A nyár utolsó hónapjában is folytatódik a Városmajori színpad matinésorozata vasárnaponként

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bóbita Bábszínház: Szélkötő Kalamona

A legjobb gyerekelőadások a Városmajori Szabadtéri Színpadon 

Egészen augusztus végéig tart a Városmajori Szabadtéri Színpad közkedvelt gyerekszínházi sorozata, mely tizenkét héten keresztül minden vasárnap délelőtt számos izgalmas történettel, könyvekből jól ismert figurákkal és tanulságos mesékkel várja a színházzal ismerkedő korosztályt. (x)


Több mint ezer kis érdeklődő kapott már ízelítőt a Városmajori Szabadtéri Színpad teljes nyáron át tartó gyerekszínházi matinésorozatból a nyár első felében, valamint hogy miért érdemes színházi élménnyel dúsítani a nyári szünet napjait.

Csodamalom Bábszínház: Meseláda

Legközelebb augusztus 20-án a miskolci Csodamalom Bábszínház hozza el nekünk Meseláda című bábos mesejátékát. A két játékos immár tizenöt éve eleveníti meg a három népszerű mesét – A didergő királyt, a Borsószem királykisasszonyt, valamint a mesék meséjét, a Piroska és a farkast – lankadatlan játékkedvvel és töretlen sikerrel…

Bóbita Bábszínház: Szélkötő Kalamona

Augusztus 27-én a népszerű pécsi Bóbita Bábszínház egy zenés bábjátékkal, a Szélkötő Kalamonával látogat a budai színpadra. A történet főhőse a szegényember meg a szegényasszony legkisebbik fia, Rontó – akinek életében nem sikerült még soha semmi – nem kisebb dologra vállalkozott, minthogy vadkanokon, ördögökön és varázsos asszonyokon keresztül elmegy a hetedik világ végéig, hogy ott Kalamona palotáját, s benne magát Kalamonát megtalálja, s hogy a megkötött Szelet eloldja. Színházi forgatag bábbal, tánccal, fénnyel, földdel, vízzel, levegővel, népmesekincsünk talán legmozgalmasabb darabja nyomán.

A Városmajori színpad matinésorozata mellett továbbra is érdemes kilátogatni a Margitszigetre, aminek zöld lombjai alatt minden szombaton Interaktív meseszínpad szolgáltat a legkisebbeknek ingyenes bábelőadásokat, játékokat és kézműves foglalkozásokat, vasárnaponként pedig a Margit-romoknál várják a nagyobbakat reneszánszkori játékokkal, koncertekkel és hangszerbemutatókkal.

Az előadások minden helyszínen 10:30-kor kezdődnek.

További információk: www.szabadter.hu/gyerekeloadas