vár minden gyerkőcöt SIHU, akit nyár elején ismerhetett meg a nagyközönség, mint a Vasúttörténeti Park kabaláját. A sok gőzös mellett kint lesz Snoopy is egy biztosító társaság jóvoltából. Ismét lesz Thomas klubsarok, ahonnan kitűzőt és papír Thomas mozdonyt vihetnek haza a legkisebbek. Mi azóta is lelkesen viseljük az itt készített kitűzőnket.

sinauto

Természetesen az interaktív programok is kipróbálhatók, így a nagymozdonyon utazás, a hajtányozás, a kerti vasút, a lóvasút és a Csajka sínautó.

A rendezvény mindkét napon 10:00-18:00 óra között látogatható Budapesten, a Tatai út végén.

Jegyár: 4 éves korig ingyenes, 4-18 éves korig 600 Ft, nyugdíjas 800 Ft, felnőtt 1400 Ft. Családi és egyéb jegyárakat és a szolgáltatások árait itt találjátok.

JÁTÉK

Ha most velünk játszotok, akkor ingyen juthattok be a rendezvényre, hiszen egy családi belépőt ( 2 felnőtt + 2 gyerek + 4 db kertivasút jegyet) sorsolunk ki. A feladat mindössze annyi, hogy válaszoljatok a következő kérdésre.

Mi van a Vasúttörténeti Park új kabalafigurájának, Sihunak az arcán?
1.
szemüveg
2. szénpor
3. bajusz

A helyes választ megtaláljátok a Vasúttörténeti Park közösségi oldalán található fotókon.
A megfejtéseket a jatek@minimatine.hu címre várjuk augusztus 21. délig, utána sorsolunk!

Fotók: Vasúttörténeti Park