Az őszi szünetben nyílik meg a városligeti Nagyjátszótér!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Városliget Nagyjátszótér

Elkészült a városligeti Nagyjátszótér, amely az őszi tanítási szünet első napján, október 26-án megnyitja kapuit a családok előtt. Mi már kipróbáltuk, itt olvashatjátok beszámolónkat hasznos információkkal!

A több mint 13.000 négyzetméteres parkrészbe közel félszáz különleges játékelemet állítottak fel. A városligeti Nagyjátszótér központi eleme egy háromszintes mászóka, amelyet Szinyei Merse Pál Léghajó című festménye inspirált.

A városligeti gyermekbirodalomban minden korosztály számára külön csúszdarendszereket, fészek-, kör-, mérleg és függőhintákat, kötélpályákat, forgójátékokat, egyéni és páros rugós játékokat, trambulinokat, többféle homokozót és vizes játékokat is telepítettek. A legnagyobb játszótér a Városligetben csak az első állomás, még 7 új játszótér követi majd.

Mivel sokat járunk a Városligetbe, folyamatosan figyeltük, hogyan épül a játszótér. Szuper lesz a vizezős rész, illetve láttunk piciknek és nagyoknak is rengeteg jó játékot. A városligeti Nagyjátszótér mintegy 50 játszóelemét úgy válogatták össze, hogy korosztályonként csoportosítva megfelelően fejlesszék a kulcskompetenciákat és a kognitív képességeket. 6 különféle csúszda, 10 féle hinta és körhinta, 4 féle forgójáték, 3 homokozó, 7 féle egyéni és páros rugós játék, 2 darab egyedi tervezésű, fél tucat elemből álló nagy köteles-mászó komplexum, 10 földbe süllyesztett trambulin és hosszan kanyargó patak zsilipekkel és vizes játékokkal várnak majd benneteket.

A Nagyjátszótér a Városliget dél-keleti részén, a Dózsa György út-Ajtósi Dürer sor kereszteződéséhez közeli területen kapott helyet, melynek köszönhetően minden környező sétányról könnyen és akadálymentesen megközelíthető. A gyerekek biztonsága érdekében a területet egy másfél méter magas, egyedi tervezésű kerítés védi, melyen öt bejáratot alakítottak ki. A játszótér szerkezetét úgy tervezték, hogy a legkisebbek egy védett belső körben játszhatnak, miközben a szüleik kényelmes ülőalkalmatosságokon követhetik a gyerekek mozgását. A külső részek felé haladva pedig a nagyobb gyerekek számára találhatóak az attrakciók. Más, ingyenesen használható játszóterekhez képest a városligeti Nagyjátszótéren animátorok fogják a biztonságos játékot és a családok eligazodását segíteni.

Az esélyegyenlőség, a társadalmi integráció jegyében nagy hangsúlyt fektettek az akadálymentesítésre. Számos integrált játszóeszközt is telepítettek a parkrészbe, melyeket akadálymentesen lehet megközelíteni, hogy a különböző fogyatékkal élő gyermekek és speciális nevelési igényűek is együtt játszhassanak ép társaikkal.

A városligeti Nagyjátszótér megnyitóján ott voltunk, itt írtunk az új helyszínről. Tartsatok velünk, hiszen hamarosan itt az őszi szünet, illetve rengeteg jó hétvégi programmal is érkezünk. Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb eseményekről, újdonságokról itt tudtok feliratkozni hírlevelünkre.

Forrás: Liget Budapest